Srijeda, 9. listopada 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

SAD: U požarima u Kaliforniji najmanje devet mrtvih…150.000 osoba evakuirano…

Najmanje devet osoba poginulo je u požaru koji od četvrtka hara sjeverom Kalifornije dok je južnije, poznato ljetovalište Malibu ugroženo drugim požarom koji brzo napreduje. 

“Moja je tužna zadaća potvrditi da sada imamo ukupno devet mrtvih”, izjavio je u petak navečer Korey Honea, šerif okruga Butte. 

Šerifovi ljudi otkrili su u četvrtak pet žrtava u gradu Paradise, sjeverno od glavnog grada Sacramenta, čijih je 26.000 stanovnika dobilo naređenje za evakuaciju. 

Četiri su žrtve bile u svojim automobilima a jedna na obližnjem tlu. “Zbog njihovih opeklina te osobe koje su pokušavale pobjeći nisu mogle biti smjesta identificirane”, istaknule su u petak šerifove službe.

Troje mrtvih pronađeno je u petak izvan jedne kuće a još jedna u kući. 

Više desetaka drugih osoba smatra se nestalima. 

Šesto kilometara južnije, blizu Los Angelesa, grad Malibu bio je u stanju uzbune zbog jakog požara koji je izbio prethodnog dana dvadesetak kilometara sjevernije. 

Foto-Reuters

Nekoliko slavnih osoba od brojnih koje žive u tom području moralo je biti evakuirano poput Kim Kardashian, glumice Alysse Milano i meksičkog redatelja Guillerma del Tora. 

Ukupno je gotovo 150.000 osoba moralo biti evakuirano u Kaliforniji, javlja Reuters.

M.M.

Najnovije

Poruka lokalnih izbora u BiH: 1911 praznih listića (5%) u Mostaru

Piše: Josip Milić   Najprije treba izraziti sućut svima nastradalima u apokaliptičnim poplavama koje su pogodile BiH neposredno pred lokalne izbore. Izbori su završeni i prebrojavanje...

9.listopada 1995. poginuo Andrija Matijaš Pauk – imao je karizmu i autoritet kakvi se rijetko viđaju

Foto:Crodex   „Pao je junak, jedan od brojnih koji kroz ovih nekoliko godina padaju, da bismo mi mogli živjeti…Kada budete brojali imena onih koji su narod...

Biblijska poruka 9. 10. 2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Gospodine, nauči nas moliti

Lk 11,1-4   Jednom je Isus na nekome mjestu molio. Čim presta, reče mu jedan od učenika: »Gospodine, nauči nas moliti kao što je i Ivan...

Bulj objavio kandidaturu za Pantovčak

Foto:Arhiva   Saborski zastupnik Miro Bulj (Most) u Saboru je objavio da će se kandidirati za predsjednika države. - Na današnji dan Hrvatskog Sabora, kao zastupnik biran...