Nedjelja, 8. rujna 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

SPLITSKI BRANITELJI PULJKU: “OVO VAM NEĆEMO ZABORAVITI! To je ponižavanje branitelja”

Splitske i županijske udruge proistekle iz Domovinskog reagirale su priopćenjem zbog, kako navode sramotnog neodržavanja minute šutnje za poginule hrvatske branitelje na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana grada i blagdana Svetog Duje.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

– Ne želeći kvariti svečanu atmosferu u gradu povodom Dana grada i blagdana Sv. Duje, po završetku svečanosti dužni smo reagirati na nepoštivanje aktualne gradske vlasti na žrtvu hrvatskih branitelja.

Ivica Puljak je na ulasku u 3. godinu mandata pokazao pravo lice i iza kulise uglednog profesora izronio je isključivi i totalitarni karakter aktualnog gradonačelnika. Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Splita nije dopustio govoriti predstavnicima Hrvatskog sabora i Vlade RH.

Time je poslana poruka nekulture ali i samovoljne izolacije Splita od državne vlasti kao i prekid komunikacije s institucijama hrvatske države.

Ali ono što je posebno uvrijedilo i najviše zaboljelo braniteljsku populaciju kao i sve naše sugrađane svjesne uloge i žrtve branitelja u Domovinskom ratu je povijesno neodržavanje dostojne počasti tj. minute šutnje za poginule hrvatske branitelje.

Čin sjećanja i poštovanja koji se održava praktički na svakom službenom događanju, a posebice onima u organizaciji službenih institucija Republike Hrvatske (ministarstvo,županija,grad,općina,…), očito je neprihvatljiv Puljkovoj vlasti i odlučio ga je ukinuti.

Jos jedno nepoštivanje i ponižavanje hrvatskih branitelja i njihovih obitelji. Puljak očito zaboravlja da mu je upravo žrtva njegovih vršnjaka koji su ginuli dok se on obrazovao omogućila da danas uživa povlasticu obnašanja dužnosti gradonačelnika u demokratskoj Hrvatskoj.

U ime svih naših suboraca najoštrije osuđujemo sramotnu odluku gradonačelnika i poručujemo mu da koliko god se trudio neće uspjeti omalovažiti ulogu hrvatskih branitelja u pravednom i oslobodilačkom Domovinskom ratu.

Kada idući put dođe kupiti političke poene na obljetnicama iz Domovinskog rata i ostalim aktivnostima u organizaciji braniteljskih udruga neka se toga sjeti, jer mi zaboraviti nećemo. Ubuduće ćemo se samo dignuti i dostojanstveno napustiti takva događanja bez počasti žrtvama iz Domovinskog rata.

Priopćenje potpisuju Hvidra Splitsko dalmatinske županije, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko dalmatinske županije, Zajednica udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata grada Splita, Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata – ogranak Split i Hrvatski časnički zbor grada Splita.

Najnovije

Duži lijes od povorke. U Preku bojkotirali pogreb Budimira Lončara

Foto:Maxportal   U Pučkom otvorenom učilištu Dom na žalu u Preku na otoku Ugljanu, u subotu je održan posljednji ispraćaj Budimira Lončara koji je preminuo u...

Eh, što je CIA nekad lijepo pisala…

Foto:Katolički tjednik   CIA-in dokument iz 1970. naslovljen je Jugoslavija – potrošen oblik, što su, doduše, Amerikanci posudili od Milovana Đilasa, komunističkog disidenta koji je i...

Prostačka i klevetnička retorika Matića i dalje živi: SDP molitelje povezao s nasiljem nad ženama

Foto:Facebook   Muška molitva krunice ove se subote održala u niz gradova diljem Hrvatske. Najviše pozornosti medija i javnosti izaziva molitva na Trgu bana Jelačića u...

Biblijska poruka 7. 9. 2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Bog stoji iza čovjeka i iza subote

Lk 6,1-5   Jedne subote prolazio je Isus kroz usjeve. Učenici su njegovi trgali klasje, trli ga rukama i jeli. A neki farizeji rekoše: »Zašto činite...

Ivica Marijačić : Dosta je Orjunaških provokacija i ponižavanja Branitelja te zaključuje “trebat će još jedna Oluja da se hrvatski narod riješi tog izdajničkog...

Foto:Podcast Velebit   Je l' se keva svetosavka u Zagrebu isplakala više suza za četničkim vojvodom Borom Čorbom i jugoslavenskim krvnikom Budom Mumijom? Svatko onaj tko u...