Nedjelja, 22. rujna 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Pavković: Ima li kraja Mesićevim lažima i podmetanjima?

U prvu ovogodišnju tv emisiju Nedjeljom u dva (NU2) Aleksandar Stanković doveo je svojeg starog znanca – Stjepana Mesića. Prema onome što smo vidjeli i čuli, cilj ovog gostovanja bilo je unaprijed dogovoreno „pranje ruku“ navodnog najvećeg hrvatskog izdajice. Emisija je protekla u prijateljskom „časkanju“ , a u kojoj baš ništa novoga nismo čuli, osim ponavljanja laži. Jednom riječju, kakva su bila (dogovorena) pitanja, takvi su bili i odgovori.

Danas se događa jedna pošast, a to je da se mijenja povijest, da se pobjednici iz Drugog svjetskog rata proglašavaju gubitnicima, a gubitnici pobjednicima. Imamo i mlade ljude koji ne shvaćaju o čemu se radi. Krivac za to je obrazovanje – rekao je među ostalim bivši žalosni predsjednik Republike Hrvatske.

Kao prvo, to nije istina. Nitko ne dovodi u pitanje pobjedu u II. svjetskom ratu, a još manje da se nešto takvoga uči u školama. Naime, „pola“ udžbenika iz povijesti i dalje je posvećeno partizanima i drugu Titu, dok se o Domovinskome ratu vrlo malo ili uopće ne uči. Taj kontraverzni politikant u „mijenjanju“ povijesti vidi ustaše, lošu politiku HDZ-a i časnog i uvaženog prvog predsjednika RH i vojskovođu dr. Franju Tuđmana, kojeg je početkom devedesetih „držao za ruku“ i zahvaljujući kojem je došao na vlast, što je bila jedna od najvećih Tuđmanovih greški. Kakav II. svjetski rat? O njemu je, poglavito u vrijeme Tita, napisano toliko da to još desetljećima ne mogu isprati sve vode Save i Dunava. Problem je unatoč toga sve ono što se događalo nakon 1945., ali o tome se nisu postavljala pitanja ni govorilo u ovoj emisiji.

Kad je bilo riječi, je li navodni najveći hrvatski izdajica bio Udbaš, ovaj je naravno rekao da su to „besmislice“ i preko toga je čuvani Aca prešao kao spužvom preko ploče. Međutim, da je Mesić surađivao sa Udbom to navodno već i vrapci znaju, a da je uistinu tome tako ne bi mu godinama bio glavni prijatelj i suradnik Udbaš Manolić, koji se i danas isključivo druži s takvima kakav je i sam.

Ne znamo gdje i dalje razni mesići neprestano u Hrvatskoj vide ustaše, ali da mi svako malo vidimo i gledamo bivše Udbaše i protivnike Hrvatske jasno je kao jedna plus jedan.
Mesić se žalio da nije zadovoljan gospodarskim i inim stanjem u državi, a na njezinom čelu na žalost bio je čak dva puta. Što je napravio u tom razdoblju, mislimo dobroga i pozitivnoga? Svojom politikom toliko je unazadio hrvatsku državu da još ni tri generacije neće isprati mulj i smeće koje je donio.

Govorio je i o hrvatskoj politici u BiH, ali i ismijavao aktualnu predsjednicu Republike Kolindu Grabar – Kitarović. Jadnik, On je zadnji čovjek koji ima pravo o tome i tako pričati. Za američkog predsjednika je rekao da je „amater“. Smiješnog li čovjeka. Ako je Donald Trump „amater“ onda je on bio i ostao diletant, kakvog majka rađa jednom u stotinu godina.

Stoga bi i nakon ove (dogovorene) emisije jedna od poruka ovom zadrtom Jugoslavenu bila: Idi brate, pokri se po glavi i ne gluparaj više!
Higijene radi!

Mladen Pavković,
predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Knezović i Peternel “oprali” Stankovića i Mesića

Najnovije

Biblijska poruka 22. 9. 2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Nove mjere i mjerila

Mk 9,30-37   Otišavši s gore, Isus i njegovi učenici prolažahu kroz Galileju. On ne htjede da to itko sazna. Jer poučavaše svoje učenike. Govoraše im:...

Fra Jozo Zovko: Gospa treba tvoju svetost!

Međugorje se ne može svesti na neku temu u razgovoru ili u raspravi. Međugorska istina ne ovisi o ljudima, ne ovisi o svećeniku, ne ovisi...

265. Evanđelje dana iz Međugorja: Pripremiti se za velike promjene koje dolaze!

https://www.youtube.com/watch?v=mUAvvNvl4OE&t=3957s

Tomislav Jonjić gostovao u emisiji Pleter i otkrio razloge svoje kandidature za predsjednika RH

Foto:Boris Šćitar   Odvjetnik, diplomat, publicist, povjesničar i političar Tomislav Jonjić i kandidat za predsjednika Republike Hrvatske gostovao je u emisiji Pleter u kojoj je na...

Washington i Kapitol: Masonska vizija države

Washington D.C., sjedište vlasti Sjedinjenih Američkih Država, odražava snažan utjecaj masonerije, tajnog društva kojem su pripadali mnogi osnivači SAD-a, uključujući prvog predsjednika, Georgea Washingtona....