Ponedjeljak, 23. rujna 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

VIDEO Oduševljenje navijanjem predsjednice Hrvatske diljem svijeta…Ali to ne odgovara mnogima u Hrvatskoj…

Možda su ovi što su se raspisali o hrvatskoj predsjednici koja je inače vatrena navijačica, umislili sebi da jedna žena koja predstavlja Hrvatsku mora u VIP loži sjediti nepokretna kao drvo dok reprezentacija Hrvatske, kojoj je ona predsjednica zabija golove i nadigrava Rusiju u svim nogometnim elementima. Pa što ako je to Rusija, a nije recimo neka druga, npr, Afrička ekipa. Potpuno je isto, bili ovi ili oni. Uostalom FIFA na svim svojim spotovima promovita RESPECT. Da respect svima , ali je najbolje od sveg kad tvoja zemlja pobjeđuje, jer su na SP u Rusiji svi došli kako bi bili pobjednici. Nigerija i Senegal su zadavali glavobolje mnogima, jer igraju dobar nogomet. Ali ne igraju svi jednalo dobro. Ne igraju svi kao Hrvati. I ne navijaju svi kao Hrvati.

Tako je predsjednica, iako je prije nekoliko dana rekla da će biti u VIP loži prikladno odjevena jer , eto kao sjedi tu sa veleposlanicima i FIFI-nim predstavnicima, pa “treba biti odjevena u recimo “crni sako” sa nekom svježom crvenom ili žutom ružom u malom džepiću sakoa i strogo paziti da ne bi koja latica otpala, da joj ne bi zamjerili ljubitelji cvijeća kako je bezobzirna prema ružama.

Predsjednica je već postala dobro poznata po svom žestokom  navijanju za hrvatsku reprezentaciju od rukometne pa sad do nogometne i što bi tu trebalo biti loše. Ako ona glumi, kako navode zločesti mediji, da se na taj način dodvorava biračima, onda stvarno dobro i srčano glumi. Bilo bi jako dobro vidjeti tu istu glumu još barem dva puta, u polufinalu i finalu kojem je Hrvatska reprezentacija jako blizu, na veliku žalost velikog postotka tzv. Hrvata koji uživaju sve blagodati i benifite ove država koju upravo kao predsjednica predstavlja “glumica” Kolinda Grabar Kitarović. A naše istočne susjede ne teba niti spominjati, za njih je jasno za koga navijaju i tko im je pri srcu,(sigurno nije Hrvatska!) jer su se njihovi “veliki vođe” po tom pitanju u više navrata javno izjasnili. Za sve njih evo jedna lijepa Hrvatska pjesma. Možda im se dopadne?

Moja Domovina??

A post shared by Zlatko Dalic (@daliczlatko) on

Mnogima ne odgovara ni to što su se sinoć na Trgu Bana Jelačića prilkom izvođenja jedanaesteraca zagrili svi koji su se našli na trgu, jer to je hrvatsko zajedništvo, pa to niti HRT nije želio pokazati, ali su mnogi tu istu scenu i fotografirali pa se ta foto ne može baš pronaći. Sve jasno.

Što bi sad ovi ljevičarski neoliberalni mediji koji su svim silama popljuvali navijačko ponašanje Grabar Kitarović, samo zato što je slavila svaki pogodak igrača reprezentacije Hrvatske piskarali. Njima ništa što je hrvatsko ne valja, bila to reprezentacija ili nešto drugo što iti malo miriši na Hrvatsku.

Emotivno slavila svaki pogodak hrvatske reprezentacije

Hrvatska je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na sinoćnjoj je utakmici protiv Rusije oduševila navijače diljem svijeta…

Predsjednica je u VIP loži utakmicu gledala uz predsjednika FIFA-e, Giannija Infantina te ruskog premijera Dmitrija Medvedeva, ali jedan ju je detalj itekako izdvajao od svih.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović postala je zvijezda društvenih mreža i svjetskih portala nakon što je putovala običnim letom u ekonomskom razredu kako bi gledala našu reprezentaciju, a još jednom je osvojila simpatije navijača kada je nosila hrvatski dres među VIP uzvanicima koji su gotovo svi bili u odijelima,korektno piše ruski RT.

Naime, u “moru” muškaraca u odijelima, predsjednica Hrvatske se isticala u dresu na crveno-bijele kvadratiće, a svojim je srčanim navijanjem osvojila srca ljubitelja nogometa diljem svijeta, javljaju ruski mediji.

Grabar Kitarović glasno je i emotivno slavila svaki pogodak hrvatske reprezentacije, dok je Medvedev nezainteresirano sjedio na svom mjestu. U jednom je trenutku predsjednica ustala i visoko podignula ruke, dok je Medvedev pokušao sakriti razočaranje skrenuvši pogled u stranu.

Ljudski je pokazati emociju, ali kad je pozuješ na ovakvim predstavama kao što je Svjetska predstava nogometa u Rusiji, onda tu teško netko može nasjedati na neoliberalne ljevičarske napisotine i podmetanja, “lošeg” ponašanja naše predsejdnice.

Proslavila je i zapjevala predsjednica zajedno sa Vatrenima.

Pa neka pati koga smeta!

Zato je najbolje ovaj tekst završiti sa jednom poznatom hrvatskom navijačkom…

T.H.

Najnovije

Mogu li plodovi Međugorja biti bez ukazanja, odnosno mogu li ukazanja biti bez plodova?

Nakon što je Vatikan objavio odluku “nihil obstat” (hrv. nema zapreke ili ništa ne priječi), kojom se Međugorju priznaju plodovi odnosno darovi kojima to...

IN MEMORIAM – Ante Paradžik: Pucanj u Paradžika bio je ujedno i pucanj u Hrvatsku

    Ante Paradžik, hrvatski domoljub, antikomunist, predsjednik Saveza studenata Hrvatske u vrijeme Hrvatskog proljeća 1971., politički zatvorenik u bivšoj Jugoslaviji, gdje je više puta zatvaran...

Biblijska poruka 22. 9. 2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Nove mjere i mjerila

Mk 9,30-37   Otišavši s gore, Isus i njegovi učenici prolažahu kroz Galileju. On ne htjede da to itko sazna. Jer poučavaše svoje učenike. Govoraše im:...

Fra Jozo Zovko: Gospa treba tvoju svetost!

Međugorje se ne može svesti na neku temu u razgovoru ili u raspravi. Međugorska istina ne ovisi o ljudima, ne ovisi o svećeniku, ne ovisi...