Petak, 27. rujna 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Pavković: I Dodik je došao pljunuti po Hrvatima!…Srbi se ne trebaju nikome izvinjavati, naprotiv to bi trebali napraviti Hrvati…

Još se nije stišala bura oko posjeta srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića Zagrebu, odnosno Hrvatskoj, u posjet nam je nenadano stigao predsjednik Republike Srpske – Milorad Dodik. I to nakon što je za Republiku Srpsku kupio 2.500 pušaka!

Mediji prenose da je boravio u Karlovcu, gdje je došao podržati Srpsku pravoslavnu crkvu i Eparhiju gornjokarlovačku.

Među ostalim je izjavio da gdje se on pojavi da je „dovoljan za strah političkim protivnicima i da mu stoga ne trebaju puške“. Zatim se osvrnuo i na posjet svog šefa Aleksandra Vučića Hrvatskoj. Rekao je:

  • „Srbi se ne trebaju nikome izvinjavati, naprotiv to bi trebali napraviti Hrvati koji su nad Srbima napravili mnogo veće zločine“.

Dodao je također da ne pamti Vučićev govor o „Velikoj Srbiji“ i da se takvih tema ne bi trebalo više doticati.

Na kraju je istaknuo i ovo:

  • „Da je 1941. godine bilo Republike Srpske ne bi Srbi stradali od zločinaca iz NDH!“.

Sad se postavlja pitanje: kako je moguće da srbijanski visoki politički dužnosnici (ranije je u Šibeniku bio i četnik Aleksandar Vulin) tek samo tako dolaze u Hrvatsku i bez problema kleveću, vrijeđaju i blate hrvatski narod, a da nitko, ali baš nitko, od onih koji bi trebali ne reagiraju?

Uz to, još nismo čuli da je neki hrvatski političar došao u Srbiju ili Republiku Srpsku dati potporu Hrvatima koji tamo žive te da je iskoristio tu prigodu i javno popljuvao sve što srbijanski diše?

Dodik kaže da se Srbi ne trebaju ispričati već da bi to trebali uraditi – Hrvati. Moramo ga podsjetiti da je on na čelu „države“ koja je ubila i protjerala samo u Bosanskoj Posavini oko 200 tisuća Hrvata, od kojih se do danas, baš zahvaljujući njegovoj politici, vratilo tek možebitno oko pet ili deset posto.

Naravno, ne govori istinu, već ponavlja Vučićeve laži da njegov gazda nije govorio o „Velikoj Srbiji“. A da je 1991. postojala Hrvatska Srbi nikada ne bi imali 51 posto u Bosni i Hercegovini, a on nikada ne bi bio to što jeste.

Dosta je toga da nam svako malo dolaze političari iz Srbije i blate nas usred Hrvatske, dok se hrvatskim braniteljima i stradalnicima zabranjuje da i protiv njih protestiraju, kao ovih dana, na Trgu sv. Marka.

Tema iz prošlosti i te kako se treba doticati, tim prije što je ubijeno oko 15 tisuća nevinih Hrvata u Domovinskome ratu, što je Srbija izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku i što nam do danas ne žele platiti ratnu odštetu.

Možete li zamisliti da neki dodik, vučić, vulin ili dačić dođu u Izrael ili Ameriku i da im tamo drže lekcije?

Ne, to nije moguće.

Ali, i te kako je moguće u Hrvatskoj, zar ne gospodo i drugovi koji ste u Hrvatskoj trenutačno na vlasti?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Najnovije

Hitrec: Ode rujan, a bijaše svakakav

Piše: Hrvoje Hitrec, Hrvatsko kulturno vijeće   Ode rujan, a bijaše svakakav, temperaturni skakavci začudili narod, nije znao bi li hodao gol i bos ili u...

Moćan govor argentinskog predsjednika: Pogledajte kako je Javier Milei ‘oprao’ UN

Foto:UN   Argentinski predsjednik Javier Milei održao je snažan govor na zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda. Milei je oštro kritizirao put na kojemu se trenutno nalazi...

Biblijska poruka 27. 9. 2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Tko je taj Isus?

Lk 9,18-22   Dok je Isus jednom u osami molio, bijahu s njim samo njegovi učenici. On ih upita: »Što govori svijet, tko sam ja?« Oni...

Nova Radićeva stranka zove se kao LGBT udruga: “Počašćeni smo”

Foto:Screenshot/N1/Arhiva   Nakon  izlaska iz Domovinskog pokreta u kojem je pobjedu odnio Ivan Penava, Mario Radić i bivši članovi DP-a osnovali su novu stranku pod imenom...

Šarić: CESI vještice vrebaju zagrebačku djecu; je li itko obavijestio pravobraniteljicu?

Foto:Narod.hr   Djeca su nešto najvrjednije što društvo ima. Štitimo ih vlastitim životima, sve je podređeno njima i sve što stvaramo za života ostavljamo njima. Čuvamo...