Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Šubićevac: Dinamo- Šibenik-Navijači u Šibeniku razvili veliki transparent : ‘Slobodan Praljak nije ratni zločinac’

Šibenik nije uspio iznenaditi Dinamo u 17. kolu domaćeg prvenstva, na kraju su Modri slavili na kišovitom Šubićevcu s 2:1..

Dinamo je u 17. kolu HNL-a došao do pobjede (2:1) protiv Šibenika i zauzeo treće mjesto na ljestvici…

Dinamo je sretno i spretno došao do bodova na Šubićevcu. Pritom igrom nije nikoga očarao, do 3 boda stigli su autogolom šibenskog stopera Perića 10 minuta prije kraja. Zagrepčani su bili bolji u prvom dijelu kada su možda trebali doći do veće prednosti, Šibenik je u drugom dijelu bio hrabar, izjednačili su preko Marina Jakoliša ali Narančasti nisu imali ni sreće. Za utjehu namučili su prvaka u zanimljivoj utakmici po teškim uvjetima, s malim posjetom, vjerojatno nikad skromnijom kada je gostovao Dinamo.

I VIP loža na Šubićevcu bila je praznija nego inače, očajno vrijeme i tu je razrijedilo posjetu. Ali, bilo je itekako zanimljivih lica tamo, Dinamo je uoči najvećeg HR derbija idućeg vikenda došao uživo pogledati i Hajdukov trener Dambrauskas.

Koliko su Dinamu bili bitni bodovi u ovom susretu pokazalo se odmah na startu susreta. Zagrepčani su od prvog zvižduka suca Zebeca, (Dinamu danas sudio već 42. put u karijeri od 144 utakmice) krenuli po gol.

image

Na utakmici je razvijen veliki transparent na kojem je pisalo…Slobodan Praljak nije ratni zločinac

Podsjetimo, general-pukovnik Hrvatska vojske i Hrvatskog vijeća obrane Slobodan Praljak je izricanje drugostupanjske presude prekinuo ispijanjem bočice otrova u raspravnoj dvorani Haaškog suda za ratne zločine, uz uzvik:

‘General Praljak nije ratni zločinac i s prijezirom odbacujem vašu presudu’– kazao je Praljak u haškoj sudnici, tijekom čitanja presude, te potom popio sadržaj bočice koju je do tada skrivao. Popio je otrov, cijankalij, i dva sata kasnije bio je mrtav. Preminuo je od u hodniku haškog suda od zastoja srca.

Posljednje što su pratitelji suđenja s galerije vidjeli bilo je Praljkovo lice koje se crveni i grči od bolova.

U oproštajnom pismu obitelji napisao je da je davno odlučio okončati svoj život u slučaju osuđujuće presude.

Protestno samoubojstvo generala Praljka u Haškoj sudnici bilo je tim šokantnije, s obzirom da je hitna pomoć kasnila, odnosno nije se nalazila ispred Haškog suda tijekom izricanja pravomoćnih presuda.

U Haag je, kao i ostala petorica, stigao 5. travnja 2004., prije 13 godina i skoro 8 mjeseci. On je i vrijeme kada je suđenje mirovalo proveo u pritvoru u Scheveningenu, pa je gotovo sigurno da je time i bio već odslužio dvije trećine kazne, što bi iznosilo oko 13 godina i 4 mjeseca.

D.J.

Najnovije

Pored Trga hrvatskih branitelja u centru Petrinje gradit će se Pupovčev ‘Srpski kulturni centar’

Fotomontaža:Narod.hr   Grad Petrinja izdao je građevinsku dozvolu za gradnju Srpskog kulturnog centra (SKC) Petrinja u samom središtu grada. Srpsko narodno vijeće (SNV) Milorada Pupovca podnijelo...

Pupovac za zločin u Varivodama optužio HV, Mišetić mu odgovorio: Dokaze dostavi DORH-u ili prestani obmanjivati javnost

Fotomontaža:Narod.hr   Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac vrlo često bez odgovarajućih dokaza u javnosti kleveće Republiku Hrvatsku i Hrvatsku vojsku. Posljednji takav slučaj dogodio se...

Izbori u Austriji: Desna Slobodarska stranka (FPÖ) osvojila najviše glasova

Foto:Pixabay   Desna Slobodarska stranka Austrije (FPÖ) je prema prvim prognozama na temelju prebrojanih glasova pobjednik izbora za novi saziv austrijskog parlamenta – Nacionalnog vijeća (Nationalrat),...

Biblijska poruka 30. 9. 2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Tko je najveći i prvi? Dijete!

Lk 9,46-50   U učenicima se porodi misao tko bi od njih bio najveći. Znajući tu misao njihova srca, uzme Isus dijete, postavi ga uza se...

Jesu li mogući pravedni i pošteni izbori na Širokom Brijegu?

Nakon što je Koalicija za slobodne i poštene izbore ‘Pod lupom’ u petak, 27. rujna održala konferenciju za medije na kojoj je predstavila rezultate...