Nedjelja, 22. rujna 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

FOTO-VIDEO; Još jedna velika i uvjerljiva pobjeda braće Sinković!…Uništili su drugu posadu razlikom od skoro 17 metara…

Dvostruki olimpijski pobjednici braća Valent i Martin Sinković slavili su u nedjelju u finalu dvojca na pariće na Svjetskom veslačkom kupu u poljskom Poznanu, ostavivši iza sebe posade Poljske i Australije.

Braća Sinković su ostvarili uvjerljivu pobjedu u finalu, poveli su nakon prvih 500 m i tu su prednost do kraja utrke samo povećavali, ostavivši druge iza sebe 3,51 sekunde.

Na kraju su slavili s vremenom 6:12.53. Poljaci Miroslaw Zietarski i Fabian Baranski su zauzeli drugu poziciju s vremenom 6:14.04, dok su Australci Caleb Antill i Jack Clears bili treći s 6:18.10…VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

Martin i Valent Sinković završili su na prvom mjestu u finalu A parova na drugoj veslačkoj regati Svjetskog kupa u Poznanju.

Sinkovići su dominirali cijelom utrkom te su u cilj ušli s vremenom 6:12.53 i osvojili zlato.

Srebrnu medalju osvojila je poljska posada s vremenom 6:16.04, dok su treće mjesto, u fotofinišu, pripalo Australcima i Nizozemcima s istim vremenom 6:18.10.

“Još jedna utrka dobro odrađena. Iskreno, jako smo zadovoljni kako smo odveslali sve tri utrke, bilo je puno bolje nego u Beogradu na prvom Svjetskom kupu. Mislim da još imamo prostora za napredak, nastavljamo trenirati i raditi za posljednju regatu Svjetskog kupa u Luzernu”, rekao je Martin Sinković.

“Najvažniji je napredak sada kada smo se vratili u parove. Svakom utrkom smo sve bolji i jedva čekamo nastavak sezone, posebno pripreme u Perući gdje dižemo formu i tehniku ​​te naravno Europsko i Svjetsko prvenstvo,” rekao je Valent Sinković.

Nakon trijumfa u Beogradu na prvom Svjetskom prvenstvu i današnje pobjede, braća Sinković su u karijeri osvojili 21 zlatnu medalju na Svjetskim prvenstvima.

Prošlo je punih šest godina otkako su Sinkovići osvojili olimpijsko zlato u Riju, u disciplini parovi. Potom su promijenili discipline i potom prešli u parove bez kormilara u kojima su i prošle godine u Tokiju doživjeli olimpijski trijumf, a sada su se vratili veslanju s dva vesla u rukama, u kojem su od 2014. do 2016. bili apsolutno nepobjedivi.

Braća Hrvati i dalje drže svjetski rekord u disciplini parova u Amsterdamu 2014. godine, kada su 2000 metara prešli u vremenu 5:59,72, koji do danas nije nadmašen.

Zasluženo prvo mjesto!🥇
Martin i Valent ponovno odvozili odličnu utrku na 2. Svjetskom kupu u Poznanu.
Čestitke!

D.J.

 

Najnovije

Biblijska poruka 22. 9. 2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Nove mjere i mjerila

Mk 9,30-37   Otišavši s gore, Isus i njegovi učenici prolažahu kroz Galileju. On ne htjede da to itko sazna. Jer poučavaše svoje učenike. Govoraše im:...

Fra Jozo Zovko: Gospa treba tvoju svetost!

Međugorje se ne može svesti na neku temu u razgovoru ili u raspravi. Međugorska istina ne ovisi o ljudima, ne ovisi o svećeniku, ne ovisi...

265. Evanđelje dana iz Međugorja: Pripremiti se za velike promjene koje dolaze!

https://www.youtube.com/watch?v=mUAvvNvl4OE&t=3957s

Tomislav Jonjić gostovao u emisiji Pleter i otkrio razloge svoje kandidature za predsjednika RH

Foto:Boris Šćitar   Odvjetnik, diplomat, publicist, povjesničar i političar Tomislav Jonjić i kandidat za predsjednika Republike Hrvatske gostovao je u emisiji Pleter u kojoj je na...

Washington i Kapitol: Masonska vizija države

Washington D.C., sjedište vlasti Sjedinjenih Američkih Država, odražava snažan utjecaj masonerije, tajnog društva kojem su pripadali mnogi osnivači SAD-a, uključujući prvog predsjednika, Georgea Washingtona....