Petak, 20. rujna 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

AFERA „mail-ovi“ ILI, ZAŠTO POSTOJI „Index“…

Napokon! Prateći svjetsku političku scenu pitao sam se, kada će se i gdje konačno iskoristiti joker „mail-ovi“ i na koji način? Da me je neko pitao, vjerovatno bih stavio globlističkog miniona Babića i projekt u kojemu je dobio glavnu ulogu – Index, pri sam vrh spiska mogućih ljevičarskih promidžbenih ekspozitura kojima bi ova zadaća bila povjerena, a vrijeme nikako ne bih mogao predpostaviti. A upravo se o tome i radi, izvršavanju zadaće.

Prosječnom posjetitelju portala Index sigurno će promaknuti par detalja vezano za ovu priču, a ako im i skrenete na njih pozornost, velike su šanse da će ih ignorirati. Kako ništa nije onako kako se čini evo nekoliko detalja na koje moramo obratiti pozornost prilikom praćenja ove teme.

Prije svega to je izvor informacije. Na koji način je mali neoliberalno – globalistički potrčko došao do informacije? Je li to rezultat mukotrpnog rada tima sa Index-a ili je to netko Index-u dojavio? Jesu li to mail-ovi prosljeđeni od osoba uključenih u konverzaciju ili je to „samo“ kopija mailova koje je netko odabrao obznaniti, a tko ima pristup i je li se pritom kršio neki zakon? Dakle, bitno je znati imamo li mi vrhunske novinare koji znaju iskopati priču, nekog hakera koji provaljuje u elektroničku poštu i obožavatelja Index-a ili krticu u sustavu koji ima mogućnost praćenja svih. Ono što je jako važno napomenuti je da samo u slučaju da je to mail neke od osoba uključenih u konverzaciju možemo komotno zaključiti kako nema ozbiljnijih skrivenih namjera. U svim ostalim slučajevima jasno je da, ako imaju pristup svemu, biraju koju informaciju i gdje plasirati.

Dakle, vrlo je važno gdje se informacija objavljuje i to je drugi detalj. Osim ako je riječ o osobnom odabiru osobe uključene u prepisku mail-ovima, a koja je odlučila baš Index-u poslati sadržaj, pitanje je zašto baš Index? Zar HRT, RTL, NOVA, N1, Večernji, 24, Slobodna, Globus, Nacional, Jutarnji ili Braniteljski portal nisu htjeli objaviti priču? Možda stoga jer je Index vrlo uspješan projekt ljevičarske ideologije, nove progresivne, tehnokratsko – globalističke ideologije koja, možebitno, ima svoju agendu u ovom slučaju. Index je medij koji nadomješta main stream onima koji ne prate TV i koliko je neoliberalan i progresivan – lijevi, toliko je i jugonacionalistički – radikalno lijevi. Babić možda ostavlja dojam gazde, ali to je samo radi bahatosti i najvjerovatnije neke droge ili alkohola koje mu daju samopouzdanje, jer svakome tko iole razumije kako svijet oko nas djeluje, jasno je da je taj klaun samo lice iza projekta kojim upravljaju puno jači igrači. Po mom skromnom mišljenju, sama činjenica da je priča startala na Index-u dade naslutiti da će od ovoga jedino koristi imati „antife“ i njihov svjetonazor, a što nas dovodi do trećeg detalja na koji valja obratiti pozornost – korist od priče.

