Utorak, 24. rujna 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Širokobriježani masovno bojkotiraju predizborne skupove HDZ-a

Kako se približava dan lokalnih izbora u BiH( 6.listopad 2024.godine), tako se i zahuktava i i predizborna kampanja političkih stranaka u Širokom Brijegu.

 

Vodeća, najjača i najorganiziranija stranka HDZ BiH u Širokom Brijegu po okolnim selima promovira svoja predizborna obećanja kojih smo se naslušali ne samo prethodnih godina već prethodnih nekoliko decenija od završetka Domovinskog rata u BiH, a koja se mogu svesti na to kako će oni nastaviti kontinuitet započetih programa , planova i projekata iz prethodnog perioda njihove vladavine u našem gradu.

Zanimljivo je zamijetiti kako se predstavnici te stranke nimalo ne stide izići među narod tih sela jer bi im narod zacijelo imao što reći na tim skupovima, imajući u vidu svu pogubnost njihove decenijske vladavine i politike koja je rezultirala masovnim iseljavanjem naših mladih, Branitelja pa čak i cijelih obitelji iz Širokog Brijega i okolnih sela, čemu su kumovali upravo predstavnici te stranke svojim stranačkim,uhljebničkim i rodijačkim navikama preuzetim iz onog zločinačkog komunističkog sustava po principu:“Ja tebi ti meni“ koji je rodio niz drugih malformacija u našoj sredini od kojih čak nije najprimarnija ekonomska nesigurnost, već svekolika pravna, sigurnosna, socijalna, zdravstvena da bi ekonomska nesigurnost čak sada zauzimala zadnje mjesto na toj listi.

Narod MZ odnosno sela u kojima predstavnici stranke HDZ BIH održavaju te skupove masovno ne dolaze na te skupove jer su izabrali „bolji dio“koji ih poziva pozabaviti se bilo čime drugim osim dolaska na te skupove koji su čisti gubitak vremena kojeg ne žele uludo potrošiti, te se na takvim skupovima daju zamijetiti tek kandidati za GV te stranke i poneki simpatizer te stranke koji je direktno ovisan o njima i njihovim uslugama takvih ima u svakom selu.

Što se tiče drugih oporbenih stranaka među njima ima nekoliko klonova, odnosno stranaka koje su „otpale“od njihovih izvornih stranaka poput ovce „Dolly“koja je nakon kloniranja uginula jer nije začeta izvornom Božjom voljom već voljom onoga tko se protivi Božjoj volji začetka i umiranja svakog živog stvora na ovoj zemlji.

Te stranke prije bi se reklo strančice sukladno svojim financijskim mogućnostima promoviraju svoje predizborne programe preko plakata nalijepljenih na drveću u Širokom Brijegu koje tako okićeno može izdržati tek do idućeg jutra dok ih netko svojom „zločestom“rukom ne pokida i poskida, dok neke ulože nešto svojih financijskih sredstava pa zalijepe poneki jumbo plakat sa svojim kandidatima za GV i kandidatom za gradonačelnika Širokog Brijega(Žarko Lasić ispred HDZ 1990), koji je jučer dana 22.09.2024.godine u Jarama iz kojih potječe održao skup stranke koja ga podržava za gradonačelnika na ovim izborima, i gdje se skupio popriličan broj simpatizera te stranke iz Jara i ŽZH.

Za razliku od navedenih klonova otpalih od stranke HDZ BiH i HSP BiH, izvorni HSP BiH se ne šlepa nikome i ne traži pomoć od nikoga jer je ta stranka izvorna pravaška opcija koja je doživjela niz turbulencija prethodnih godina zahvaljujući izdajicama u njenim redovima i ubačenim elementima po diktatu UDBE koji jako dobro znaju kako pravaška ideja nikada ne umire, nikada ne izdaje i ne ostavlja na cjedilu one koji joj daju povjerenje. Stranka koja je odista najopasnija u svojim ciljevima i namjerama i gdje su mnogi predstavnici te stranke platili glavom upravo stoga što su takvi.

