Ponedjeljak, 23. rujna 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Orešković pozvala Plenkovića da se odazove pozivu Antikorupcijskog vijeća. Sabor je Plenkoviću nadređeno državno tijelo

Saborska zastupnica Centra Dalija Orešković pozvala je u srijedu premijera Andreja Plenkovića da se odazove pozivu saborskog Antikorupcijskog vijeća istaknuvši kako ni jedna osoba, pa niti Plenković, nije iznad institucija koje je osnovala država.

Pozivam Andreja Plenkovića i ostale da se odazovu pozivu na 25. sjednicu toga tijela, koja bi se trebala održati sutra s početkom u 11 sati u prostorijama Hrvatskog sabora, rekla je Orešković u slobodnom govoru u ime Kluba Centra i GLAS-a.

Sabor je Plenkoviću nadređeno državno tijelo

“Svaki neopravdani nedolazak Plenkovića i drugih pozvanih, a njemu podređenih osoba, poput Tene Mišetić i bivšeg ministra Tomislava Ćorića, predstavlja grubo rušenje Ustava, pravnog poretka, institucija države i države kao takve”, poručila je.

Orešković, koja je članica Antikorupcijskog vijeća, podsjetila je da Sabor, sukladno Ustavu, bira i kontrolira Vladu te je u odnosu na Plenkovića nadređeno državno tijelo.

Svako Plenkovićevo i HDZ-ovo opstruiranje postupka utvrđivanja okolnosti u kojima je došlo do sistemske korupcije, u kojoj je Ina oštećena za više od milijardu kuna, potvrđuje dojam kako Plenković, kao premijer i predsjednik HDZ-a, stoji iza tog kriminala, korupcije i teških kaznenih djela, dodala je.

Podsjetila je da su se saslušanju pred Antikorupcijskom vijeću, samo u sadašnjem sazivu Sabora, odazvali glavna državna odvjetnica, ravnateljica USKOK-a, neki ministri poput Gordana Grlića Radmana te čelnici drugih institucija i tijela.

“Zar Plenković misli da je jedino on iznad svih tih osoba. Zar će ga članovi vladajuće većine u tome podržati i time podržati ovu agoniju i stanje institucionalno otete države”, pita Orešković”.

VEZANE VIJESTI

VIDOVIĆ KRIŠTO: PLENKOVIĆEVI TAJKUNI ME TUŽBAMA POKUŠAVAJU SPRIJEČITI U BORBI PROTIV KORUPCIJE

Najnovije

Oporba i formalno ostala bez jedne ruke. Sabor od jučer nema 151, nego 150 zastupnika

Foto:Wikipedija   Prvo glasovanje ovogodišnjeg jesenskog zasjedanja Sabora potvrdilo je da raskol u Domovinskom pokretu nije utjecao na stabilnost parlamentarne većine i samim tim Vlade Andreja...

Biblijska poruka 23. 9. 2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Vi ste svjetlo svijeta

Lk 8,16-18     Reče Isus mnoštvu: »Nitko ne užiže svjetiljke da je pokrije posudom ili stavi pod postelju, nego je stavlja na svijećnjak da oni...

Tomislava Jonjića u utrci za Pantovčak podupire 230 poznatih osoba. Evo popisa

Kandidat za hrvatskog predsjednika, dr. Tomislav Jonjić, objavio je popis na kojem se nalazi 230 poznatih osoba koje su mu dale potporu u kandidaturi...

Mogu li plodovi Međugorja biti bez ukazanja, odnosno mogu li ukazanja biti bez plodova?

Nakon što je Vatikan objavio odluku “nihil obstat” (hrv. nema zapreke ili ništa ne priječi), kojom se Međugorju priznaju plodovi odnosno darovi kojima to...