Četvrtak, 19. rujna 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

MISA ZA CVJETNICU – PAPA FRANJO POZVAO MLADE DILJEM SVIJETA DA SE NE DAJU UŠUTKATI: ‘Ako oni zašute, kamenje će progovoriti’!

Sveti Otac je taj poziv uputio na Trgu svetog Petra na misi na Cvjetnicu – nedjelju prije Uskrsa – u prigodi Svjetskog dana mladih.

“Ušutkavati mlade je napast koja je uvijek bila prisutna”, istaknuo je Papa rođen u Argentini. “Ima mnogo načina da se mlade ušutka i učini nevidljivima. Mnogo načina da ih se umrtvi i uspava kako ne bi dizali buku, kako si ne bi postavljali pitanja i preispitivali se”.

Papa Franjo je u nedjelju pozvao mlade u čitavom svijetu da se ne daju “ušutkati”, dan nakon masovnih prosvjeda mladih protiv vatrenog oružja u Sjedinjenim Državama.

“Ušutkavati mlade je napast koja je uvijek bila prisutna”, istaknuo je Papa rođen u Argentini. “Ima mnogo načina da se mlade ušutka i učini nevidljivima. Mnogo načina da ih se umrtvi i uspava kako ne bi dizali buku, kako si ne bi postavljali pitanja i preispitivali se”.

“Ima mnogo načina da ih se drži pokornima kako ne bi bili aktivni i kako njihovi snovi ne bi bili uzvišeni i kako bi postali prizemne, bijedne i otužne maštarije”, istaknuo je.

Jorge Bergoglio je podsjetio na Isusove riječi o učenicima koje su nazvali prebučnima i prerevnima: “Ako oni zašute, kamenje će progovoriti”.

“Dragi mladi, odluka je na vama”, istaknuo je Papa. “Ako drugi šute, ako smo mi, stariji i odgovorni, tako često iskvareni i šutljivi, ako svijet šuti i gubi radost, pitam vas: hoćete li vi vikati? Molim vas, molim vas, odlučite prije nego kamenje progovori”.

L.K.

Najnovije

19. rujna 1991. Beograd – ‘bacanje cveća pred tenkove’ koji kreću napasti Vukovar

Foto:Screenshot   Na današnji dan, 19. rujna 1991, dogodilo se poznato „bacanje cveća pred tenkove“ u Beogradu. Bilo je to prilikom kretanja Prve gardijske oklopne divizije...

Menadžer otkrio: Olmo je nazvao Mamića kad je potpisao za Barcelonu, Zdravko je počeo plakati

Foto:Screenshot   Dani Olmo sjetio se Zdravka Mamića nakon što je potpisao za Barcelonu, otkrio je to njegov menadžer Andy Bara. Bara je otkrio detalje odnosa...

Vatikan dao zeleno svijetlo Međugorju

Dokument Dikasterija za nauk vjere koji je odobrio papa Franjo ne govori o nadnaravnosti, ali priznaje obilne duhovne plodove vezane za župu-svetište Kraljice mira...

Šarić: Izvršni direktor poduzeća SNV d.d. Milorad Pupovac opet je tužnog i ugroženog lica

Foto:Screenshot   Najuspješniji etnobiznismen u Hrvatskoj, kako ga je nazvao bivši Titov gardist Ivo Josipović, Milorad Pupovac svake godine nekoliko puta za potrebe svog poslovanja saziva...

PREŠUĆENA, KRVAVA AKCIJA ‘UNA 95’:Tko je krivac za smrt 49 vrhunskih specijalaca, mjesec i pol nakon ‘Oluje’?

Foto:Crodex   U subotu, 18. rujna u organizaciji Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade “Gromovi” obilježena je 29. obljetnica vojno-redarstvene akcije “Una 95”. Operacija  Una odvijala se...