Utorak, 22. listopada 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

(VIDEO) Slavio je “Čiča Dražu”, četnike i srpske bajunete, a danas nastupa u Sv. Klari kraj Zagreba!…Što se čeka sa zabranom ovom izvođaču četničkih huškačkih pjesama?

I srpsku narodnjačku zvijezdu Miroslava Ilića sustigla je sporna snimka. Nije ratna, nego iz 2011. godine, ali na njoj Ilić, tijekom nastupa na manifestaciji “Kupusijada” u rodnomu mjestu Mrčajevcima, pjeva pjesmu “Morem plovi jedna mala barka”…

Što se čeka sa zabranom ovog izvođača četničkih pjesama?

Pjesma veliča kralja Petra i  četničkog vojvodu i krvnika Dražu Mihailovića

Hrvatska radio televizija rado je ugošćavala “Slavuja iz Mrčajevaca” iako su znali za spornu snimku, a zadnji put u kolovozu prošle godine na dan kad Hrvatska borila s katastrofalnim požarima  u Splitu.

Srpsku narodnjačku zvijezda inače je čest gost u Hrvatskoj, najčešće na obali, a zadnji nastup imao zagrebačkom klubu “The Best”, 12. svibnja, na dan kad se održavala Komemoracija u Bleiburgu što je naišlo na oštre kritike korisnika društvenih mreža.“Nije dosta što nakon četničke pjesme dolazi u Hrvatsku, nego je baš izabrao taj datum?”, pitaju se Hrvati i po Facebooku dijele objavu najave koncerta.

Neke prethodno gaže su mu  propale, i to u Jastrebarskom i Vinkovcima, a a Ilić je sve tada objasnio “zahladnjelim odnosima Hrvatske i Srbije”.

Snimka nastupa iz 2011. na  You Tube postavljena je 2015. godine…

Otkazan je i koncert u Sarajevu, najavljen za 18, veljače 2017.,  nakon što se društvenim mrežama proširila snimka na kojoj pjeva o Čiča draži i srpskim bajunetama.

Organizator i producent Faruk Drina tada je  objasnio razloge otkaza:

– Otkazao sam koncert, zatečen sam i ne mogu vjerovati što se dogodilo. Miroslava vrlo dobro poznajem i da mi je netko prije deset dana rekao da on pjeva četničke pjesme, ne bih mu vjerovao. Čak sam i nekoliko puta rekao “kamo sreće da su svi Srbijanci kao što je Miroslav Ilić” i sad odjednom ovako nešto”, kazao je tada Drina za portal Klix.ba.

–  U ugovoru s Miroslavom Ilićem, ali i sa svakim drugim pjevačem s kojim surađujem, jasno stoji da on ne smije javno iskazivati svoje političke, religijske i slične stavove. Prema tom ugovoru, mogu ga tužiti, ali neću jer znam da nije takav. On bi otpjevao svaku pjesmu, bilo komu. Kada sam se čuo s njim, rekao mi je: ‘Faruk, dođi i mjesec dana živi u Mrčajevcima – i ti ćeš je otpjevati.’ Nova afera izbila je oko gostovanja Miroslava Ilića u Svetoj Klari kraj Zagreba i to na proslavi Klarinja, najveselijeg dana u godini u Svetoj Klari.

Klarinje će trajati do nedjelje, a otvara se sutra koncertom Miroslava Ilića, a njegovo gostovanje izazvala je velike prosvjede na društvenim mrežama.

Predsjednik Mjesnog odbora u Sv. Klari i koordinator Kulturne manifestacije Klarnije 2018. je  Boris Kihak iz stranke Milana Bandića.

Miroslav Ilić 2011. pjeva o Čiča Draži, četnicima i srpskim bajunetama:

.Što se čeka sa zabranom ovom izvođaču četničkih huškačkih pjesama?

A.K.

Najnovije

22. listopada 1995. govor dr. Franje Tuđmana u UN-u – ‘Hrvatska želi pravedan mir’

Predsjednik Hrvatske Franjo Tuđman održao je 22. listopada 1995. govor na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda u sklopu proslave 50. obljetnice postojanja te organizacije.   Ujedinjeni narodi...

Devet zanimljivosti o svetom Ivanu Pavlu II. koje vjerojatno niste znali

Danas se slavi spomendan svetog Ivana Pavla II. Njegov spomendan slavi se na dan kada je održao prvu misu kao Papa. 1.Bio je prvi papa...

Biblijska poruka 22. 10. 2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Budni budite – molite

Lk 12,35-38      Reče Isus svojim učenicima: »Neka vam bokovi budu opasani i svjetiljke upaljene, a vi slični ljudima što čekaju gospodara kad se vraća...

Čestitka ekipi HVIDRA – e HVO – a HB na osvojenom prvom mjestu

Krešimir Tabak, direktor Uprave za pitanja branitelja i stradalnika Domovinskog rata HVO-a Hercegbosanske županije uputio je čestitku članovima HVIDRA-e HVO-a Herceg Bosne u povodu...

Jonjić: Milanović može biti zadovoljan, HOS-ovo znakovlje u smeće bacaju njegovi birači

Kandidat za hrvatskog predsjednika Tomislav Jonjić objavio je na svom facebook profilu tekst pod naslovom ''Nasrtaj na već oskvrnjeni spomenik''. Njegov tekst prenosimo u...