Utorak, 8. listopada 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Ostvareni snovi: Matija Kuzmić iz Veselića u općini Ribnik dobio “slastičarsku” stipendiju za školovanje u Parizu!

Matija Kuzmić iz Veselića u općini Ribnik pokraj Karlovca dobitnik je stipendije projekta Raise the Bar, koja će mu omogućiti da svoj slastičarski talent nastavi razvijati u renomiranoj školi Ecole Nationale superieure de patisserie – Ducasse & Thuries u Parizu! Uz Matiju, stipendije su dobili i Tibor Klobučar te Grgo Bačelić, a stipendije su im dodijeljene u Zagrebu, na predstavljanju vodiča Gault&Millau 2021. za Hrvatsku…

– Za mene ova stipendija znači otvaranje novih vrata u svijet slastičarstva, ispunjenje mojih dječjih snova o studiranju slastičarstva u Parizu te otvaranja vlastite artisan slastičarne. Iskustvo sudjelovanja u Raise the bar projektu mi je pokazalo da se trud i rad te želja za napretkom isplate, i mogu reći da mi je Raise the Bar promijenio život te otvorio nova vrata. Rad s članovima žirija u restoranu Noel ostat će mi zauvijek u sjećanju, jer sam upoznao svoje idole hrvatske gastronomske scene, istaknuo je Matija.

Matija Kuzmić strastveni je slastičar koji trenutno odrađuje praksu u zagrebačkom restoranu Noel, a tijekom ljeta radit će u poznatom dubrovačkom restoranu 360. Radno iskustvo započeo u Boutique Hotelu Korana Srakovčić u Karlovcu gdje je otkrio svoj talent i ljubav prema slastičarstvu.

Grgo, Tibor i Matija dijele strast za stalnim usavršavanjem i zato su se prijavili za sudjelovanje u projektu Raise the Bar kojim Coca-Cola HBC Hrvatska podržava razvoj hrvatskog ugostiteljstva i turizma ulaganjem u profesionalno usavršavanje konobara, barista, barmena, kuhara i slastičara.

Za perspektivne kuhare koji iščekuju edukaciju zasigurno ćemo još čuti, čemu u prilog i činjenica što su stipendije zaslužili jer su oduševili žiri koji čine renomirani hrvatski chefovi Hrvoje Zirojević, Marko Gajski, Igor Gudac i Bruno Vokal te voditelj i suvlasnik restorana Noel Ivan Jug.

Raise the Bar je strateška platforma Coca-Cole HBC Hrvatska koji od 2019. godine djeluje s ciljem povećanja kvalitete obrazovanja radne snage u ugostiteljstvu i turizmu. Projekt obuhvaća akademiju za konobare, bariste i barmene, stipendije za kuhare, slastičare i osoblje za posluživanje te suradnju s regionalnim centrima kompetentnosti, čime Raise the Bar omogućuje usklađivanje vještina i znanja ugostiteljskih i turističkih djelatnika s potrebama poslodavaca.

G.S.

Najnovije

Bulj objavio kandidaturu za Pantovčak

Foto:Arhiva   Saborski zastupnik Miro Bulj (Most) u Saboru je objavio da će se kandidirati za predsjednika države. - Na današnji dan Hrvatskog Sabora, kao zastupnik biran...

Petrov protiv slanja HV-a u Ukrajinu: Sutra će biti Wiesbaden, pa Krakow i onda Harkiv

Foto:Facebook   Predsjednik Mosta Božo Petrov izjavio je kako je ta stranka “oštro protiv slanja hrvatskih vojnika u Ukrajinu”. Protivi se i tome da se na...

Tomašević za Lončara dao grobno mjesto za značajne osobe: Evo tko je to predložio

Fotomontaža:Narod.hr   Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević dodijelio je obitelji Lončar grobno mjesto na zagrebačkom groblju Mirogoj za ukop nedavno preminulog Budimira Lončara, jugoslavenskog diplomata i nekadašnjeg...

Biblijska poruka 8. 10. 2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Marija i Marta – Isus u gostima

Lk 10,38-42   Isus uđe u jedno selo. Žena neka, imenom Marta, primi ga u kuću. Imala je sestru koja se zvala Marija. Ona sjede do...

GENERAL ANTE ROSO: Već sedam godina borim se s rakom pluća. Bez Božje pomoći ne bi me bilo

Foto:Preslik VL   Ante Roso, prvi general Zbora Hrvatske vojske i svojedobni zapovjednik HVO u ekskluzivnom razgovoru za Večernji list govori o brojnim detaljima iz svoje...