Ono što je sigurno i što mogu čak i tvrditi je da će desna, konzervativna i narodna opcija popušiti i ovoga puta. Pod tom „opcijom“ podrazumijevam većinu hrvatskog naroda, jer javno – političkom scenom dominira ljevica, dok razbijeni djelovi desnih stranaka nikako da se sastave jer ih muči egoizam i koji su dobrim dijelom žrtve profesionalnih i političkih „ubojstva“ – legitimne metode obračuna ljevice sa neistomišljenicima. Od ovih drugih, ne znam. Kada bi politička scena u Hrvatskoj bila donekle jasna, moglo bi se lamentirati oko toga hoće li ljevica ili desnica imati koristi od ovoga u političkom smislu. Nažalost, kako nama zapravo upravlja ljevica kroz neprirodne koalicije i sami odgoj i karakter određenih političara potpomognuta EU ljevičarskom birokracijom, ovo bi moglo sličiti samo na političko „ubojstvo“ pojedinaca i iz ovoga neće izaći niti jedna sustavna promjena.
Igra mail-ovima, društvenim mrežama, hakiranju i objavljivanju materijala je jako interesantna i nije nova. Zapravo, od pojave Julliana Assange-a i Wikileaks-a, vrlo je neobično da nemamo niti jednu jedinu zanimljivu priču vezano za komunikaciju naših političara, a koju bi netko tko traži sigurno našao kopajući po milijunima mail-ova koje „zviždači“ šalju a wikileaks objavljuje na netu. A kad smo već kod toga, Snowden, američki „zviždač“ u bijegu, tražen je jer je objavio SVE što zna o SVIMA s kojima je imao posla, a u ovom našem slučaju nije riječ o dobronamjernom „zviždaču“ već o nekome tko selektivno i na traženje, prigodno plasira priču. Isto tako je zanimljivo kako main-stream mediji u širokom luku zaobilaze temu mailova i korespondencije Hillary Clinton i njene sotonjarske frendice Hume Abedin i sl., dok istovremeno rubrike iz vanjske politike pune izrugivanjem predsjednikom Trump-om i prenošenjem „fake news“ (izmišljenim, izokrenutim i izmanipuliranim) vijesti. Ovo je samo mala poveznica sa slučajem „Dalić“.

Dakle, za mene ništa novo. I bez mailova sam pretpostavljao da se akteri ove priče bogate na „hrvatski način“ i na uštrb poštenih, vrijednih i domoljubnih ljudi koji nešto rade. I bez ove priče znam da će Dalić, kao i mnogi drugi, živjeti luksuznim životnim stilom koji je omogućila korupcija, nepotizam i osobni interesi vođeni neutaživom materijalnom glađu. Isto tako znam da lova koja nedostaje neće biti vraćena i mnogi koji bi trebali odležati neko vrijeme na hladnom i mračnom mjestu kao tjestenina, neće doživjeti tu sudbinu. Neće je doživjeti jer bi prije njih trebalo „spremiti“ priličan broj likova iz pravosuđa. I tako u krug.

Jedino što još ne znam, a priželjkujem, trenutak je prelivanja čaše. Trenutak kada će predstavnici branitelja i svi oni koji smatraju da je početak moderne Republike Hrvatske ’90.-’91. i da je Domovinski rat temelj suverene i neovisne Republike Hrvatske, dići glas. Jer, koja to još skupina u društvu može donijeti barem neke promjene? Koja to još skupina može, a bez obzira što su je rasturili sramotnim metodama, uopće može dići glas? Prije svega zapravo shvatiti problem, analizirati ga, smisliti rješenje, okupiti pametne, vrijedne i poštene pa tek onda dići glas, ali svakako je krajnje vrijeme. Od sadašnjih predstavnika, a obzirom na dosada pokazano i nažalost, to ne možemo očekivati, ili…?

Što će Plenković odlučiti sutra ne znam, ali znam da ćemo dobiti bahato objašnjenje neke, vjerovatno glupe i nelogične odluke. Ovo je prvi put da pišem u maniri Zlatka Galla, čarobnjaka objašnjavanja budućih zbivanja, ali eto, zaglumit ću analitičara i predvidit glupost, a ako pogriješim ispričat ću se. Ne Plenkoviću nego vama čitateljima jer on je zadužen da mu svaka odluka bude pametna i korisna za narod, a za sada je u minusu i ima dosta toga za nadoknaditi prije isprike.

Željko Petko/ pukovnik u miru

Najnovije

Biskup Palić: Vidimo se u Međugorju!

Mostarski  biskup mons. Petar Palić u petak je održao konferenciju za medije u vezi s objavom Note Dikasterija za nauk vjere o duhovnom iskustvu...

HDZ: Kolakušić uspio posramiti čak i Milanovića!

Kao eurozastupnik tvrdio je da će istodobno biti i predsjednik Vlade i ministar pravosuđa i ministar unutarnjih poslova. I unaprijed je, onako megalomanski, „najavio“...

Fra Tomislav Pervan: Napokon je skinut embargo s Međugorja

NAPOKON! Napokon je Vrh Katoličke crkve progovorio službeno o Međugorju - fenomenu koji traje već više od 43 godine. Kao što sam toliko puta...

Tužna obljetnica u Mostaru : Prije 31 godinu pripadnici tzv. Armije BiH ubili 23 hrvatska vojnika i civila

Foto:Crodex   20-ti rujan je nadnevak kao i svi drugi…No za stanovnike mostarskih naselja Rodoča i Jasenice to je poseban dan. Dan kada su mnoge obitelji...