Subota, 28. rujna 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

VIDEO: POGLEDAJTE ČAROLIJU NOVE DINAMOVE DESETKE PRED WEST HAM! PETKOVIĆ SJAJNIM POTEZOM RIJEŠIO ŠIBENIK

DINAMO – ŠIBENIK 2:0 (Lauritsen 68′, Ivanušec 78′)…

Stadion Maksimir. Gledatelja 1350. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Pomoćnici: Keglević i Novosel. Četvrti sudac: Burilo. VAR: Ivan Bebek (Rijeka). AVAR: Pajić. Delegat: Posavec (Maruševec).

DINAMO: Zagorac – Dilaver (od 57. Lauritsen), Theophile-Catherine, Šutalo – Špikić (od 63. Menalo), Mišić, Ivanušec, Moubandje – Tolić (od 57. Ademi), Petković (od 80. Baturina) – Jurić (od 57. Andrić). Trener: Damir Krznar, donosi sportske.

ŠIBENIK: Rogić – A. Jakoliš, Perić, Batarelo, Mina – Ćurić, Rak (od 72. Bailone) – Sahiti (od 46. Bačelić-Grgić), Marin (od 86. Lopez), M. Jakoliš – Delić (od 77. Torres). Trener: Mario Rosas.

U susretu 8. kola Prve HNL Dinamo je u subotu u Maksimiru protiv Šibenika slavio sa 2-0 golovima Rasmusa Lauritsena (68) i Luke Ivanušeca (78).

Prvi je zaprijetio Dinamo u 8. minuti preko Špikića, a odmah nakon toga pokušao je i Ivanušec, ali vratar Rogić oba puta bio je na mjestu.

U 35. minuti Šibenik je iz kontranapada mogao stići do gola. Marin je oduzeo loptu, uposlio Sahitija, koji je mogao dodati Jakolišu ili Deliću, ali je odlučio učiniti sve sam i izgubio je loptu.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Dinamo u sudačkoj nadoknadi (45+1). Nakon akcije Ivanušeca i Špikića, Tolić iz blizine pogađa vratara Rogića.

Dinamo je poveo nakon kornera kojeg je izveo Mišić u 68. minuti. Lopta se iz centra kaznenog prostora odbila na drugu stativu do Ademija, koji ju je vratio u sredinu, a Lauritsen ju je glavom pospremio u mrežu.

U 76. minuti, nakon dodavanja Andrića, Ademi je pokušao sa desetak metara iskosa, ali vratar gostiju je obranio.

Petkovićeva čarolija

Ipak, u 78. Dinamo stiže do vodstva 2-0. Petković se driblingom na lijevom boku oslobodio odličnim driblingom svog čuvara dao povratnu loptu za Ivanušeca, koji pogađa mrežu.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

Dinamo se izdvojio na vrhu sa 16 bodova, druga je Rijeka sa 13 i utakmicom manje, Hajduk, Osijek i Gorica također imaju po 13 bodova, a sedmi je Šibenik sa 7 bodova.

D.J.

Najnovije

Pogledajte stanje s brojem katolika u BiH – koliko ih ima, odakle odlaze, a u kojem dijelu ih je sve više

Foto:Crodex   Broj katolika u Bosni i Hercegovini koji su u najvećoj mjeri osobe hrvatske nacionalnosti nastavlja se smanjivati, a prema najnovijim dostupnim podacima u toj...

Gordan Malić razotkrio poznatog redatelja: ‘Filmove snima u ustašiziranoj Hrvatskoj’

"Ne znam koliko se puta u posljednje vrijeme Rajko Grlić opraštao od scene i od publike. Vjerujem da je u utrci s Pavarottijem koji...

Ristić: Možda narod ne zaslužuje elitu kakvu ima, ali elita ima narod kakav želi

Foto:Narod.hr   Jedna od stvari koja već duže vrijeme određuje političku kulturu na Zapadu, a koja uporno prolazi ispod radara, jest okolnost da se u politici...

Biblijska poruka 28. 9. 2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Svi su mu se divili

Lk 9,43-45   Dok su se svi divili svemu što je Isus činio, reče on učenicima: »Uzmite k srcu ove riječi: Sin Čovječji doista ima...

Ustala hrvatska mladež protiv bahatog načelnika i župana

Foto:Ramski vjesnik   Ljubitelji duvanjske kulturne i prirodne baštine s novim su se tekstom ponovno obratili uredništvu portala Ramski Vjesnik, a njihov komentar na devastaciju katoličkog...