Utorak, 1. listopada 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

VIDEO Hrvatska nakon velike drame izborila četvrtfinale U-21 Eura: Bomba Bradarića presudila u sudačkoj nadoknadi

Ako u sportu postoji sladak poraz, onda je to ovaj! Hrvatska U-21 reprezentacija gubila je 0:2 od Engleske na ulasku u sudačku nadoknadu, to je značilo da ispada s Eura, da su Englezi uhvatili drugo mjesto. Portugal je lako “riješio” Švicarsku (3:0), Hrvatskoj je za prolaz bio dovoljan i minimalan poraz. Kad se činilo da je Hrvatska potrošila i taj luksuz, da više nema izlaza, Domagoj Bradarić odapeo je s 20-ak metara ljevicom, pod gredu! Za četvrtfinale, 31. svibnja protiv Španjolske u Mariboru!

Početak je bio obećavajući, ne toliko zbog Hrvatske, koliko zbog Portugala. Zabili su Portugalci odmah, poveli protiv Švicarske i time odmah dali Hrvatskoj vjetar u leđa. Naši su, pak, prvih nekoliko minuta bili pred šesnaestercem Engleza, mirisalo je na pozitivan kraj. Međutim, vrlo brzo stvari su se promijenile.

Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija prvi put u povijesti plasirala se u četvrtifinale Europskog prvenstva premda je u susretu posljednjeg kola D skupine izgubila od Engleske sa 1-2…

Pogodak odluke koji je Hrvatsku prvi put odveo u drugi krug nakon tri neuspjela pokušaja postigao je Domagoj Bradarić u prvoj minuti sudačke nadoknade.

I kad se tužan epilog činio neizbježnim, kad smo se već “oprostili” od Eura, bomba Domagoja Bradarića donijela je prolaz, prvi, povijesni. Da je netko rekao da ćemo se radovati porazu…

POGLEDAJTE ČUDESNI GOL DOMAGOJA BRADARIĆA

Golove za Englesku zabili su Eberechi Eze iz kaznenog udarca u 12. minuti, te Curtis Jones u 74. minuti. “Gordi Albion” je još dva puta gađao okvir gola, u 9. minuti Jones, a u 63. minuti Dwight McNeil.

Hrvatska je tijekom susreta imala dvije sjajne prilike. U 31. minuti je Dario Špikić prebacio gol na Morinu povratnu loptu, dok je u 37. minuti Luka Ivanušec izašao sam ispred engleskog vratara, no Aaron Ramsdalel je obranio njegov udarac.

SPORNI PENAL I GOL ENGLEZA ZA VODSTVO MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Kako je Portugal u drugom susretu pobijedio Švicarsku sa 3-0 osvojivši prvo mjesto u skupini s tri pobjede, Hrvatskoj je za prolaz bio dovoljan i minimalan poraz. Engleska je do sudačke nadoknade vodila sa 2-0 i imala kartu za četvrtfinale, no Bradarić je fantastičnim golom u sudačkoj nadoknadi osigurao veliko slavlje mladih hrvatskih nogometaša.

Hrvatska, Engleska i Švicarska zaključili su natjecanje sa po tri boda, a u ovom trokutu najbolja je bila naša reprezetacija koja kao drugoplasirana ide dalje.

Drugi krug EP-a održat će se u svibnju i lipnju, a momčad Igora Bišćana u četvrtfinalu će igrati protiv Španjolske. Susret je na rasporedu 31. svibnja u Mariboru, dok će Portugal u četvrtfinalu igrati protiv Italije.

U drugom susretu iz ove skupine Portugal je pobijedio Švicarsku sa 3-0 osvojivši prvo mjesto s maksimalnih devet bodova.

Golove su zabili Diogo Queiros (3), Francisco Trincao (60) i Conceicao (65).

Švicarska je od 72. minute igrala bez isključenog Mire Muheima.

Standings provided by SofaScore LiveScore

D.J.

Najnovije

Tko je bio Ivan Stier, djed Davora Ive Stiera i kakva njegova bila uloga u doba NDH govori on sam u snimci iz 1989....

Foto:Crodex   Hrvatski europarlamentarac Davor Ivo Stier na čelu je delegacije EP-a za odnose sa BiH i Kosovom što nije dobro dočekano među bošnjačkim nacionalistima koji...

1. listopada 1991. Dubrovnik – početak velikosrpske opsade Grada

Opsada Dubrovnika i okolice započela je 1. listopada 1991. Grad je doveden u okruženje, a sva hrvatska mjesta u okolici spaljena su i uništena....

Biblijska poruka 1. 10. 2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Čiji i koji duh nama vlada?

Lk 9,51-56   Kad su se navršili dani da bude uznesen, krenu Isus sa svom odlučnošću prema Jeruzalemu. I posla glasnike pred sobom. Oni odoše i...

Likvidacija vodećih ljudi HSP-a

Demokratske promjene u svijetu pa i u Europi krajem 80-ih i početkom 90-ih godina prošlog stoljeća neminovno su se reflektirale i na području bivše...