Ponedjeljak, 23. rujna 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

(VIDEO) Pogledajte kako kalifornijski Srbi slave Božić puškarajući iz ‘svega raspoloživog naoružanja”…’

To im je u krvi…Oružje njihovo svagdašnje…Ima li među ovim “junačinama” onih koji su pucali po hrvatskom narodu u srpskoj agresiji na Hrvatsku?

Stanovnici gradića Jackson proteklog vikenda su svjedočili za američke prilike neobično proslavi Božića po Julijanskom kalendaru u kojoj su sudjelovali stanovnici tog kalifornijskog gradića srpskog porijekla, a koji ne može proći bez tradicionalne pucnjave iz ‘svih raspoloživih sredstava’.

Iz ‘svih raspoloživih pušaka’ pucalo se i ovaj pravoslavni Božić, a za razliku od proteklih godina, ove se nedjelje u zrak organizirano pucalo na dvije lokacije – u samom središtu Jacksona te na parkiralištu obližnjeg restorana.

Na obje lokacije mogli su se vidjeti terenci okićeni američkim i srpskim zastavama te građani srpskog porijekla koji se grle i čestitaju jedni drugima, ali i veliki broj sačmarica, pištolja i drugog vatrenog oružja čiji su pucnji odzvanjali središtem grada.

Naime, srbi imaju i običaje da im se netom poslije rođenja kupuje oružje i tako im se odmah usađuje simpatija prema naoružanju, koje nikada u svim ratovima koje su vodili nisu imali pravu petlju iskorititi ili još bolje rečeno, sve ratove koje su vodili do sad su izgubili, a ovaj zadnji, agresorski na Hrvatsku su potučeni od strane hrvatske vojske do koljena. Lako moguće da ovaj običaj puškaranja u zrak potječe upravo iz očaja i nemoći da bi se lokalnom američkom stanovništvu srbi pokazali kao nekakve borčine, što nikako nisu. U svakom slučaju, što i ovaj njihov nakaradni običaj pokazuje, od prevelike ljubavi prema oružju, samo im je još preostalo iživljavanje i pucanje u zrak jer to im je u krvi.

Ima li među ovim “junačinama” onih koji su pucali po nevinom i nenaoružanom hrvatskom narodu u srpskoj agresiji na Hrvatsku?

Đ.A.

 

Najnovije

Biblijska poruka 23. 9. 2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Vi ste svjetlo svijeta

Lk 8,16-18     Reče Isus mnoštvu: »Nitko ne užiže svjetiljke da je pokrije posudom ili stavi pod postelju, nego je stavlja na svijećnjak da oni...

Tomislava Jonjića u utrci za Pantovčak podupire 230 poznatih osoba. Evo popisa

Kandidat za hrvatskog predsjednika, dr. Tomislav Jonjić, objavio je popis na kojem se nalazi 230 poznatih osoba koje su mu dale potporu u kandidaturi...

Mogu li plodovi Međugorja biti bez ukazanja, odnosno mogu li ukazanja biti bez plodova?

Nakon što je Vatikan objavio odluku “nihil obstat” (hrv. nema zapreke ili ništa ne priječi), kojom se Međugorju priznaju plodovi odnosno darovi kojima to...

IN MEMORIAM – Ante Paradžik: Pucanj u Paradžika bio je ujedno i pucanj u Hrvatsku

    Ante Paradžik, hrvatski domoljub, antikomunist, predsjednik Saveza studenata Hrvatske u vrijeme Hrvatskog proljeća 1971., politički zatvorenik u bivšoj Jugoslaviji, gdje je više puta zatvaran...