Utorak, 24. rujna 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

BAJAGA OTKAZAN? HRVATI ne praštaju njegove stihove ‘Armija srpska sve će da vas smrska’…

Iako je najavljen i mnogi su očekivali njegov nastup, Bajaga neće nastupati na ovogodišnjim Danima piva u Karlovcu! Umjesto njega, nastupit će Hladno pivo.

Doznaje to Radio Mrežnica, a o tome zašto Bajaga ne dolazi u grad na 4 rijeke, službenog odgovora nema. No, zato ima neslužbenih priča koje navode da je riječ o pritisku dijela braniteljskih udruga i branitelja koji su izrazili negodovanje mogućnošću njegovog gostovanja. Tvrtka Fest koja je koncesionar Dana piva zadužena je za sadržaj i nastupe izvođača, a sve to već su puno ranije predstavili Gradu Karlovcu i problema nije bilo.Prijepori vezani uz Bajagin nastup  pojavili su se otkad je informacija i službeno prije 20-ak dana otišla u javnost.

Bajagin nastup otkazan je tako u “zadnji” čas, a kako neslužbeno doznajemo, u Gradu Karlovcu navodno su koncesionaru suptilno predložili izmjenu izvođača. O tome da je riječ o pritisku braniteljskih udruga nitko ne govori ni riječi, ali zato njihov predstavnik Petar Banić kaže :”Nema komentara”.

Je li Grad doista izvršio pritisak na koncesionara manifestacije zbog pritiska nekih braniteljskih udruga i samih pojedinaca, što je razlog otkazivanju izvođača, pitanja su na koje čekamo odgovor iz Grada Karlovca,donosi radio-mreznica.hr.

Bajaga je već dvaput nastupao u Karlovcu, 2011. godine, u veljači i u prosincu, i to u Sportskoj dvorani.

Bajaga je trebao nastupiti 3. rujna, a umjesto njega dolazi Hladno pivo


Bajaga, sjećaš li se što si ‘pevao četnicima’: Kreće armija srpska, jednom zauvek sve će da vas smrska?

‘Kreće armija, najjača na svetu, kreće armija u osvetu i jednom zauvek armija srpska, i jednom zauvek sve će da vas smrska’. Teško da je ove lake note mogao zaboraviti jer stihovi su to koje je, ne tako davne 1993. godine izvodio u Kninu, gdje je održao koncert u čast poginulim srpskim vojnicima, kako bi njihovim bojovnicima podigao poljuljani borbeni moral nakon ‘Maslenice ‘- oslobodilačke akcije hrvatske vojske. Pjesma je to koju inače izvodi rock band Minđušari, a poznata je i kao neslužbena himna vojske Republike srpske krajine. Doduše, kasnije se Bajaga pravdao da je to bilo čisto u humanitarne svrhe. Bajaga je također jednu od svojih pjesama posvetio zaboravljenim srpskim ratnim veteranima. Pjesma u kombinaciji sa snimkom Vukovara, neposredno nakon njegova pada i okupacije pokazuje rezultat junaštva zaboravljenih srpskih veterana ili asova, kako ih on naziva.

Čovjek je to koji je bio aktivno angažiran u projektu nasilnog stvaranja velike Srbije početkom 90-ih godina prošlog stoljeća. Danas je pak, baš poput deklariranog četnika Bore Čorbe, i Bajaga član Upravnog odbora Crvene Zvezde. Jedan od svojih hitova, himnu crveno-belih, posvetio je zvezdinim Delijama na svojem albumu ‘Zmaj od Noćaja’. Time je dokazao svoju odanost do groba klubu za kojega navija od malih nogu, premda je podrijetlom iz Bjelovara. Inače, za neupućene, Delije su nestašni momci kojima je ritual paljenje hrvatske državne zastave, a to je pak dio navijačke koreografije.

Uskoro više…

Najnovije

Oporba i formalno ostala bez jedne ruke. Sabor od jučer nema 151, nego 150 zastupnika

Foto:Wikipedija   Prvo glasovanje ovogodišnjeg jesenskog zasjedanja Sabora potvrdilo je da raskol u Domovinskom pokretu nije utjecao na stabilnost parlamentarne većine i samim tim Vlade Andreja...

Biblijska poruka 23. 9. 2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Vi ste svjetlo svijeta

Lk 8,16-18     Reče Isus mnoštvu: »Nitko ne užiže svjetiljke da je pokrije posudom ili stavi pod postelju, nego je stavlja na svijećnjak da oni...

Tomislava Jonjića u utrci za Pantovčak podupire 230 poznatih osoba. Evo popisa

Kandidat za hrvatskog predsjednika, dr. Tomislav Jonjić, objavio je popis na kojem se nalazi 230 poznatih osoba koje su mu dale potporu u kandidaturi...

Mogu li plodovi Međugorja biti bez ukazanja, odnosno mogu li ukazanja biti bez plodova?

Nakon što je Vatikan objavio odluku “nihil obstat” (hrv. nema zapreke ili ništa ne priječi), kojom se Međugorju priznaju plodovi odnosno darovi kojima to...