Četvrtak, 19. rujna 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Pogledajte svečani mimohod na 25. Obljetnicu VRO Maslenica…VIDEO…

Danas su u Zadru svi politički dužnosnici Hrvatske, osim Pupovčevih zastupnika SDSS koji su u vladajućoj koalicijskoj Vladi RH.

MIMOHOD ULICAMA ZADRA- SVEČANOG POSTROJA SA RATNIM STIJEGOVIMA SVIH HRVATSKIH RATNIH POSTROJBI IZ OBRAMBENOG DOMOVINSKOG RATA, SUDIONIKA VRO MASLENICA I SVIH ONIH KOJI DRŽE DO VELIKE ŽRTVE HRVATSKIH BRANITELJA U VRO MASLENICA I DOMOVINSKOM RATU.

Operaciju su planirali i izveli generali Janko Bobetko, Ante Gotovina, Ante Roso, Mirko Norac i Mladen Markač. U izvedbi operacije Maslenica bile su angažirane sve grane Oružanih snaga RH, a sudjelovale su postrojbe tadašnjeg Zbornog područja Split (4. gardijska brigada “Pauci”, taktičke grupe 112. i 113., 126. brigada, 7. domobranska pukovnija, 40. inženjerijska bojna, 72. bojna VP), specijalne postrojbe MUP-a, dijelovi 9., 3., 2., 5,i 1. gardijske brigade, dijelovi postrojbi GSHV-a, te Središnjica elektroničkog djelovanja Split, kopnene, diverzantske i pomorske snage HRM-a i eskadrila helikoptera HRZ-a.

Za vrijeme napadnih djelovanja tijekom operacije, od 22. do 25. siječnja poginulo je 13 hrvatskih branitelja, sljedeća dva dana (26. i 27. siječnja) u obrani dostignutih crta poginulo je još šest, a 70 pripadnika HV-a je ranjeno. U snažnim topničko-raketnim i tenkovskim, a povremeno i pješačko-diverzantskim, napadima velikosrpskih agresora koji su uslijedili odmah nakon “Maslenice”, do 31. ožujka 1991. broj poginulih hrvatskih branitelja popeo se na 127.

Položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve hrvatske heroje NJIH 127, koji položiše svoje živote na Oltar Domovine protiv srbočetničkog agresora potpomognutog sa komunističkom srpskom agresorskom JNA.

Svečanost se dalje nastavlja u Zadarskom kazalištu i bez koalicijskih partnera iz SDSS

Danas su u Zadru svi politički dužnosnici Hrvatske, osim Pupovčevih SDSS zastupnika koji su u vladajućoj koalicijskoj vladi RH.

Svojim nedolaženjima na ove velike hrvatske obljetnice i ne poklanjajući se svim poginulim hrvatskim braniteljima SDSS i Milorad Pupovac daju jako loš i huškački primjer svim hrvatskim pravoslavcima a posebice onim hrvatima pravoslavne vjeroispovijesti koji su stali u obranu svoje domovine Hrvatske i onima koji Hrvatsku priznaju za svoju Domovinu, kojima Pupovac nikako ne pripada što se često može čuti od samih pravoslavaca u Hrvatskoj i hrvatskih branitelja pravoslavaca koji Pupovca i njegovu profesionalnu srpsku megalomansku politiku sve češće u zadnje vrijeme povezuju sa velikim kriminalom i zazivaju hrvatsko pravosuđe da se pozabavi Pupovcem, što ovi do sad nisu uradili.

Hrvatske pobjede nad srbočetnilkim agresorom se slave i slaviti će se

No, nedolazak, nepoštivanje  i nepriznavanje hrvatskih žrtava POGINULIH U SRBOČETNIČKOJ AGRESIJI, politički kameleon Pupovac zasigurno neće ničim umanjiti veliku hrvatsku pobjedu nad srpskim agresorom a samim tim neće umanjiti niti proslavu 25. obljetnice velike hrvatske pobjede MASLENICA 93, kojom je spojen Hrvatski jug i sjever. Velika Maslenička bitka protiv srpskog agresora je uzela i svoj veliki danak. Poginulo je 127. hrvatskih branitelja kojma se upravo danas odaje dužno poštovanje i odavati će se dok je Hrvata i Hrvatske.

A.K.

 

Najnovije

19. rujna 1991. Beograd – ‘bacanje cveća pred tenkove’ koji kreću napasti Vukovar

Foto:Screenshot   Na današnji dan, 19. rujna 1991, dogodilo se poznato „bacanje cveća pred tenkove“ u Beogradu. Bilo je to prilikom kretanja Prve gardijske oklopne divizije...

Menadžer otkrio: Olmo je nazvao Mamića kad je potpisao za Barcelonu, Zdravko je počeo plakati

Foto:Screenshot   Dani Olmo sjetio se Zdravka Mamića nakon što je potpisao za Barcelonu, otkrio je to njegov menadžer Andy Bara. Bara je otkrio detalje odnosa...

Vatikan dao zeleno svijetlo Međugorju

Dokument Dikasterija za nauk vjere koji je odobrio papa Franjo ne govori o nadnaravnosti, ali priznaje obilne duhovne plodove vezane za župu-svetište Kraljice mira...

Šarić: Izvršni direktor poduzeća SNV d.d. Milorad Pupovac opet je tužnog i ugroženog lica

Foto:Screenshot   Najuspješniji etnobiznismen u Hrvatskoj, kako ga je nazvao bivši Titov gardist Ivo Josipović, Milorad Pupovac svake godine nekoliko puta za potrebe svog poslovanja saziva...

PREŠUĆENA, KRVAVA AKCIJA ‘UNA 95’:Tko je krivac za smrt 49 vrhunskih specijalaca, mjesec i pol nakon ‘Oluje’?

Foto:Crodex   U subotu, 18. rujna u organizaciji Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade “Gromovi” obilježena je 29. obljetnica vojno-redarstvene akcije “Una 95”. Operacija  Una odvijala se...