Subota, 21. rujna 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Evo kakvi trivijalci i nakupine napadaju Ivanu Petrović i žele joj oduzeti zasluženu nagradu HND-a…

U povodu bestijalne harange razočarane nakupine grlatih, frustriranih, trivijalnih  i dosta kontraverznih nazovi novinara, koji su sve svoje moguće i nemoguće snage uprli u to da se najboljoj hrvatskoj Tv novinarki Ivani Petrović oduzme nagrada koju joj je dodijelio HND.

Ovih su se dana razgoropadili do te mjere, i uz osjećaj svoje poraženosti okupili na hrpu  pred Indexovom kamerom zajapureno i nesuvislo, čak i neupućeno i jako uvredljivo trabunjali, samo kako bi difamirali najbolju Hrvatsku Tv novinarku Ivanu Petrović, koju bi sa velikim razlogom mogli usporediti sa  ČUVENOM britansko-iranskom novinarkom CNN-a Christiane Amanpour, pa bi tako mogli reći da mi u Hrvatskoj imamo ČUVENU Hrvatsku novinarku Ivanu Petrović, od koje bi nakupina besramnih trivijalista i te kako mnogo mogla naučiti, ali ne, oni su sebi u „deliričnom stanju“ umislili da su baš oni, njih 11, kako su rekli na sklepanoj presicii za Index i njima dragog i ljubljenog  Kosanovića ,zavrijedili nešto.A što?

Oni bi, ili već jesu!?-vratili nagrade (nisu vratili hrvatske kune!)-koje im je dodijelio HND i sve to  zbog animoziteta prema vrhunskoj novinarki , kapaciteta o kojem oni mogu samo sanjati, kad popiju čašicu više.

Baš zgodno, samim tim su izgleda, pokazali veliku pogrešku HND-a koje im je te nagrade i dodijelilo. Zapravo njih su te nagrade pomalo opteretile jer su postali svjesni, po svemu sudeći, da iste nisu niti zaslužili. I nisu!

No, oni bi sad i nešto više, ni sami ne znajući što, ali Ivana im smeta. Ništa čudno. Ne smeta Ivana i njeno vrhunsko izvještavanje samo njima. Ne smeta Ivana njima zbog onog o čemu oni trabunjaju, već im smetaju njihovi kompleksi što oni nisu ni do Ahilove pete istoj toj Ivani, istinskoj i nepristranoj , vrhunskoj novinarki čija su višegodišnja izviješća i tjedni pregledi, najgledaniji u Hrvatskoj.

I onda kad se malo zagrebe , samo po površini tih tipova i tipki, tek onda postaje posve jasno zbog čega ta silna halabuka i smicalice, bez iti malo poštivanja profesionalnog novinarskog kodeksa, bez iti malo empatije prema kolegici,  koji su ovi tipovi i tipke u više navrata dobrano pogazili. Krenuli su na Ivanu Petrović đonovima svojih izlizanih i potrošenih umova ,samo zato jer je Ivana NAJBOLJA.

Pa idemo redom…

Što reći o Zinki Bardić-bila je glasnogovornica ex premijera  Zorana Milanovića, inače nevjenčana  snaha Đorđa Ličine ideologa KOS-a. Oko 2 godine radila je u Milanovićevu uredu, a  tadašnji premijer Milanović je otvorio oči tek kad je shvatio na  koji način opstruira njegove odluke za vrijeme smjene Slavka Linića i spina novinare kontra premijera tj njega . Nakon toga je Bardićku Milanović doslovno potjerao. Dok  je bila aktivna u uredu, brojila je krvna zrnca novinarima i dijelila ih na poželjne i nepoželjne.Slagala je liste novinra  koji mogu pratiti vladu a koji ne. Ivana joj je bila trn u oku,jer njoj nije mogla stat  na kraj  i kako nesluzbeno doznajemo ,vršila je iz ureda vlade RH veliki pritisak na urednistvo dnevnika Nove Tv da Ivanu maknu sa izvještavanja o Lex Perkovicu pošto je Ivana, kao i uvijek bila vrlo precizna,jasna i stalno barem dva koraka ispred, razotkrivajući Bardickine laži i spinove koje je kontinuirano podmetala drugim novinarima. Bardićki je Ivana Petrović bila trn u oku i oko tjednih komentara,što nam je potvrdio izvor blizak tadašnjoj vladi. Ako postoji ”huškačica” u Hrvatskoj onda tu titulu može ponijeti upravo Zinka Bardić kao i kontraverzni Drago Pilsel.

Što reći o Dragi Pilselu a da se već ne zna? Podsjetimo…

Pilsel je poznat po tome što je odmah na početku mandata ex predsjednika RH  Ive Josipovića smjenjen kao član njegovog tima, pošto su novinari ubrzo otkrili da je u mladosti u Argentini kamenovao sinagoge. Njegovi stavovi kao i stavovi njegove obitelji su bili izrazito proustaški, što su često objavljivali mediji, a i sam Pilsel .

