Ponedjeljak, 16. rujna 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Trilj proslavio Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja i 22. obljetnicu VRO ‘Oluja

Ove 2017 godine skoro da i nema Grada U Hrvatskoj koji nije organizirao proslavu Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. 

U Trilju se slavilo do ranih jutarnjih sati…

Grad Trilj proslavio je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 22. obljetnicu Vojno-redarstvene operacije ‘Oluja’.

Bogat prigodni program u organizaciji HVIDRA-e Trilj i pod pokroviteljstvog Grada Trilja, održan je u petak, 4. kolovoza, a počeo je već od 8 sati budnicom koju je ulicama grada svirala Limena glazba Sveti Mihovil Trilj.

U 18 sati u župnoj Crkvi Svetoga Mihovila služena je sveta misa, nakon koje su položeni vijenaci za sve poginule i preminule hravatske branitelje Domovinskog rata.

Vijence su položili predstavnici Grada Trilja na čelu s gradonačelnikom Ivanom Šipićem i predsjednicom Gradskoga vijeća Ivanom Živaljić, predstavnici HVIDRA-e na čelu s predsjednikom HVIDRA-e Josipom Džakićem, predstavnici braniteljskih udruga iz Cetinske krajine te Bosne i Hercegovine, gradonačelnik Ivanić Grada Javor Bojan Leš, načelnik Općine Rugvica Mato Čičak i brojni drugi.

UZ PROSLAVU OLUJE IDE I PEČENI VOL

Nakon polaganja vijenaca održan je svečani mimohod ulicama Trilja, a potom i prigodni domjenak na kojem je, uz bogatu gastronomsku ponudu glavna delicija bio pečeni vol.

D.J.

Najnovije

Orjunaši Makaranin i Šibenčanin pobili najviše Hrvata na Kočevskom rogu

Foto:Dnevnik.hr     Na Kočevskom Rogu likvidirano je oko 40.000 Hrvata, oko 5000 slovenskih domobrana, te nekoliko tisuća pripadnika srpske i drugih narodnosti. Partizani su ih doveli...

Trump se oglasio nakon što je na njega pokušan atentat u West Palm Beachu

Foto:Printscreen/Truth Social   Bivši američki predsjednik i aktualni republikanski kandidat za novi mandat, Donald Trump, zahvalio je tajnoj službi i policiji na zaštiti nakon pokušaja atentata...

Marinko Antunović Bosanac: Pravi ratnik koji je ostavio duboki trag braneći Vukovar

Foto:Screenshot   Sam Bog nam ga je poslao – tako su vukovarski branitelji reagirali kada se među njima u lipnju 1991. pojavio Marinko Antunović, kojeg su...

Obljetnica Rujanskog rata: “Nije jedan već su pala oba…”

Foto:Maxportal   Spomendan je rujanskog rata. Na današnji dan prije 33 godina oglašena je opća opasnost za šibensko i vodičko područje. Bitka za taj dio Hrvatske...