Ponedjeljak, 23. rujna 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

NI NAMA NE BI BILO LAKO DA SE MILIJUN PETOKOLONAŠA I AUTOŠOVINISTA OKUPILO U HRVATSKIM GRADOVIMA…

Nekako mi je (skoro) čak i žao izgubljenih duša, nesretnika, jalnih i mržnjom obuzetih jadnika koji u svojoj nemoći pokušavaju radikalnim izjavama i primitivnom retorikom neutralizirati ovo veličanstveno buđenje hrvatskog pobjedničkog duga, rijetko viđenu eksploziju domoljublja koja jasno pokazuje kako naš hrvatski narod nije uzgubio sebe – unatoč svoj negativnoj kampanji koja se protiv njega desetljećima vodi, organizirano, smišljeno, bjesomučno i nesmiljeno.

Na vidjelo je izašla destruktivnost onih koji su sebe proglasili „antifašistima“, čuvarima „slobode, demokracije i ljudskih prava“, a sve one koji ne pripadaju njihovom čoporu obilježili kao „fašiste“, „ustaše“, „talibane“ i „teroriste“.

Konačno se vidjelo tko je tko u ovoj priči. „Ustaše“, „fašisti“ i „talibani“ pokazali su njima i cijelom svijetu kako mogu mirno, dostojanstveno, ponosno i civilizirano slaviti svoje uspjehe, čak i kad ih na ulice izađu milijuni, pokazali su kako se voli svoje i poštuje tuđe i s koliko se žara bodri nacionalna reprezentacija koja bije boj na zelenom travnjaku braneći boje i čast svoga naroda.

Nije čudo da se grizu naši autošovinisti, petokolonaši i „antifašisti“ i da šalju poruke mržnje, koriste primitivni vokabular i pozivaju na nasilje.

Iz ruku im je izbijen jedan od glavnih aduta – jer, tko će od njih sada, poslije svega, moći uvjeriti svijet kako su Hrvati jedna primitivna, necivilizirana i ksenofobična rulja koja je zadojena „fašizmom“ i „radikalnim nacionalizmom“?

Njihova propaganda oslonac za blaćenje vlastite zemlje i naroda nalazi upravo u tim tvrdnjama. Da bi oni bili „antifašisti“ prijeko su im potrebni „fašisti“, ako „fašista“ nema, nije problem – izmislit će ih; to je uglavnom njihov rezon i metodologija koju provode, ne hajući za posljedice.

Kleveću zemlju u kojoj ugodno i lagodno žive. Neki za novac, drugi iz karijerističkih ili ideoloških pobuda, treći zato što im je propaganda isprala mozak i vjeruju kako se time bore za „više ciljeve“, a najveći je broj oni koji to čine samo zato da bi zadržali svoje privilegije u ovom društvu koje poput nasljednog prava prenose s koljena na koljeno od 1945. godine do danas.

Ti paraziti, pantljičare koje su se uvukle ovom narodu u tijelo i sišu njegovu životnu snagu, nisu dakle, toliko brojni, ali su jako dobro raspoređeni – na strateška mjesta, od državnog vrha preko državne uprave do medija, sveučilišta i brojnih znanstvenih u kulturnih institucija. Dodamo li tomu i znatan broj udruga civilnog društva koje pušu u isti rog i žive od blaćenju ove države, a što je najtragičnije, financiramo ih mi, građani protiv čijih vitalnih interesa rade, dobivamo odgovor na pitanje što se u Hrvatskoj doista događa i kako to manjina vlada većinom.

To je jedan suptilno postavljeni mehanizam čija demontaža mora započeti od vrha – ukoliko ne mislimo imati građanski rat ili novu revoluciju – odnosno, na vlast mora doći politička garnitura kojoj su Hrvatska i nacionalni interesi ovog naroda doista na prvom mjestu.

Dok narod ne prepozna takvu snagu (ukoliko je na političkoj sceni uopće ima) i ne pokloni joj povjerenje, od povremenih okupljanja i euforije neće biti mnogo koristi.

Sve do tada, koprcat ćemo se kao riba na suhom.

A oni…u svakom slučaju su za žaljenje. I nikako ne bi volio biti na njihovom mjestu nakon svega…

Zlatko Pinter

Najnovije

Oporba i formalno ostala bez jedne ruke. Sabor od jučer nema 151, nego 150 zastupnika

Foto:Wikipedija   Prvo glasovanje ovogodišnjeg jesenskog zasjedanja Sabora potvrdilo je da raskol u Domovinskom pokretu nije utjecao na stabilnost parlamentarne većine i samim tim Vlade Andreja...

Biblijska poruka 23. 9. 2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Vi ste svjetlo svijeta

Lk 8,16-18     Reče Isus mnoštvu: »Nitko ne užiže svjetiljke da je pokrije posudom ili stavi pod postelju, nego je stavlja na svijećnjak da oni...

Tomislava Jonjića u utrci za Pantovčak podupire 230 poznatih osoba. Evo popisa

Kandidat za hrvatskog predsjednika, dr. Tomislav Jonjić, objavio je popis na kojem se nalazi 230 poznatih osoba koje su mu dale potporu u kandidaturi...

Mogu li plodovi Međugorja biti bez ukazanja, odnosno mogu li ukazanja biti bez plodova?

Nakon što je Vatikan objavio odluku “nihil obstat” (hrv. nema zapreke ili ništa ne priječi), kojom se Međugorju priznaju plodovi odnosno darovi kojima to...