Subota, 21. rujna 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Udruga Žene u Domovinskom ratu Zadar: „KO SE TAKNE MOG DRAGULJA,UJEST ĆE GA LJUTA GUJA“…

„KO SE TAKNE MOG DRAGULJA,UJEST ĆE GA LJUTA GUJA“(i to ona što gmiže Hrvatskom)

Hrvatska nogometna reprezentacija je među osam najboljih na svijetu, večeras igraju svoju najvažniju utakmicu, protiv domaćina svjetskog prvenstva reprezentacije Rusije. Naši dečki moraju dati sve od sebe, igrati sa srcem za svoj narod i svoju zemlju. Moraju ostati uspravni u pobjedi, ali moraju ostati uspravni i u porazu. Kako kod završi ova utakmica oni su naši pobjednici, i za nas su veliki ljudi, sportaši i Hrvati. Za dečke, naš stručni stožer i gospodina izbornika nemamo uopće što reći, osim riječi hvale .

Naši Vatreni ujedinili su Hrvate iz cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine, spojili su našu iseljenu Hrvatsku i nas u Domovini, ujedinili su navijačke skupine i pokazali kako domoljublje još uvijek ima vrlo visoku vrijednost kod svakog Hrvata. Osim toga, nastupi naše reprezentacije donijeli su Hrvatskoj i gospodarske učinke koji se ne mogu mjeriti s niti jednim drugim događajem.

Međutim, sve ostalo što se događa u ovoj ludoj našoj , priča je koju bi vjerojatno neki pravi , pametni psiholozi i sociolozi (da ih hrvatska ima ) trebali analizirati kao stvarni poremećaj i ozbiljnu deformaciju ponašanja, hrvatskih novinara i političara.

Ovih dana umjesto da naši portali,televizije i novine donose lijepe priče iz Rusije, da naši novinari pišu o uspjehu ove generacije, da se raduju zajedno sa narodom, oni uporno na jedan potpuno bolestan način vrijeđaju naše igrače .
Te brbljave, tupe, ništice ne prežu pred ničim, pa tako zapanjuje da oni koji već punih 18 godina brbljaju o ljudskim pravima, o ravnopravnosti, o pravima ovim, onim, imaju mogućnost vrijeđati , ponižavati i uznemiravati igrače koji se bore i ostavljaju srce na terenu za svoju zemlju.

To, što ta fašistička, jugoslavenska gamad radi našem Danijelu Subašiću, nije uopće zamislivo nigdje, a kamoli u jednoj uređenoj zemlji. Tko se usuđuje prebrojavati krvna zrnca Danijela Subašića, jedan Boris Rašeta, sin jugo oficira koji je napadao ovu zemlju , rušio i palio naše gradove i sela. Njegov stric Andrija Rašeta, ratni zločinac koji je naređivao ubijanje nevinih ljudi, on će pregledavati krvnu sliku čovjeka koji je uzor cijele nacije . Pa dovoljno je i pogledati tu posrnulu olupinu od čovjeka, pikavca , vječito masne kose, smrdljivog, napola pijanog, čovjeka kojem iz usta izlazi smrdljivi zadah jugoslavenske i četničke rigotine.

Njegovi su Hrvatsku napadali tenkovima, a on svojim debilskim maloumnim forama koje ispisuje po još gorim izdrkotinama od nazovi novina i portala.

Ma nisi dostojan očistiti kopačku tom hrvatskom divu , tom Hrvatu kojem je vrjednije blato na sportskim šlapama od tebe cijelog.

Ali dobro, u Novostima pišu jugoslavenske fukare, primitivci,pijanci i opančari pa nije čudo što se ovako ponašaju, ali ako nam u naše domove u emisiji o nogometu, Mislav Togonal dovede Milojka Pantića , koji nam se javlja iz Beograda i koji nam govori kako će Srbija navijati za „našeg“ Luku Modrića, te kako supruga četničkog vojvode Vuka Draškovića poručuje kako imamo najlepšeg izbornika na svetskom prvenstvu, pa će i ona da navija za nas, to stvarno ne ulazi u sveru normalnog. Kao da je nas Hrvate briga za koga će navijati srbadija i četnici. Neobjašnjivo kome treba ovakvo ponižavanje reprezentacije i cijele napaćene Hrvatske zemlje.

