Subota, 12. listopada 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

VIDEO: NEVJEROJATNI OSJEČANI PREOKRENULI U VARAŽDINU I ZASJELI NA PRVO MJESTO HNL-A, ZABIO I IVAN SANTINI

VARAŽDIN – OSIJEK 2:3 (Peco 15′, Herrera 21′ / Mierez 52′-11m, 79′, Santini 68′)…

VARAŽDIN – Stadion Varteks. Bez gledatelja.

VARAŽDIN: Horkaš – Tkalčić, Čelić, Grgec (od 84. Boban), Pellumbi, Urata – Postonjski, Senić (od 84. Benko), Đurasek – (od 11. Posavec), Peco (od 48. Petković) – Herrera (od 72. Guera). Trener Zoran Kastel.

OSIJEK: Ivušić – Silva (od 46. Jurčević), Škorić, Lončar, Miloš – Jugović (od 90+1. Vuković), Žaper, Kleinheisler (od 46. Santini) – Bočkaj, Mierez (od 85. Čeberko), Bohar (od 82. Erceg). Trener Nenad Bjelica.

Sudac: Goran Pečarić (Zagreb). Pomoćnici: Mihalj i Marić. Četvrti: Bionda. VAR: Pajač. AVAR: Krmar. Delegat: Matošić.

Žuti kartoni: Lončar (8 – start s leđa), Pellumbi (30 – igranje rukom), Grgec (52 – preoštar start), Jugović (71 – preoštar start), pomoćni trener Varaždina Jertec (74 – prigovor).

Sjajna utakmica u Varaždinu! Pet pogodaka, preokret, veliki povratak Ivana Santinija. Na kraju priče Osijek je opet vodeći na ljestvici, s tri boda više od Dinama, ali i dvije utakmice više. Varaždin je imao idealno otvaranje, ali nije izdržao nakon jako dobrih 45 minuta. Bjeličina je momčad zasluženo slavila, donosi sportske.

Prvo uzbuđenje na Varteksovom stadionu viđeno je u 3. minuti, kad su domaći izveli kontranapad koji je obećavao, ali nije bio dobro izveden. No, bila je to samo najava onoga što će uslijediti malo kasnije. S obzirom na to da se Varaždin u fazi obrane postavio prilično duboko, Osijek je morao iza i visoko, podići zadnju liniju do centra i tako je ostavio dosta prostora iza svojih leđa.

Problemi za Varaždince u 10. minuti, ozlijedio se Đurasek, zamijenio ga je Posavec, no koncepcija je ostala ista. Osijek u početnim minutama potpuno bezopasan, bez ideje kako probiti domaći ‘bunker’, ali i bez efikasnih rješenja u branjenju varaždinskih protuudara. Tako je u 15. minuti stiglo i vodstvo za koje dio zasluga ima i konfuzna Osijekova obrana, koja je ostala dva na tri u skoku.

image

U takvim situacijama obično se izvuče deblji kraj, tako je i bilo. Čelić se odlično ubacio na bok i školski centrirao, a odlični Demir Peco je na drugoj vratnici bio najviši te je matirao Ivušića. Bio je to tek drugi gol kojeg je Osijek primio u 2021. godini. Prvog je dobio u Maksimiru, ali uskoro je uslijedio i treći, odnosno drugi Varaždinov.

Super-raspoloženi Peco napravio je dar-mar na lijevoj strani, s lakoćom se riješio Silve Jugovića i onda pronašao Jesusa Herreru čiji udarac nije uspio blokirati Škorić, ni obraniti Ivušić.

Nakon što su povisili prednost, nastavili su Varaždinci disciplinirano igrati obranu. Svi iza lopte, na 40 metara od svojih vratiju, s dva ‘zida’ i Herrerom kao naijsturenijim čovjekom. Imao je Osijek par pokušaja u završnici prvog poluvremena, ali malo je bilo pravih opasnosti. Bočkaj je pogodio živi zid, Mierez tukao pokraj gola.

A kad bi lopta otišla na drugu stranu, opet vatra. Tako je u 35. minuti Peco zamalo iskoristio nesporazum Škorića i Ivušića, tukao je glavom sa 17 metara, ali je Lončar na gol-crti spasio čisti gol. Bočkaj je u 37. tukao opasno, ali metar od vratnice, a u 44. Bohar tuče iz slobodnog udarca, no Horkaš spašava boksanjem.

image

Bjelica je odmah reagirao, na početku nastavka umjesto Kleinheislera Santinija koji je prvi put zaprijetio u 50. minuti, opasno je tukao glavom, malo pokraj vratnice. Samo minutu kasnije Grgec je rukama srušio Santinija, bio je to čisti kazneni udarac kojeg je u svoj 15. prvenstveni pogodak pretvorio Ramon Mierez, čime je preuzeo i vodstvo na ljestvici strijelaca ispred Lovrića sa 14.

Velika prilika za Osijek u 54. minuti, kad je Bočkaj pogodio gredu, a Bohar odbijenu loptu poslao glavom pokraj gola. Posavec u 60. minuti nije dobro zahvatio loptu u obećavajućoj situaciji, malo kasnije stigla je i kazna u izvedbi Bjeličinih jokera, asistenta Jurčevića i strijelca Santinija koji je 2009. svoje prve prvoligaške golove zabio – Varteksu.

image

Nastavio je Osijek s napadima, što mu se isplatilo u 79. minuti. Škorićev ubačaj naoko je bio bezopasan, ali Mierez i ‘iz ničega’ može izvući maksimum. Učinio je to ovom prilikom, s desetak metara je glavom poentirao uz pomoć vratnice. Pajač je u VAR-u pregledavao snimku, ali sve je bilo čisto. Do kraja je ostalo 2:3, velika pobijeda Osijeka koji se vratio iz ponora i pokazao visoku razinu kvalitete i koncentracije.
D.J.

Najnovije

Odana počast poginulim hrvatskim braniteljima na Osojniku i južnom bojištu

U organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice Splitsko-dalmatinske županije te Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata...

Agencija za odgoj i obrazovanje provela nadzor u dalmatinskoj školi jer su djeca kupovala majice HOS-a u Vukovaru!

Nevjerojatan slučaj dogodio se u jednoj dalmatinskoj školi. Agencija za odgoj i obrazovanje provela je stručni pedagoški nadzor zbog terenske nastave u Vukovaru. Naime,...

Sanader u zatvoru poluotvorenog tipa

Došao je iz kaznionice u Lipovici, gdje je na odsluženju višegodišnje kazne. Da se više se ne nalazi u Remetincu, javnosti je otkriveno u...

13. listopada 1955. Ante Gotovina – rođen general pobjedničke Hrvatske vojske

Malo ljudi zna da je Gotovinin otac Milan bio dalmatinski ribar s otoka Pašmana, točnije iz mjesta Tkon nasuprot Biograda na moru.   Gotovinina majka Ana...

Biblijska poruka 12. 10. 2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Blago slušateljima i vršiteljima Božje riječi

Lk 11, 27-28   Dok je Isus govorio, povika neka žena iz mnoštva: »Blažena utroba koja te nosila i prsi koje si sisao!« On odgovori: »Još...