Pilsel je ”poznat” i po tome što je tukao maloljetne klince u hotelima s čim se Igor  Peternel iz HHO-a, na svojem FB narugao.  Danas je Pilsel postao veliki zagovaratelj druga tita. Poznat je i po javnim i tvrdim obećanju da će se samozapaliti ,ukoliko se preimenuje Trg maršala tita, (što se i dogodilo!) Trg je preimenovan i to ”obećanje” eto ovaj “narodni heroj” nije izvršio.Poznat je i po tome što po regionalnim medijima pljuje po Hrvatskoj ,a posebna specijalnost mu je pljuvanje po blaženom kardinalu Stepincu u čemu ga,a to je i više nego  očito, instruira- sam vrh SPC. Ne bi dali  ruku u vatru da i Pilsel i Bardić nisu „pod kontrolom BIA-e-“(srpska tajna služba)“

Pavelić, što o ovom liku reći…

Boris Pavelić,jedan od glavnih zvijezda ”detuđmanizacije” koja je već godinama ”u padu”..Autor je biografije Stipe Mesića,i jedan od najstrašnijih difamatora u medijima- generala Gotovine i drugih za suđenja u Hagu ,glavnog promotora Mesićeve ideje o ”hrvatskoj agresiji na BiH”, pa ne čudi da je upravo ovaj lik  inicijator vraćanja nagrada, nakon što je Teršelićkina  Documenta započela s ovim unaprijed pripremljenim  napadom na Ivanu, a kad se sve zbroji i oduzme, postaje  prilično jasno da je ”mozak” cijele ove degutantne operacije izvjesna Rada Borić.

 Ljubica Letinić, bljesnula i ugasila se

Ljubica Letinić jedna, moglo bi se reći i  bezvezna novinarka,zvjezda davno ugašene”Latinice” u projektu detuđmanizacije pod kraj 90 ih – koja kako se upalila tako se i ugasila.Ona je sad ultraljevičarka a početkom 90 ih je bila toliko desno da je čak i Franju Tuđmana nazivala “crvenim kmerom” – kako nam kažu izvori s hrv radia. Letinić je na desetke puta Dr Franju Tuđmana nazivala ”crvenim kmerom”.

Letinić je supruga  Borisa Pavelića koji u Novom Listu radi s Ladislavom Tomičićem, jednim od poznatih ”pol-potovaca” koji se također okomio na Ivanu sa salvom bijesa bez ijednog argumenta.U medijima je Tomičić  najsvježije poznat po izmišljanju afera u MVP-u. I tako redom.

Vojislav Mazzoco „obožava Bujanca“…i čašicu…

Vojislav Mazzoco je  postao indexov skakač,kao „vrhunski novinar“ dobioje  otkaze u Nacionalu ,Večernjaku i N1 televiziji ,zbog  kako doznajemo, gadne sklonosti alkoholizmu i opijanjima. Postao je „poznat“po tom- kako je Bujanec za ovog notorca rekao, da je mortus  pijan vrebajući  bio u zasjedi, kako bi snimio Bujančevu svadbu ,pa se od pijanstva izvalio ko maca, tako da ga je na kraju morala voditi policija itd. U Večernjem listu je radio za vrijeme štrajka, i zamislite samo,  nije podržao svoje kolege koji su tad bili u štrajku. Iako je tada u Večernjem listu otkaz dobilo nekoliko kvalitetnih i poznatih novinara,Mazzoco ”pravednik ” se nije tome usprotivio.Štrajk je tad podržavao doznajemo, mortus pijan i nije tajna da se u jednom trenutku kao član ”antištrajkačkog” tabora izrigao  uredniku po cipelama.

Da, evo malo o još jednom trivijalcu Ernestu Marinkoviću…Skoro smo ga zaboravili…

Ernest Marinkovic iz Rijeke …Zamislite samo i on je bio novinar Nove Tv. Pitate se što se njemu dogodilo? Dobio je otkaz kad se napio i koristio pijan službeni auto i slupao ga do daske. Srećom da ima tvrdu glavu pa je barem ona ostala na ramenima,  auto-totalka. I da, još samo jedan mali osvrt na ovog trivijalca. Mogao bi sa Trifunovićem uraditi još jedan intervju i zajedno sa Acom zaplesati valcer „Na lepom plavom Dunavu“, a da im notorni Trifunović barem dovede trubače iz Dragačeva pa da sve bude potpuno. I on je o Ivani rekao takve gadosti da ga ne samo može biti sram, već se isti ne bi smio više pojaviti nigdje u javnim medijima. Gdje su sad Babe i ostale blable.

Ovo je samo dio moralnih profila šačice onih trivijalnih ”moralista” koji osporavaju nagradu Ivani Petrović.

Dok malo nismo zagrebali po internetu, nismo ni znali da su ovi tipovi i tipke  uopće bili dobitnici nagrade.Podržavamo ih što su ih vratili jer je time ”čišćenje” HND-a od upitnih likova započelo. Moglo je i prije.

Samo bi trebalo još napomenuti da bi  više od pola tih ”pobunjenika” lako moguće, trebalo bit predmet obrade nacionalne sigurnosti, a ne da oni ”odrađuju” Ivanu Petrović kojoj nisu ni do pete.

