Četvrtak, 19. rujna 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Nakon javnog poziva Uredništva Braniteljskog portala oglašavaju se građani, inicijative i braniteljske udruge koje traže da Stanković odstupi sa HRT…

Nakon što se Uredništvo Braniteljskog portala prvo oglasilo te pozvalo sve udruge i građane i u svom javnom priopćenju zatražilo od HRT da njihov voditelj Aleksandar Stanković, koji je u njegovoj emisiji NU2 teško povrijedio Deklaraciju o obrambenom Domovinskom ratu nazivajući ga “građanskim ratom” odstupi sa HRT-e, svakim danom sve je više onih koji na adresu HRT šalju službene zahtjeve da Aleksandar Stanković odstupi sa HRT. Ujedno je Uredništvo Braniteljskog portala, javno prozvalo i Saborski Odbor za medije kao i predsjednika Sabora, Vlade i predsjednicu RH, da se očituju o ovom nemilom javnom istupu voditelja Aleksandra Stankovića koji je prevršio svaku mjeru te se ogriješio o mnoge zakone RH. Upravo zbog toga što HRT pristojbu plaćaju hrvatski građani koji ne žele gledati ovakve stravične obmane i javna sramoćenja od strane HRT-ovih voditelja, uslijedila je salva dopisa upućenih na adresu HRT-e koji traže stroge sankcije prema Aleksandru Stankoviću.

Nadajući se i vjerujući da će tako i biti…

Donosimo vam jednu od mnogobrojnih inicijativa u koju su uključene mnoge braniteljske udruge ,građanska inicijativa Ivo Pilar i devet (9) braniteljskih udruga…

STANKOVIĆ GALOPIRA DALJE: HRT se ovlaš ogradio od stajališta voditelja Aleksandra Stankovića iznesenog u emisiji “Nedjeljom u dva”


Platforma suverenista traži odgovornost Aleksandra Stankovića

 -Platfroma suverenista zahtjeva pokretanje postupka utvrđivanja odgovornosti Aleksandra Stankovića zbog teških kršenja odredbi Ustava RH, saborskog Zaključka o srpskoj agresiji od 8. listopada 1991. i Deklaracije o Domovinskom ratu.Platformu potpisuju građanska inicijativa Ivo Pilar i 9 krovnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

-Zbog navedenoga tražimo:

1. Pokretanje postupka utvrđivanja odgovornosti i sankcioniranje urednika i voditelja emisije Nedjeljom u dva, Aleksandra Stankovića za:

Platfroma suverenista zahtjeva pokretanje postupka utvrđivanja odgovornosti Aleksandra Stankovića zbog teških kršenja odredbi Ustava RH, saborskog Zaključka o srpskoj agresiji od 8. listopada 1991. i Deklaracije o Domovinskom ratu.

Platformu potpisuju građanska inicijativa Ivo Pilar i 9 krovnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Zbog navedenoga tražimo:

1.      Pokretanje postupka utvrđivanja odgovornosti i sankcioniranje  urednika i voditelja emisije Nedjeljom u dva, Aleksandra Stankovića za:

1a) teška kršenja ustavnih i zakonskih odredbi RH, krivotvorenje povijesnih činjenica i dezinformiranje javnosti

1b) teška kršenja Općih pravila o radu i ponašanju zaposlenika HRTa, te

1c) teška kršenja propisa iz Etičkog kodeksa HRT-a

2. Zahtjev za javnom isprikom u ime HRT-a, hrvatskoj javnosti zbog dopuštanja objavljivanja očitih povijesnih krivotvorenja, dezinformacija, laži i podmetanja.

MORA ODSTUPITI-SKANDAL: Aleksandar Stanković u HRT emisiji NU2 obrambeni Domovinski rat naziva građanskim ratom…

 Pojašnjenje

Urednik i voditelj emisije Nedjeljom u dva, Aleksandar Stanković je u nedjelju, 19. studenoga 2017., prigodom gostovanja hrvatskog dragovoljca iz Vukovara, Predraga Mišića –Peđe,  višestruko i agresivno pokušavao uvjeriti gosta kako je Domovinski rat za obranu Hrvatske od srpske agresije bio građanski rat.

STANKOVIĆ GALOPIRA DALJE: HRT se ovlaš ogradio od stajališta voditelja Aleksandra Stankovića iznesenog u emisiji “Nedjeljom u dva”

Ovim činom je voditelj emisije najgrublje prekršio, zanemario i obezvrijedio slijedeće:

1.)    Ustav RH, izvorišne osnove, koje jasno potvrđuju i naglašavaju da je Domovinski rat bio pravedan, legitiman, obrambeni i oslobodilački.

2.)  Zaključak Hrvatskog sabora od 8. listopada 1991. kojim se jasno identificira srpska osvajačka agresija na Hrvatsku (NN 53/1991)

3.) Deklaraciju o Domovinskom ratu koja devet godina nakon rata trezveno evaluira prošle događaje i opet naglašava kako je Domovinski rat bio obrambeni rat nasuprot srpskoj agresiji. (NN 102/2000)

4.) Presude međunarodnih sudišta koje su u više slučajeva potvrdile srpski agresivni , osvajački rat s ciljem ustroja velike Srbije na prostorima bivše Jugoslavije.

O svemu navedenom izvjestit ćemo i odgovorna saborska tijela, zatražiti javnu raspravu i odgovornost svih koji dopuštaju sramotno krivotvorenje povijesti, dezinformiranje javnosti i relativiziranje krivnje totalitarnog, komunističkog, jugoslavenskog režima i osvajačke srpske agresije, donosi kamenjar.com.

Najnovije

19. rujna 1991. Beograd – ‘bacanje cveća pred tenkove’ koji kreću napasti Vukovar

Foto:Screenshot   Na današnji dan, 19. rujna 1991, dogodilo se poznato „bacanje cveća pred tenkove“ u Beogradu. Bilo je to prilikom kretanja Prve gardijske oklopne divizije...

Menadžer otkrio: Olmo je nazvao Mamića kad je potpisao za Barcelonu, Zdravko je počeo plakati

Foto:Screenshot   Dani Olmo sjetio se Zdravka Mamića nakon što je potpisao za Barcelonu, otkrio je to njegov menadžer Andy Bara. Bara je otkrio detalje odnosa...

Vatikan dao zeleno svijetlo Međugorju

Dokument Dikasterija za nauk vjere koji je odobrio papa Franjo ne govori o nadnaravnosti, ali priznaje obilne duhovne plodove vezane za župu-svetište Kraljice mira...

Šarić: Izvršni direktor poduzeća SNV d.d. Milorad Pupovac opet je tužnog i ugroženog lica

Foto:Screenshot   Najuspješniji etnobiznismen u Hrvatskoj, kako ga je nazvao bivši Titov gardist Ivo Josipović, Milorad Pupovac svake godine nekoliko puta za potrebe svog poslovanja saziva...

PREŠUĆENA, KRVAVA AKCIJA ‘UNA 95’:Tko je krivac za smrt 49 vrhunskih specijalaca, mjesec i pol nakon ‘Oluje’?

Foto:Crodex   U subotu, 18. rujna u organizaciji Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade “Gromovi” obilježena je 29. obljetnica vojno-redarstvene akcije “Una 95”. Operacija  Una odvijala se...