Ponedjeljak, 7. listopada 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

SVIJET U IŠČEKIVANJU NAJVEĆE BORBE U POVIJESTI UFC-A! SPEKTAKL U LAS VEGASU JE ZAGARANTIRAN Dosta je priče: Zaraćeni borci konačno ulaze u oktogon!

UFC 229 Najveća borba u povijesti organizacije imala presicu bez sučeljavanja, a na rasporedu je u ranojutarnjim nedjeljnim satima (4:00, Gol.hr)

Habib Nurmagomedov (26-0) napravio je ono što je i najavio: prvak lake kategorije rekao je da, ako izvrši sve svoje obveze i odgovori na sva pitanja, na tiskovnoj konferenciji uoči borbe neće čekati svojeg izazivača Conora McGregora (21-3), kazavši da osoba koja ne poštuje termine svojeg poslodavca ne zaslužuje poštovanje.

Na medijsku uvertiru za UFC 229 i najveću borbu karijere Dagestanac je došao na vrijeme te počeo odgovarati na škakljiva pitanja uvijek spremnih američkih novinara, no prvo je objasnio zašto presicu započinje bez Irca.

– Ne moram nikoga čekati. Navijači i mediji su ovdje i ja počinjem u zakazano vrijeme. Imam svoj raspored, moram skinuti kilograme i moj je posao odraditi sve na vrijeme. Nije mi bitno koga ima, a koga nema; ja sam došao u zakazano vrijeme – jasno je započeo Nurmagomedov.

Ljutiti Rus

Zatim je borac s najdužim nizom nepobjedivosti u MMA-u na svijetu izrazio svoje nezadovoljstvo količinom nezasluženog poštovanja koje se iz vrha organizacije daje McGregoru, najavivši točno što (ne)će napraviti po okončanju borbe u oktogonu.

– Neću mu ni pružiti ruku, nema šanse. Nije u redu kada Dana traži da se donesu Conorovi pojasevi. Dana dobro zna gdje su oni – jedan je kod Maxa Hollowaya, a drugi kod Habiba Nurmagomedova. Tip je svoje pojaseve izgubio jer se nije borio i Dana to jako dobro zna. Ostao je bez njih jer se dvije godine nije borio u UFC-u – kazao je ljutito ruski borac, a predsjednik UFC-a Dana White uopće nije reagirao.

Brzina je sve

Habib je nakon toga odgovorio na još nekoliko pitanja, a potom je napustio konferenciju ostavivši Whitea samog pred novinarima, sve dok nije došao debelo zakašnjeli McGregor, koji je, po svojem običaju, opet napravio cirkus od cijele presice, i to s dva spomenuta pojasa koja zapravo ne posjeduje. Prvo je, prema očekivanjima, odgovarao na pitanja o svojim nedostacima u parteru, ali je svojim standardnim samopouzdanjem pobio te osnovane tvrdnje.

– Imam plan hladno ga nokautirati. Meni je to tek običan radni dan. Hrvao sam s ljudima od 90 kilograma po 25 minuta bez prestanka, spreman sam za sve što mi on može ponuditi. Pripremio sam se na sve, imam brzinu, a brzina je sve. Vjerujem da će ga uhvatiti panika čim ga jednom pogodim, ali pripremio sam se za svaku opciju. Od prvog ću ga trenutka napasti i stvoriti mu pritisak, a onda ću mu nabiti nos u lubanju – sebi je svojstveno izjavio McGregor, ponovivši još nekoliko puta da će Rusu probiti lubanju i uzeti naslov prvaka te konačno moći hodati okolo s pojasom koji je zapravo njegov.

Jedno je sigurno: kako i iz UFC-a najavljuju, cijeli će svijet gledati ovaj spektakl.

D.J.

Najnovije

GENERAL ANTE ROSO: Već sedam godina borim se s rakom pluća. Bez Božje pomoći ne bi me bilo

Foto:Preslik VL   Ante Roso, prvi general Zbora Hrvatske vojske i svojedobni zapovjednik HVO u ekskluzivnom razgovoru za Večernji list govori o brojnim detaljima iz svoje...

Lokalni izbori u BiH: Kako su prošle najjače nacionalne stranke?

Prema prvim preliminarnim rezultatima lokalnih izbora u BiH najveće nacionalne političke stranke u toj zemlji uspjele su sačuvati kontrolu nad većinom općina i gradova...

Tomislav Jonjić o Milanovićevim manipulacijama prema hrvatskim braniteljima

Foto:Maxportal   Kandidat za hrvatskog predsjednika Tomislav Jonjić oglasio se na svom facebook profilu gdje govori o tome na koji način  Milanoviće manipulira  hrvatskim braniteljima. Tekst prenosimo...

Biblijska poruka 7. 10. 2024. (Gospa od Krunice) i tumačenje fra Tomislava Pervana: Krunica – sažetak Evanđelja

Lk 10, 25-37   Neki zakonoznanac usta i, da Isusa iskuša, upita: »Učitelju, što mi je činiti da život vječni baštinim?« A on mu reče: »U...

DP-ov ministar: Ante Tomić zaslužio kantu izmeta na glavu

Ministar demografije i useljeništva Ivan Šipić (Domovinski pokret) u današnjoj se objavi na Facebooku žestoko obrušio na medije, novinare i pogotovo kolumnista Jutarnjeg lista...