Srijeda, 25. rujna 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

VIDEO: PLENKOVIĆ I BULJ razmijenili uvrede i poniženja… Nakon Buljovog spominjanja ‘briselskog ćate’ i Plenkovićevog ‘Bulja panja’, premijer sjeo kod Mostovca…

Žestoko je u petak zaiskrilo u Hrvatskom saboru kada je premijer Andreja Plenković prilikom rasprave o zaključcima Europskog vijeća Mostovca Miru Bulja nazvao “zastupnikom Panjem”.

Tragikomične situacije u saboru: Mostovac Miro Bulj tijekom današnje saborske sjednice prozvao je premijera Plenkovića zbog dodvoravanja Bruxellesu te ga upitao kada će početi voditi suverenističku politiku, a prestati biti ‘briselski ćato’.

Plenković je svoj odgovor Bulju započeo je riječima: ‘Zahvaljujem zastupniče “Panj”, ovoga oprostite, Bulj… Pala mi je na pamet serija ‘Čovik i po’. Kad god vi nastupate, neodoljivo me podsjećate na Franju. Vlada i ja osobno čvrst zastupamo hrvatske nacionalne interese. To što vi u vašu retoriku ubacujete da ste vi suverenisti – ili ne znate što radimo, ili nemate dobar osjećaj što znači međunarodni položaj Hrvatske u 2018. Vaše lakonske komentare, ostavite za vaše međusobne kave’.

Niste jedini i svaka sila za vremena

Potom se Miro Bulj ponovno oglasio i premijera upozorio kako nije u redu da s ‘intlektualne visine’ vrijeđa i omalovažava zastupnike. Uvaženi premijeru Plenkoviću, u replici sam vam postavio nekoliko pitanja. Naravno da vi kao diplomat niste odgovorili na ta pitanja, nego ste krenuli sa uvredama i prozivkama što mene i veseli jer od vas i od vaše bahatosti ja ne očekujem ništa. Drugačije sam odgojen. I ne živim kao vi, vi ste naravno  živjeli pod staklenim zvonom, pod svilom, i tako se i ponašate i naravno da podcjenjujete, dijelite i na osnovu svojih pretpostavki ljude mećete u soške kako vi želite. Opet ću vam ponoviti pitanje, bez obzira što vi nazivate raznim imenima one koji ne žele bit uz vas, koji ne žele biti vaše njonje. Bez toga da vas mrzim, da raspravljamo, da nam objasnite. Ja znam da ste vi intelektualna elita. Prihvaćam to, kazao je među ostalim Bulj. Ali od vas tražim vrlo jasne odgovore na moja pitanja jer sam i vama kao i onoj prethodnoj Milanovićevoj vladi kamenčić u cipeli sa svojim pitanjima ili trn u oku. Molim vas da mi odgovorite na moja pitanja a ne vrijeđajte, kazao je Bulj, dodavši premijeru, niste jedini, svaka sila za vremena.

Tu se umiješao ,sad već ohrabreni odvjetnik  premijera, predsjednik Sabora Gordan Jadroković: – Dragi prijatelju Bulj, ja vas volim da budete vitez. Nemojte glumiti i cendrati, jer vam to ne ide uz muškost o kojoj govorite. Kolega Bulj, vrlo ste simpatični, ali ponovno vrijeđate, jer to je način na koji vi funkcionirate. Drugog uvrijedite, a onda bi htjeli da taj drugi šuti. Ali neće vam više šutit, dobit ćete natrag svaki put, kazao je Jndroković Bulju.

Nakon javne prepirke Plenković je ustao sa pijdestala isjeo kraj Bulja te krenuo u raspravu i razuvjeravanje Bulja, no Bulj nije je samo kratko sa njim popričao i dalje nije reagirao.

screenshot

Tek nešto nakon podneva, nakon glasanja za ratifikaciju Istanbulske konvencije i o opozivu ministrice Dalić, Mostov Miro Bulj komentirao je novinarima jutrašnju prepirku u sabornici s premijerom Plenkovićem.

– Nisam se uvrijedio, mene više boli što čovjek koji upravlja državom ne vodi suverenističku politiku.

– Čovjek mora voditi državu u interesu naroda, a ne da se država prazni dok on vodi briselsku politiku. Ponaša se bahato i to je ono što sam ja njemu rekao.

– Kazao sam da je briselski ćato, ja sam to otvoreno rekao, ne brani interese Hrvatske, otkad smo došli u EU rezultati su sve lošiji.

– Činjenica je da čovjek koji je imao drugačiji životni put,  čovjek je živio pod staklenim zvonom, a ja sam rođen u Sinju i ponosan sam na svoj život jer su meni ljudi dali povjerenje i ja sam tu da vas pitam, a vi trebate odgovarati na postavljena pitanja kazao je bulj Plenkoviću.

screenshot

– Ne znam šta je on htio. On je pružao ruku, ja mu nisam dao. Ne vjerujem da ti PR-ovski potezi nešto znače. Moje pitanje je bilo konkretno, nisam ja uvrijeđen, nego mi je žao što ne odgovara na pitanja. A najviše me boli što puno više uplaćujemo u EU, nego što dobivamo natrag a to je niti 3 posto od uplaćenog u EU – zaključio je Bulj.

T.H.

Najnovije

Zagrebačka premijera filma ”Priče iz logora IV. Osnovna škola’ 8. listopada

Premijera filma ''Priče iz logora IV. Osnovna škola'' održat će se u utorak, 8. listopada s početkom u 18 sati u Zagrebu u  Velikoj...

Primorac: Zašto Milanović sad želi razgovor s Plenkovićem kad za tri mjeseca više neće biti predsjednik?

Foto:Facebook   Predsjednički kandidat HDZ-a Dragan Primorac s ministrom poljoprivrede Josipom Dabrom (DP) obilazi Slavoniju. S novinarima su razgovarali u Ivanovcima Đakovačkim. Dabro je rekao kako je...

Kako je Budimir Lončar Hrvatskoj 1991. zavezao ruke

Fotomontaža: Wikipedia/Stevan Kragujević/Nartod.hr   Jedan od najvećih izazova za hrvatske vojne snage u nastajanju tijekom ratne 1991. bilo je opće odsustvo naoružanja i streljiva. Od bezbrojnih...

Biblijska poruka 25. 9. 2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Navješćujući liječiti – liječeći navješćivati

Lk 9,1-6   Sazva Isus dvanaestoricu i dade im moć i vlast nad svim zlodusima i da liječe bolesti. I posla ih propovijedati kraljevstvo Božje i...

Presuda novinaru! Marko Jurič osuđen na 10 mjeseci zatvora

Foto:Podcast Velebit   Županijski sud u Bjelovaru potvrdio je presudu Općinskog sudu u Zagrebu kojom je Marko Jurič osuđen je na kaznu zatvora 10 mjeseci, uz...