Četvrtak, 19. rujna 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

U ORGANIZACIJI UDRUGE “BRANITELJICE DOMOVINSKOG RATA RH”-NATJEČAJ ZA NAJLJEPŠU NEOBJAVLJENU DOMOLJUBNU PJESMU…

NATJEČAJ ZA NAJLJEPŠU NEOBJAVLJENU DOMOLJUBNU PJESMU “GRAD U ŠKOLJCI”…U ORGANIZACIJI UDRUGE “BRANITELJICE DOMOVINSKOG RATA RH”

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH gđe Kolinde Grabar-Kitarović i Grada Vukovara, Udruga „Braniteljice Domovinskog rata RH“, dana 05. lipnja 2018. godine raspisuje natječaj za najljepšu neobjavljenu domoljubnu pjesmu, pod nazivom „GRAD U ŠKOLJCI“.

Od 2013.g. do 2017.g. festival za najljepšu neobjavljenu domoljubnu pjesmu održavao se pod nazivom „Pjesmom protiv zaborava“. Od 2018.g., u spomen na vukovarskog branitelja i pjesnika Darka Dombaja, festival nosi naziv „Grad u školjci“, po njegovoj zbirci vukovarskih elegija.

 Na natječaju mogu sudjelovati svi punoljetni državljani Republike Hrvatske.

  1. Sudionici natječaja mogu dostaviti samo jednu pjesmu, pisanu čitko ili tiskanu na računalu ili pisaćem stroju.
  2. Pjesma mora biti pisana na hrvatskom jeziku i latiničnim pismom.
  3. Tema ovogodišnjeg festivala je u širem smislu Domovinski obrambeni rat u Hrvatskoj, domoljublje i rodoljublje.
  4. Pjesma ne smije biti duža od 30 (trideset) pisanih redova, računajući i naslov i razmake između strofa ako ih ima.
  5. Do trenutka objave rezultata, pjesma ne smije nigdje biti objavljena.
  6. Pjesma mora biti pisana u pet kopija i potpisana isključivo zaporkom (šifrom), koja ne smije biti uvredljiva ili neumjesna.
  1. Kopije treba staviti u veću kuvertu. U njoj se treba nalaziti i     manja, zalijepljena kuverta, na kojoj se izvana treba nalaziti samo zaporka (šifra), a u kojoj se nalazi papir s podacima o autoru – ime i prezime, adresa, OIB, broj telefona i e-mail na koji se može kontaktirati  natjecatelja te obvezno kratki životopis.

Dakle, IME AUTORA PJESME NE SMIJE BITI VIDLJIVO OSIM KADA SE OTVORI MALA KUVERTA. Na velikoj kuverti, na poleđini, NE SMIJE pisati ime ili adresa pošiljatelja.

  1. Sve pjesme koje udovoljavaju gore navedenim kriterijima, moraju na adresu J. J. Strossmayera 4 P.P. 38, 32000 Vukovar, (s posebnom naznakom za natječaj „GRAD U ŠKOLJCI“), stići najkasnije do 30. rujna 2018.g., što je i konačan nadnevak na poštanskom pečatu. Tekstovi poslani nakon određenog nadnevka neće se razmatrati.
  2. Pristigle radove, zasebno, ocjenjivat će četveročlano prosudbeno vijeće.
  3. Autori plagijata u obrazloženju diskvalifikacije bit će javno navedeni na finalnoj večeri festivala i putem medija.
  4. Prijavom na natječaj, smatramo da su sudionici dali dopuštenje  za objavljivanje i izdavanje pjesama u organizaciji Udruge “Braniteljice Domovinskog rata RH”.
  5. 10 (deset) prvoplasiranih pjesama, uz prigodne nagrade i zahvalnice pročitat će se na  Večeri domoljubne poezije, u organizaciji Udruge “Braniteljice Domovinskog rata RH”  koja će se održati u sklopu programa „Dani sjećanja na žrtvu Vukovara“, 16. studenoga 2018. g..  30 (trideset) prvoplasiranih pjesama objavit će se u 6. Zborniku domoljubnih pjesama u nakladi Udruge „Braniteljice Domovinskog rata RH“

Udruga „Braniteljice Domovinskog rata RH“ ovim natječajem želi  prije svega potaknuti pisanje domoljubne poezije kako bi se kroz riječ i stih očuvale vrijednosti Domovinskog obrambenog rata, ali i sačuvala sjećanja na sve poginule i nestale braniteljice i branitelje.

Predsjednica Udruge ” BRANITELJICE DOMOVINSKOG RATA RH
Svjetlana Dželalija -Kovačić

 

U Vukovaru, 05. lipnja 2018.g.     

A.G.

Najnovije

19. rujna 1991. Beograd – ‘bacanje cveća pred tenkove’ koji kreću napasti Vukovar

Foto:Screenshot   Na današnji dan, 19. rujna 1991, dogodilo se poznato „bacanje cveća pred tenkove“ u Beogradu. Bilo je to prilikom kretanja Prve gardijske oklopne divizije...

Menadžer otkrio: Olmo je nazvao Mamića kad je potpisao za Barcelonu, Zdravko je počeo plakati

Foto:Screenshot   Dani Olmo sjetio se Zdravka Mamića nakon što je potpisao za Barcelonu, otkrio je to njegov menadžer Andy Bara. Bara je otkrio detalje odnosa...

Vatikan dao zeleno svijetlo Međugorju

Dokument Dikasterija za nauk vjere koji je odobrio papa Franjo ne govori o nadnaravnosti, ali priznaje obilne duhovne plodove vezane za župu-svetište Kraljice mira...

Šarić: Izvršni direktor poduzeća SNV d.d. Milorad Pupovac opet je tužnog i ugroženog lica

Foto:Screenshot   Najuspješniji etnobiznismen u Hrvatskoj, kako ga je nazvao bivši Titov gardist Ivo Josipović, Milorad Pupovac svake godine nekoliko puta za potrebe svog poslovanja saziva...

PREŠUĆENA, KRVAVA AKCIJA ‘UNA 95’:Tko je krivac za smrt 49 vrhunskih specijalaca, mjesec i pol nakon ‘Oluje’?

Foto:Crodex   U subotu, 18. rujna u organizaciji Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade “Gromovi” obilježena je 29. obljetnica vojno-redarstvene akcije “Una 95”. Operacija  Una odvijala se...