Ponedjeljak, 23. rujna 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

VIDEO Hajduk na Poljudu svladao Istru1961 i ostao u igri za naslov prvaka

U 35. kolu Prve HNL na Poljudu je Hajduk s 3:1 pobijedio Istru 1961 i približio se vodećem Dinamu na samo bod zaostatka uoči nedjeljnog gostovanja Modrih u Šibeniku.

Ukoliko Zagrepčani osvoje sva tri boda na Šubićevcu, obranit će naslov prvaka. Ako se spotaknu, onda će odluka o novom prvaku pasti u posljednjem kolu kada se na Maksimiru sastaju Dinamo i Hajduk.

Neopterećeni gosti iz Pule poveli su preko Mahmouda Abdallahija (15), ali Hajduk je preokrenuo s dva gola Marka Livaje (45+2-11m, 51-11m) iz kaznenih udaraca, da bi konačni rezultat postavio Filip Krovinović (53).

Na gotovo ispunjenom Poljudu igrači Hajduka su ušli u utakmicu s pristupom “lako ćemo” što im se obilo o glavu u 15. minuti kada je Abdallahi Mahmoud presjekao dodavanje Eleza za Ferra na sredini igrališta, sjurio se prema kaznenom prostoru i svladao Lovru Kalinića.

Istra 1961 povela protiv Hajduka na Poljudu

Niti primljeni pogodak nije probudio Hajduk koji u prvih pola sata nije odigrao niti jednu smislenu akciju, štoviše gosti su još dva puta zaprijetili mogućim povećanjem prednosti.

Ipak, u samoj završnici prvog poluvremena sve se promijenilo, sudac Zdenko Lovrić je nakon više od pet minuta konzultacija s VAR-om i pregledavanja snimke ustanovio kako je “sendvič” u kojemu se našao Marin Ljubičić između gostujućeg vratara Majkića i stopera Perkovića na rubu peterca podložan najstožoj kazni, a siguran izvođač bio je najbolji strijelac prvenstva Marko Livaja.

Livaja izjednačio

Samo dvije minute potom Lovrić je i isključio Mahmouda dodijelivši mu drugi žuti karton jer je procijenio kako je s leđa startao na Lovrencsicsa.

Početkom drugog poluvremena Caseres je neoprezno u svom kaznenom prostoru povukao Grgića pa je Hajduk dobio još jedan kazneni udarac kojega je Livaja realizirao za 2:1.

Livaja zabio za preokret Hajduka

U 53. minuti već je bilo 3:1. Livaja je lijepo ostavio loptu za udarac s ruba kaznenog prostora Krovinoviću, a veznjak Bijelih je pogodio sam donji lijevi kut.

Krovinović pogodio za konačnih 3:1

POGOTKE POGLEDAJTE-VIDEO-OVDJE

D.J.

Najnovije

Oporba i formalno ostala bez jedne ruke. Sabor od jučer nema 151, nego 150 zastupnika

Foto:Wikipedija   Prvo glasovanje ovogodišnjeg jesenskog zasjedanja Sabora potvrdilo je da raskol u Domovinskom pokretu nije utjecao na stabilnost parlamentarne većine i samim tim Vlade Andreja...

Biblijska poruka 23. 9. 2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Vi ste svjetlo svijeta

Lk 8,16-18     Reče Isus mnoštvu: »Nitko ne užiže svjetiljke da je pokrije posudom ili stavi pod postelju, nego je stavlja na svijećnjak da oni...

Tomislava Jonjića u utrci za Pantovčak podupire 230 poznatih osoba. Evo popisa

Kandidat za hrvatskog predsjednika, dr. Tomislav Jonjić, objavio je popis na kojem se nalazi 230 poznatih osoba koje su mu dale potporu u kandidaturi...

Mogu li plodovi Međugorja biti bez ukazanja, odnosno mogu li ukazanja biti bez plodova?

Nakon što je Vatikan objavio odluku “nihil obstat” (hrv. nema zapreke ili ništa ne priječi), kojom se Međugorju priznaju plodovi odnosno darovi kojima to...