Četvrtak, 3. listopada 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

HDZ Širokog čini Minhen bojna

U pjesmi Marka Perkovića Thompsona „Duh ratnika“ refren ide ovako:

“Sve bih dao da je vidim

Ponosnu i lijepu ko u snovima,

Sve bih dao da je vidim

I opet bih stao,svoj bi život dao

Nekako svi stihovi ove pjesme oslikavaju duh i raspoloženje hrvatskog naroda u BiH , ŽZH pa i u Širokom Brijegu nakon završetaka Domovinskog rata u BiH iz kojeg su izišli istinski Branitelji s nizom trauma i psihofizičkih posljedica koje su se neminovno reflektirale i odrazile i na članove njihovih obitelji, a posljedice i jedni i drugi(barem oni koji nisu izvršili suicid ili su prerano umrli), osjećaju i dan danas.

Neki drugi takve posljedice nemaju i ne osjećaju jer su se iz tog nesretnog rata izvukli neokrznuti, doduše, nešto bljedolikiji, anemičniji, uplašeniji, jer je „podrum ili Munchen bojna“ ostavila tragove na njima, no takvi su se brzo snašli jer se znaju ušlepati, uvući, poniziti, pođoniti obraz, pa su zauzeli sve značajnije javne funkcije među hrvatskim narodom pa tako i u Širokom Brijegu.

Ipak svim su zajedničke neke osobine a one su:

-Svi su se odreda učlanili u stranku HDZ BiH,

-Nitko od njih ne poznaje osjećaj stida,

-Svi oni djeluju po principu“ja tebi-ti meni“,

-Svi oni kradu, petljaju, lažu, izdaju, nemaju morala, sućuti za male ljude, empatije, altruizma, osjećaja, i gaze sve pred sobom kako bi ostali na površini mutne vode koju su zamutili,

-Vrlo su opasni kad im se ugrozi interes na bilo kojem polju te su u tom smislu spremni poduzeti radikalne i brutalne poteze kako bi diskreditirali, uništili i stigmatizirali političke protivnike.

-Jako su dobro uvezani s našim gospodarstvenicima jer ih veže uzajamnost odnosa te stoga imaju novac, a novac je moć, a čim im je u rukama moć u stanju su potkupiti, ukrasti, ucijeniti, zaprijetiti, u svojevrsnoj inverziji slagati i pretvoriti istinu u laž i obrnuto kako bi diskreditirali svoje političke protivnike.

To namjeravaju učiniti i sada u našem Širokom Brijegu na ovim lokalnim izborima u BiH zakazanim za dan 06.listopada 2024.godine jer smo ih svih ovih proteklih izbornih godina izuzetno dobro upoznali .

Mi im iz HSP BiH grada Širokog Brijega ovim putem poručujemo kako ovaj put to neće moći jer su se namjerili na jako tvrd orah.

Namjerili su se na ratnike i duh ratnika koji naokolo luta i pazi na one koji su ostali bdjeti i držati upaljenu svijeću među hrvatskim narodom koji jeste posrnuo ali još nije pao.

Koji nikada neće pasti jer će iz njega izrasti novo drveće i cvijeće mirišljavog ploda i okusa koje oko sebe voli vidjeti čist teren bez smrada.

Upravo je prilika na ovim lokalnim izborima u BIH početi čistiti naš Široki od tog nagomilanog smrada a čišćenjem Širokog od tog smrada početi će se čistiti i naša županija, jer opravdano držimo kako je Široki Brijeg mjesto gdje sve počinje i sve završava za hrvatski narod u BiH i van nje.

Apsolutno nas ne interesira tko će nam se pridružiti u čišćenju tog smrada, jer mi smo HSP-ovci odavno naučili sami čistiti teren i to nam ne smeta.

Ako nam nije smetalo prije, u Domovinskom ratu neće nam smetati niti nakon njega, čak 30 godina nakon. U kolikoj mjeri ćemo očistiti teren Širokog Brijega od tog nagomilanog smrada znati će se već dan nakon izbora,07.listopada 2024.godine.

Dok čistimo taj teren svoj duh i tijelo ćemo hraniti molitvom i stihovima našeg najdražeg izvođača Marka Perkovića Thompsona.

Duh ratnika

Odakle si, iz koje fronte stižeš

hej, ratniče, umornog koraka

odavno se ovdje boj ne bije

zašto kao duh ovuda lutaš

Ja sam duša hrvatskih ratnika

domovinu tražim i stijeg što se vije

i mojom je krvlju ona natopljena

a duša nema mira, traži je

Pa ovo je zemlja tvoja, zar ne vidiš ti

domovina koju smo svi snili

za njenu slobodu krv si svoju dao

i tisućljetni san je stvarnost postao

Ne poznajem takvu i tužna mi se čini

u snovima je mojim ponosna i lijepa

a gdje su joj junaci i sinovi vrli

a gdje vrednote za koje smo mrili

Hej, ratniče, te Hrvatske nema

čim propupa snašle je nevolje

podigle se na nju sile tame

udarile na krunu i prijestolje

Uvijek je bilo i uvijek ce biti

onih sto će dušu Vragu prodati

a vi zajto bdijte, jer morate bditi

domovini ponos vratiti

Ref. 2x

Sve bih dao da je vidim

ponosnu i lijepu k’o u snovima

sve bih dao da je vidim

i opet bih spreman stao, svoj bih život dao

Ref. 2x

Ja sam duša hrvatskih ratnika

domovinu tražim i stijeg sto se vije

i mojom je krvlju ona natopljena

a duša nema mira, traži je

HSP grada Širokog Brijega

Najnovije

U BiH birača sve više, a stanovnika sve manje?!

Foto:Istina.media   Osim ogromnog broja glasova dijaspore, za koju postoji sumnja kako završe, poseban problem je i ažurnost biračkih spiskova kada je riječ o osobama koje...

U Sarajevu proslavljen napad Irana na Izrael

Foto:Screenshot X   “Free free Palestine”, skandirali su prosvjednici preko puta gradske vijećnice te mahali zastavama Palestine i BiH. Plan im je bio da se okupe ispred...

Slavna pobjeda kod Čepikuća

    Zbor Narodne Garde se osnovao u  Dubrovniku početkom lipnja 1991. na Rašici. Ustrojene su dvije satnije i raspoređene u Čepikuće tijekom kolovoza iste godine....

Biblijska poruka 3. 10. 2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Odašiljanje sedamdeset i dvojice – Žetva mira

Lk 10, 1-12    Pristupe učenici Isusu pa ga zapitaju: »Tko je, dakle, najveći u kraljevstvu nebeskom?« On dozove dijete, postavi ga posred njih i...

 Pomak- zločinačka partijska organizacija zatvara škole, otvara džamije

Piše: glavni urednik Vlado Kolak   Doktor političkih znanosti, politički prevarant, kako se danas u narodu popularno kaže, dr. Vukadin, izučio je dobro zanat na svome...