Nedjelja, 22. rujna 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Hoće li povjerenstvo dopustiti ili zabraniti hrvatski pozdrav Za dom spremni?…VIDEO…

Ovih dana očekujemo “presudu” oko hrvatskog pozdrava Za dom spremni, za koji je čak osnovano povjerenstvo kako bi se utvrdilo treba li ga dopustiti ili zabraniti!?… Da nije žalosno bilo bi smiješno. Baviti se jednim pozdravom i za njega čak osnovati povjerenstvo mogu samo dokoni političari spremni na sve da zadrže vlast po bilo koju cijenu, pa i cijenu hrvatske povijesti.

Ovakvo nešto nije moguće ni zamisliti u zemljama , koje su za razliku od Hrvatske, vodile ratove i ratove , ne samo u svojim zemljama, već po cijeloj zemaljskoj kugli.
Zamislite francuskog premijera koji upitnom ocjenjuje Marseljezu, poznatu kao i krvava himna, te osniva povjerenstvo da ocijeni njeno značenje za francuski narod, jer je npr. pod tom himnom Napoleon pokorio cijelu Europu, stigao pred Moskvu, napravio cijeli niz zločina i izgubio rat. Pod tom himnom pokoreni su narodi i narodi na zemaljskoj kugli.
U Francuskoj to nikome ne pada na pamet, ni poziciji ni opoziciji jer to nije normalno. Po francuskim maršalima i dio ulica nosi ime i nikome nije palo napamet da ih mijenja. Dubrovnik je izgubio samostalnost i Republiku pod Napoleonom, ali nije zabranio izvođenje francuske himne na Stradunu.

Puno je takvih primjera u našem susjedstvu, od Italije, Austrije ili Mađarske.
Isto je i u Srbiji gdje nije zabranjen 4S iako je pod tim znakom , povijesno, hrvatski narod bio žrtva kako u 2. svjetskom tako i u Domovinskom ratu.

Kako se hrvatska Vlada našla u procjepu i ucijenjena od koalicijskih partnera najlakše je bilo osnovati povjerenstvo za jedan povijesni pozdrav, a on je u istinu povijesni, prikazivali ga kao pozdrav star 70-ak godina ili kao pozdrav star stoljećima.
Pozdrav je korišten tijekom Domovinskog rata i našao se na optuženičkoj klupi zahvaljujući i onima koji su vojno pobijeđeni u tom ratu, ali su vrlo dobro, rekao bih odlično, iskoristili rasulo u hrvatskoj politici, posebno za vrijeme tkzv. detuđmanizacije koju je predvodio Mesić vođen svojim bolesnim egom i mržnjom prema Tuđmanu kojeg ni nakon dva mandata nije dosegao, ni politički ni ljudski i neće ostati zapamćen kao prvi. Uvijek je bio drugi, nikad prvi i to ga je boljelo, a svojom politikom, samo za svoj ego i interes, hrvatski narod je stalno i uporno vraćao u prošlost. Čovjek koji je mijenjao svoja politička uvjerenja od hrvatstva, preko ustaštva do partizanštine ipak je vladao dva mandata. To su mogli izabrati samo Hrvati.

Hrvatski narod je zadnjih 75 godina živio i živi pod osjećajem nametnute krivnje za događaje u 2.svjetskom ratu, iako današnje generacije nemaju nikakve veze s tim događajima kao ni današnji, ranije spomenuti francuzi sa Napoleonom.

Hrvatska mora biti spremna da, ako i zabrani pozdrav Za dom spremni, pojavit će se nešto drugo, možda kuna ( iako im je predraga ako je dobivaju iz hrvatskog proračuna), možda himna, zastava , grb ili slično.

Od grba sa prvim bijelim poljem napravili su ustaški znak iako je na mnogo povijesnih prikaza prvo polje bijelo, pa i na grbu na krovu crkve Sv. Marka.

Ta bolest nema kraja i nadam se da će Vlada Andreja Plenkovića smoći snage i prekinuti ovu agoniju oko povijesnih pozdrava, zastava i grbova pa i po cijenu gubitka vlasti , jer na ovaj način Hrvatska ostaje ucijenjena i stalno je na optuženičkoj klupi isključivo prema volji pojedinaca koji ionako nikad nisu željeli samostanu hrvatsku državu.

Jozo Ribičić, brigadir u mirovini


Slične teme;

-PUPOVAC NE MIRUJE, SPREMA NOVI UDAR: Srpsko narodno vijeće traži izbacivanje HOS-udruga iz registra!
-ZAPOVJEDNIK HOS-a: Mi smo bili najčišći hrvatski antifašisti!… Plenković kaže da traže rješenje koje ne bi ugrožavalo ničije osjećaje…VIDEO…
-MARKUŠ: OČEKUJEMO DA ĆE I ZASTAVA HOS-a BITI NA MIMOHODU U KNINU

Najnovije

Biblijska poruka 22. 9. 2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Nove mjere i mjerila

Mk 9,30-37   Otišavši s gore, Isus i njegovi učenici prolažahu kroz Galileju. On ne htjede da to itko sazna. Jer poučavaše svoje učenike. Govoraše im:...

Fra Jozo Zovko: Gospa treba tvoju svetost!

Međugorje se ne može svesti na neku temu u razgovoru ili u raspravi. Međugorska istina ne ovisi o ljudima, ne ovisi o svećeniku, ne ovisi...

265. Evanđelje dana iz Međugorja: Pripremiti se za velike promjene koje dolaze!

https://www.youtube.com/watch?v=mUAvvNvl4OE&t=3957s

Tomislav Jonjić gostovao u emisiji Pleter i otkrio razloge svoje kandidature za predsjednika RH

Foto:Boris Šćitar   Odvjetnik, diplomat, publicist, povjesničar i političar Tomislav Jonjić i kandidat za predsjednika Republike Hrvatske gostovao je u emisiji Pleter u kojoj je na...

Washington i Kapitol: Masonska vizija države

Washington D.C., sjedište vlasti Sjedinjenih Američkih Država, odražava snažan utjecaj masonerije, tajnog društva kojem su pripadali mnogi osnivači SAD-a, uključujući prvog predsjednika, Georgea Washingtona....