Petak, 4. listopada 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Više od 500 Livnjaka na završnom skupu HDZ-a 1990

Na završnom skupu HDZ-a 1990, u dvorani Narodnoga sveučilišta u Livnu, poslana je snažna poruka podrške promjenama u našem gradu i Mati Vukadinu, kandidatu za gradonačelnika Livna.

 

Naime, ankete, energija na terenu i preko 500 nazočnih na završnom skupu jasno pokazuju kako je pobjeda izvjesna.

Završnom skupu, između ostalih, nazočili su Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ 1990 i delegat u Domu naroda parlamentarne skupštine BiH, dr. Nediljko Rimac, predsjednik Središnjeg odbora HDZ 1990 i federalni ministar zdravstva, ministri u vladi HBŽ te drugi dužnosnici i gosti, prenosi Relax-portal.info

Nazočnima se prvi obratio dr. Rimac, jedan od utemeljitelja stranke, predsjednik Središnjeg odbora HDZ 1990 i federalni ministar zdravstva.

Istaknuo je kako HDZ 1990 participira na svim razinama vlasti te su u proteklom periodu poduprli projekte koji su od vitalnog interesa za građane Livna.

U ovih mjesec dana pokazali smo kako se može voditi dostojanstvena kampanja, zasnovana na poštivanju protukandidata, programu, viziji i budućim ciljevima koje treba realizirati.

Dr. Rimac je i ovom prilikom pozvao nazočne da izađu na izbore. Svojom je kandidaturom na samom dnu liste za Gradsko vijeće poslao poruku kako je vrijeme da mladi ljudi dobiju priliku, a stariji i iskusniji trebaju im biti podrška i vjetar u leđa.

Anton Barać, nositelj liste za Gradsko vijeće osvrnuo se na političku situaciju te stanje u kojem se trenutno nalazi Livno, a to je stagnacija, zaostajanje i prema neovisnim istraživanjima začelje u Bosni i Hercegovini.

Kazao je kako je siguran da će Livno nakon ovih izbora i promjena koje će izbori donijeti stati rame uz rame s najboljim gradovima i općinama u BiH. Na kraju svoga obraćanja također je pozvao nazočne da izađu na izbore i da zajedno pokažemo da Livno može bolje i drugačije.

Mate Vukadin, kandidat za gradonačelnika grada Livna, je već na samom početku svoga iskrenog i emotivnog obraćanja osvojio simpatije nazočnih koji su njegov govor nekoliko puta prekidali pljeskom. Ukratko je predstavio program rada i motive za kandidaturu. Naglasio je kako Livno ima resurse i ljudski potencijal koji može pokrenuti i promijeniti stvari nabolje. Pozvao je sve da u nedjelju izađu na izbore i daju glas onima za koje vjeruju da će raditi za dobrobit Livna. Ustajanjem i dugim pljeskom nazočni su ispratili Matin silazak s pozornice.

Nazočnima se na kraju obratio Ilija Cvitanović. Gospodin Cvitanović je vrlo jasno, glasno i otvoreno rekao kako pogriješne politike koje su raselile livanjski kraj moramo poslati u povijest.

Najčasnije hrvatske sinove protjerali su iz rodne grude za koju su se borili da bi čelne pozicije zauzeli oni koji su u vrijeme obrane ovoga grada bili na sigurnome.

Desetljećima vas ponižavaju, manipuliraju i ucjenjuju, jer su sve poluge moći u njihovim rukama i u rukama njihovih podobnih kadrova. Zapitao se što znači slogan „Za Livno snažnije i važnije“, jer su za trideset godina vladavine imali dovoljno vremena Livno učiniti i snažnim i važnim.

Krajnje je vrijeme da mijenjamo takvu politiku kojoj nije ništa važno osim samih sebe. Krajnje je vrijeme da livanjski kraj pokaže i dokaže da može i drugačije.

Iziđite u nedjelju na izbore i pokažite da s Livnjacima ne mogu igrati, pokažite da zajedno možete drugačije – poručio je Cvitanović.

Najnovije

32. obljetnica 5. gardijske brigade ‘Sokolova’

Foto: MORH/Arhiva   Povodom 32. obljetnice 5. gardijske brigade ministar Tomo Medved uputio je čestitku pripadnicima Sokolova: Poštovani pripadnici 5. gardijske brigade Sokolovi, dragi prijatelji, čestitam vam 32. obljetnicu...

Nepoznata političarka objavila kandidaturu za Pantovčak i hop – evo je u TV Dnevniku

Foto:Screenshot HRT   Branka Lozo, članica predsjedništva u subotu osnovane stranke Dom i Nacionalno okupljanje objavila je danas  kandidaturu za predsjednicu Republike Hrvatske, izvijesto je HRT...

Biblijska poruka 4. 10. 2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Trajnost značenja i baštine svetoga Franje

Mt 11, 25-30    Reče Isus: »Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da, Oče,...

U poplavama u dolini Neretve 14 stradalih

Situacija u Jablanici, u Bosni i Hercegovini, vezana za noćašnje obilne padavine koje su izazvale, poplave, klizišta i odrone je krajnje kritična, a ima...

Od ’45. do danas vlada jednoumlje, treba ga razbit

Borio se za Domovinu i branitelje, sada želi za svoje sugrađane!   U susret nadolazećim lokalnim izborima u BiH koji su zakazani za dan 06. listopad...