Petak, 20. rujna 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Trump: Rusija ne bi napala Ukrajinu da nije bilo Bidena

Foto:Screenshot

 

Najavljeni intervju milijardera Elona Muska s republikanskim kandidatom za predsjednika SAD-a Donaldom Trumpom na Muskovoj medijskoj platformi X kasnio je više od 40 minuta zbog tehničkih problema za koje je Musk okrivio cybernapad.

Intervju je bio zakazan za 2 sata ujutro po hrvatskom vremenu, odnosno u 20 sati po vremenu na istočnoj obali SAD-a.

Čini se kako se radi o masovnom DDOS napadu na X. Radimo na tome da ga ugasimo. U najgorem slučaju, krenut ćemo s manjim brojem slušatelja uživo i zatim emitirati neuređenu snimku odmah po završetku, objavio je Musk tijekom otklanjanja problema dodavši kako je tijekom priprema njegova platforma mogla podržati oko osam milijuna istovremenih prijava.

Musk, najbogatija osoba na svijetu, koji je uoči izbora 2020. godine podržavao aktualnog predsjednika, demokrata Joea Bidena, u međuvremenu je prešao u Trumpov tabor te je uvodni dio razgovora posvetio hvaleći Trumpovu hrabrost tijekom pokušaja atentata na njega 13. srpnja u Butleru u saveznoj državi Pennsylvaniji kada ga je metak pogodio u uho.

Trump je uzvratio kako se namjerava vratiti u Butler na predizborni skup u završnici kampanje u listopadu.

U nastavku je Trump ponovio svoje tvrdnje poput one kako Rusija ne bi napala Ukrajinu da je on ostao na dužnosti predsjednika.

Rusija ne bi napala Ukrajinu da nije bilo Bidena, tvrdi Trump. Musk ne odbacuje ovu tvrdnju i konstatira da je Trump u pravu. “Jako sam se dobro slagao s Putinom i on me poštovao”, kaže Trump i dodaje da je s Putinom često razgovarao.

“Često smo razgovarali i o Ukrajini. To mu je bila važna tema, kao zjenica oka, ali sam mu rekao – ne čini to!”, kaže Trump.

Trump tvrdi da jako dobro “poznaje” Putina i Kim Jong Una.

“Pametni su, ali i zlobni”, kaže Trump. “Kad vide Kamalu ili pospanog Joea (referira se na Joea Bidena, aktualnog američkog predsjednika, op.a.) ne mogu vjerovati da oni vode Ameriku.”

Nadalje opisuje kako je navodno savjetovao Putina da ne napadne Ukrajinu.

“Rekao sam mu, nemoj to raditi. Ne možeš to učiniti, Vladimire.”

Također, Trump je izrazio ljutnju što je aktualna potpredsjednica Kamala Harris postala kandidatkinja Demokrata na skorašnjim izborima umjesto predsjednika Joea Bidena koji je povukao svoju kandidaturu kazavši kako se radi o “državnom udaru”.

Donald Trump oštro je napao Kamalu Harris jer američka predsjednička kandidatkinja, otkako je ušla u izbornu utrku, još uvijek nije dala opsežan medijski intervju.

Otkako je čitava ova prevara počela, ona nije dala niti jedan intervju, rekao je Trump.

Govoreći o Bidenu, rekao je: “Mi smo političari. Prilično je tužno da čovjek koji živi od politike ne može odgovoriti na pitanje ili se boji dati intervju.”

Elon Musk tvrdi da Kamala Harris nikada ne bi pristala na intervju s njim.

Trump je pohvalio Muska i zbog načina na koji je ovaj otpustio radnike u svojim tvrtkama.

“Ti si najbolji rezač. Mislim, vidi što si napravio. Uđeš, pitaš: ‘Želite dati otkaz?’ Oni krenu u štrajk – neću imenovati o kojoj se tvrtki radi – a onda ti kažeš: ‘U redu, svi ste vi bivši’”.

Prije samoga intervjua Trump se vratio i na X poslavši nekoliko poruka u ponedjeljak, što je prvi put nakon godinu dana kako se poslužio tom društvenom mrežom koja mu je bila glavni izvor komunikacije u prethodnim kampanjama kao i tijekom njegova mandata u Bijeloj kući.

Musk je podržao Trumpa i u tvrdnjama o izbornoj prevari na prošlim predsjedničkim izborima, a pokrenuo je i posebnu skupinu koja financijski podržava Trumpovu kampanju, prenosi Kamenjar.

Najnovije

Biskup Palić: Vidimo se u Međugorju!

Mostarski  biskup mons. Petar Palić u petak je održao konferenciju za medije u vezi s objavom Note Dikasterija za nauk vjere o duhovnom iskustvu...

HDZ: Kolakušić uspio posramiti čak i Milanovića!

Kao eurozastupnik tvrdio je da će istodobno biti i predsjednik Vlade i ministar pravosuđa i ministar unutarnjih poslova. I unaprijed je, onako megalomanski, „najavio“...

Fra Tomislav Pervan: Napokon je skinut embargo s Međugorja

NAPOKON! Napokon je Vrh Katoličke crkve progovorio službeno o Međugorju - fenomenu koji traje već više od 43 godine. Kao što sam toliko puta...

Tužna obljetnica u Mostaru : Prije 31 godinu pripadnici tzv. Armije BiH ubili 23 hrvatska vojnika i civila

Foto:Crodex   20-ti rujan je nadnevak kao i svi drugi…No za stanovnike mostarskih naselja Rodoča i Jasenice to je poseban dan. Dan kada su mnoge obitelji...