HSP BiH nije ničiji klon niti će ikada biti i upravo stoga kandidati za GV Širokog Brijega su se i prijavili za ove lokalne izbore, kako bi HSP BiH vratili svojoj izvornosti sadržanoj u izvornom sloganu utemeljitelja stranke prava dr.Ante Starčevića:“Bog i Hrvati!“

HSP BiH čini upravo onu izvornu volju hrvatskog naroda s ljutog kamena koja ne umije hodati nikakvom ulicom koja skreće lijevo već desno sukladno pjesmi „Iza devet sela“Marka Perkovića Thompsona:“Nemoj ići lijevo na križanju staze, tu ne ide nitko, svi se zvijeri paze, nego hajde desno do velike stijene Gorske će te vile poslati do mene…..“

Neki članovi HSP BiH su se znali našaliti pa reći:“Kako oni ne skreću ni na semaforu lijevo“.

HSP BiH nikada ni od koga nije tražila i prosila milost pa neće i sada jer onaj tko je srcem ušao u tu stranku nikada neće pogaziti svoj ponos i obraz.

Članovi HSP BiH se ne uklapaju ni u kakve šablonizirane koncepte u kojima treba „mudro“šutjeti premda je nepravda na dijelu.

Njihova krv i njihovo srce prvi staju u obranu protiv svih vrsta nepravde i diskriminacija što su pokazali i u II svjetskom ratu, nakon njega a poglavito u Domovinskom kada su prvi utemeljili HOS i krenuli braniti svoja vjekovna ognjišta.

Njihova borba je zalog s kojim se nitko ne smije kockati.

Stoga se ovim putem obraćamo biračima grada Širokog Brijega za ove lokalne izbore na slijedeći način:

Ukoliko želite istinske promjene u Širokom Brijegu birati ćete predstavnike HSP BiH koji vas nikada neće izdati jer su čisti original a ne nečiji klonovi. Koga ćete pojedinačno birati s liste HSP BiH u ovom je trenutku potpuno nebitno jer svaki kandidat koji uđe u GV neće nikada izdati volju onih koji su ga birali i pod prijetnjama kaznene, materijalne i moralne odgovornosti morati će odgovarati ukoliko uradi bilo što, što ne priliči istinskom pravašu.

Ukoliko želite zadržati postojeće stanje u Širokom Brijegu slobodno zaokružite vladajuću stranku HDZ BiH i njihovog kandidata za gradonačelnika kako bi ona i dalje u „kontinuitetu“vladala, trošila nenamjenski sredstva svih žitelja Širokog Brijega, obećavala brda i doline žiteljima našeg grada vidljive na svakom koraku u javnom, športskom, kulturnom i svekolikom drugom životu naših sugrađana, sukladno onoj čuvenoj de ja vu(već viđeno).

Bilo kako bilo, odnosno kud puklo da puklo kako god poštovani birači odredite na ovim izborima tako će Vam biti.

No, najgore od svega što vam se može dogoditi je ne izići nikako na ove izbore jer ste time sami sebi pucali u nogu(zapravo u dezertersku glavu), kako su to učinili neki odlikovani bojovnici iz Širokog Brijega u vrijeme Domovinskog rata jer im je strah ušao u gaće a danas su članovi i simpatizeri vladajuće stranke u Širokom Brijegu, ŽZH, FBiH i BiH zbog kojih HDZ BiH još uvijek vlada ovim prostorima.

HSP BiH grada Širokog Brijega

Najnovije

Kakvoga predsjednika žele branitelji?

Piše: glavni urednik Vlado Kolak   Hrvatski branitelji, kao ključni akteri Domovinskog rata, često imaju specifična očekivanja od predsjednika Hrvatske, oblikovana iskustvima iz rata i poslijeratne...

Nakon Like, Slavonije i Herceg Bosne, Hrvati napuštaju i Primorje!

Nekada vrlo popularno malo ribarsko mjesto između Omišlja i Malinske, u mirnoj uvali gdje su brojne šetnice i šljunčane plaže te krajolik submediteranske šume...

Biblijska poruka 24. 9. 2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Tko je Isusova rodbina?

Lk 8,19-21   Majka Isusova i braća njegova htjedoše k njemu, ali ne mogoše do njega zbog mnoštva. Javiše mu: »Majka tvoja i braća tvoja stoje...

Oporba i formalno ostala bez jedne ruke. Sabor od jučer nema 151, nego 150 zastupnika

Foto:Wikipedija   Prvo glasovanje ovogodišnjeg jesenskog zasjedanja Sabora potvrdilo je da raskol u Domovinskom pokretu nije utjecao na stabilnost parlamentarne većine i samim tim Vlade Andreja...