Gospodine Togonal , pa znate li koliko je Hrvata stradalo od ruke Vuka Draškovića , zanate li koliko je majki zavijeno u crno, i koja je zapravo vaša poruka braniteljima i žrtvama Hrvatske. Kao da u Hrvatskoj , Austriji, Italiji ili Mađarskoj niste mogli naći nekoga tko bi govorio o našoj reprezentaciji, nego dozvoljavate da po našim ranama pljuckaju četnici.

Na sve ovo nitko iz Hrvatskog državnog sabora, nitko iz Hrvatske vlade , nitko s Pantovčaka nije osjetio potrebu obratiti se naciji i tim smrdljivim fašističkim šunjkama očitati bukvicu.
To samo dokazuje koliko su naši političari odnarođeni i koliko im je stalo do svog naroda. Lijepo je bilo vidjeti našu predsjednicu kako se slika sa našom pobjedničkom vrstom u svlačionici , ali još bi bilo ljepše da je reagirala na ove gadarije koje pišu o našim igračima , da ih je svojim autoritetom zaštitila , baš kao što su oni svojim znojnim tijelima zaštitili njezin rejting . Isto tako nitko od naših vrlih političara nije našim igračima poželio sretan put u Rusiju, ali ako se vrate kao pobjednici svi će ih rastezati kao žvake.

Gospodin premijer šepuri se , kako ne može ići u Rusiju jer ima obaveza, a evo nama Hvatima baš bi bilo zanimljivo vidjeti ga u svećanoj loži, kako sijedi do predsjednika Putina , i pojašnjava mu neke stvari oko Krima, mirne reintegracije, oko Agrokora i slično.
Srami te se , i zapamtite ništa vam neće pomoći da ponovno uđete u srca svoga naroda , jer vi ste izabrali , stoga mi ne moramo birati.

I ono što je za nas Zadrane najporaznije, blatiti u tim šovinističkim novinama ime jedinog čovjeka na svijetu, koji je ostavio život na zelenom travnjaku. Dečka koji je trčeći za jednom loptom u drugoj minuti prvoligaške utakmice , za svoj klub i za svoj grad poklonio život. Hrvoje Čustić , također je bio Hrvatski reprezentativac, skupio je deset nastupa za mladu hrvatsku vrstu igrajući sa Lukom Modrićem i Vedranom Ćorlukom . Da je danas s nama, na ovom vidljivom svijetu vjerojatno bi bio s našim dečkima u Rusiji, ali eto zabranili su nositi čak i majicu s njegovim likom. To je strašno , zato mi predlažemo našem savezu da odštampa majice sa likom našeg Hrvoja , pa neka majice nose naši navijači, na utakmici polufinala, to bila lijepa gesta, ne samo za Hrvoja nego i za našeg Subašića.
Naši dečki igraju za svoj narod, za nas, male ljude , pobjeđuju i daju nam mogućnost da zaboravimo na ovu trulež od političara i novinara.

Pa budući vam nitko nije rekao od onih koji su trebali , zapamtite ništarije „ko se takne mog dragulja…….

Uvijek vjerni svome Domu i Domovini !!!!!!!

Autor teksta/ Udruga Žene u Domovinskom ratu Zadar

Najnovije

Biskup Palić: Vidimo se u Međugorju!

Mostarski  biskup mons. Petar Palić u petak je održao konferenciju za medije u vezi s objavom Note Dikasterija za nauk vjere o duhovnom iskustvu...

HDZ: Kolakušić uspio posramiti čak i Milanovića!

Kao eurozastupnik tvrdio je da će istodobno biti i predsjednik Vlade i ministar pravosuđa i ministar unutarnjih poslova. I unaprijed je, onako megalomanski, „najavio“...

Fra Tomislav Pervan: Napokon je skinut embargo s Međugorja

NAPOKON! Napokon je Vrh Katoličke crkve progovorio službeno o Međugorju - fenomenu koji traje već više od 43 godine. Kao što sam toliko puta...

Tužna obljetnica u Mostaru : Prije 31 godinu pripadnici tzv. Armije BiH ubili 23 hrvatska vojnika i civila

Foto:Crodex   20-ti rujan je nadnevak kao i svi drugi…No za stanovnike mostarskih naselja Rodoča i Jasenice to je poseban dan. Dan kada su mnoge obitelji...