Ovdje je potrebno napomenuti javno obraćanje predsjednika HND Saše Lekovića koji je vrlo korektno javno iznio svoj stav iako je i na njega od iste nakupine izvršen udar.

U ovom slučaju bi jedino zamjerili Lekoviću što nakon sramotnog priopćenja Romca i Lukićke,nije pred nosom zalupio vrata HND-a svim ovim likovima.Tako su svoju presicu lijepo mogli održati na čistom hrvatskom zraku („kojeg obožavaju“) – ispred nekog kafića, jer je šank ionako mnogima od njih bliskiji i draži od ičeg drugog. A novinarstvo? Sa ovakvima samo bauljavo. Stoga je Leković u svojoj ostavci na mjesto predsjednika HND- bio potpuno jasan u obrazloženju ostavke.

Stoga velika potpora Ivani Petrović u njenom dosadašnjem i daljnjem radu i istinskom i nepristranom izvješćivanju, uz poruku“pobunjenicima“; Uzalud vam trud i ispričajte se javno, najjavnije, našoj najboljoj jedinoj i neponovljivoj Hrvatskoj novinarki. Otrijeznite se  tipovi i tipke jer ovo je Hrvatska, samostalna i neovisna čije interese upravo vi takvi ne zastupate već posve obratno. Zato pustite Ivanu da radi svoj posao i učite, učite od najbolje jer to nije sramota. Sramota je ovo što sad vi na čelu sa Pilslom i ostalima radite.

Mi iz Uredništva Braniteljskog portala, nismo nikad ni sanjali da će mo ikada “morati braniti“ ISTINU u osobi kao što je Ivana Petrović ,Ivana čovjek i Ivana novinar’.

No ni nama to nisu strane stvari ni smicalice.

Ali u ovoj našoj državi , koju smo mi stvarali,  branili smo i branimo prvenstveno obrambeni  Domovinski rat i ISTINU  o njemu, koju godinama mnogi žele svojim pisanjem i javnom riječi iskriviti.

Svašta je moguće i tome svjedočimo svakin danom sve više i više.

Vi ustvari ne napadate Ivanu Petrović, vi napadate ISTINU koju ona prezentira svaki dan, vrlo precizno ,konkretno ,jasno i glasno .

Zato vama i vašim nalogodavcima smeta Ivana, sa nagradom ili bez nje.Ivana je Hrvatskoj ono malo svjetla, istinskog novinarskog, što je ovoj zemlji ostalo da u potpunosti ne oslijepi.

Napominjemo da je  Ivana prije svega, velika dama i vrhunski novinarski znalac, za razliku od mnogih (čast iznimkama). Zato mnogima i smeta.

Upravo zbog toga, svima želimo poručiti u ime ogromne većine hrvatskih branitelja , kako Uredništva i svih djelatnika i suradnika Braniteljskog portala. Svi mi zajedno možemo biti zahvalni izravnim, nepristranim javljanjima i fantastičnim analizama i uvijek perfektno točnim informacijama prve dame hrvatskog novinarstva Ivane Petrović, koja je u manirima vrsnog profesionalca kontinuirano izvještavala, ne samo  iz Haaga, u jako važnim povijesnim danima za Hrvatsku i hrvatski narod, na što svi moramo biti ponosni pa i oni koji su se iz samo njima poznatog razloga okomili na nju.

Uredništvo Braniteljskog portala

 

Najnovije

265. Evanđelje dana iz Međugorja: Pripremiti se za velike promjene koje dolaze!

https://www.youtube.com/watch?v=mUAvvNvl4OE&t=3957s

Tomislav Jonjić gostovao u emisiji Pleter i otkrio razloge svoje kandidature za predsjednika RH

Foto:Boris Šćitar   Odvjetnik, diplomat, publicist, povjesničar i političar Tomislav Jonjić i kandidat za predsjednika Republike Hrvatske gostovao je u emisiji Pleter u kojoj je na...

Washington i Kapitol: Masonska vizija države

Washington D.C., sjedište vlasti Sjedinjenih Američkih Država, odražava snažan utjecaj masonerije, tajnog društva kojem su pripadali mnogi osnivači SAD-a, uključujući prvog predsjednika, Georgea Washingtona....

Vukovarska braniteljica protiv Branka Borkovića Mladog Jastreba: Nije zaslužio počasni čin general-pukovnika. Pa znate li što je on učinio?

Foto:Facebook   Udruga zagrebačkih dragovoljca branitelja Vukovara poslala je oštro priopćenje u kojemu ističe da je protiv toga da se Branku Borkoviću -Mladom Jastrebu dodijeli počasni...

Afera za aferom: Nakon podrške rodnoj teoriji nadbiskup Uzinić  u propovijedi pozvao na odmak od evangelizacije, kršćanske tradicije i isticanja križa

Foto:Ana Križanec/Dijalog.hr   Piše: Alen Fućak, Dijalog.hr Nakon što je u emisiji Prvog programa Hrvatskog radija „Susret u dijalogu“ izjavio kako Rodnu teoriju treba izučavati na katoličkim...