Petak, 18. listopada 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

(VIDEO)EKSKLUZIVNO-MIRJANA HRGA O POLITICI: Više ništa ne razumijem…Mislim da bih bila grozna i da bih u rekordnom roku dobila otkaz!

Predsjednica države imenovala je Mirjanu Hrga savjetnicom Predsjednice države Hrvatske za strateške politike, odnose s Hrvatskim saborom i Vladom Republike Hrvatske te Sebastiana Rogača savjetnikom Predsjednice Republike Hrvatske za vanjsku i europsku politiku. Obje odluke stupaju na snagu 16. siječnja 2019. godine, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Mirjana Hrga dala je intervju  u rujnu mjesecu (06.09.2018) portalu 100posto.hr.

Karijera ju je, prema vlastitom priznanju kaže, nekad koštala i privatnog života – no, sve je u prošlosti. Sretna je danas uz svog supruga, odvjetnika Stašu Stefanovića i njihov način života, donosi 100posto.hr. u uvodniku u intervju.

U istom intervjuu Hrga je svima javno dala do znanja kakva bi bila da se upusti u politiku ili u savjetovanje nekog od političara.

Izdvajam samo jedan mali dio intervjua (pitanja i odgovor)u nastavku, koji je Mirjana Hrga dala za ovaj portal u kojem je znakovito o kakvoj se osobi radi, a koja bi trebala razmišljati za hrvatsku predsjednicu Kolindu G.K. i dijeliti joj savjete.


  • Komentirate glasno i bez zadrške političku situaciju u Hrvatskoj i regiji. Kako ocjenjujete put kojim Hrvatska ide – gospodarski i politički?

Više ništa ne razumijem. Već duže vrijeme radim samo na tome da sve bude u redu u mojem dvorištu, kao osnovnoj ćeliji društva. Budemo li se tako ponašali, radili i iznimno trudili, možda i uspijemo. Nastavimo li svi raditi posao premijera i visiti na internetu, loše nam se piše. Ljudi prečesto precjenjuju svoju pamet.

.  Iznimno profilirani novinari, kakva ste i vi, često znaju imati i političke izlete. Jeste li ikada razmišljali o nečem takvom? U smislu savjetovanja ili primjerice konkretnog političkog aktiviranja?

Pa ja nisam ni član novinarskog društva, a kamoli političke stranke (smijeh). Nepoznat mi je osjećaj te vrste pripadanja. Mislim da bih bila grozna i da bih u rekordnom roku dobila otkaz jer na neke stvari imam vrlo kratak fitilj.

. Jesu li vas politički stavovi nekad koštali?

Uvijek, zaključila je intervju Mirjana Hrga.

Pričala je prije samo par mjeseci Mirjana Hrga i kako joj neopisivo godi odmak od zagrebačke užurbane svakodnevice, no prednosti i izazove koje nudi Pantovčak ipak nije mogla odbiti.

U pola godine u Osoru, rekla je tada, život je po­­čela gledati iz druge perspektive. Mjesecima nije čula nijednu priču vezanu uz politiku, a sve njene veze s državnim institucijama svode se na kontaktiranje Hidrometeorološkog zavoda u Puli, kako bi doznala kakvo će biti vrijeme.

No, već je prosinac Mirjani Hrgi donio novi poslovni izazov i odgovornu funkciju savjetnice predsjednice za strateške politike, odnose s Hrvatskim saborom i Vladom.


Nadalje, ukratko samo još nekoliko provala ove bivše novinarke i buduće savjetnice Predsjednice Države Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović…

Hrgini “biseri” o kojima se malo zna, ali narod pamti.

– Javnost još uvijek pamti njezina čudna promišljanja o određenim pitanjima. Podsjetimo, Hrga se u anale političkog novinarstva upisala objavivši vijest o smrti Ivice Račana kada je izjavila: “Umro je čovjek koji nas je naučio demokraciji”, no mnoge je ostavila zaprepaštene i sablažnjene kada se prilikom intervjua sa 101-godišnjim akademikom Vladimirom Iblerom za TV postaju Al Jazeera Balkans, dotakla hrvatskog identiteta. Ibler je, između ostaloga, pričao o ljepotama i kulturnim znamenitostima Dubrovnika koje su za Hrvatsku od iznimne važnosti, na što je Hrga začuđeno komentirala: “Dobro, ali što Hrvati, politički hrvati imaju sa ljepotom Dubrovnikom? Ništa, sve tamo je starije od 600 godina.To nisu napravili Hrvati, kaže Mirjana Hrga! Pa to je sve napravljeno prije 600 godina!”, kazala je buduća savjetnica predsjednice i jednom rečenicom izbrisala sav hrvatski književni, arhitektonski i povijesni doprinos Hrvatske ovome gradu, o čemu postoji i kratki video zapis.

M.M.Viribus unitis


Vezane vijesti;

-( ŠOKANTAN VIDEO)MIRJANA HRGA: HRVATI NEMAJU NIŠTA S DUBROVNIKOM!… NOVOIMENOVANA SAVJETNICA PREDSJEDICE GRABAR KITAROVIĆ MIRJANA HRGA PORUČILA HRVATIMA I POLITIČKIM HRVATIMA-VI NEMATE NIŠTA S DUBROVNIKOM!…

Najnovije

Dr. Markić i Bekavac pozvali građane na Hod za život u Rijeci: ‘Ne postoji dijete koje nekome nije važno’

Povodom Hoda za život, obitelj i Hrvatsku, koji će se u subotu 19. listopada 2024. održati u Rijeci, u srijedu 16. listopada u emisiji...

Memorijalni centar u Vukovaru dobio repliku vozila ” Žutih mravi”

Donacijom replike vozila koje su koristili vukovarske postrojbe “Žuti mravi” i “Pustinjski štakori”, Memorijalni centar u Vukovar dobio je vrijedan eksponat koji budi sjećanja...

Biblijska poruka 17. 10. 2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Zatvaranje ključu spoznaje i mudrosti

Lk 11,47-54   Reče Gospodin: »Jao vama! Podižete spomenike prorocima, a vaši ih oci ubiše. Zato ste svjedoci i sumišljenici djela svojih otaca: oni ih...

Medijska haranga „na desnici“ razara hrvatsku državu

Piše: glavni urednik Vlado Kolak   Potaknut pozivima branitelja i stradalnika Domovinskoga rata, koji iskazuju veliko nezadovoljstvo „medijskim besprizornim ratom“, koji je medijsko dno dna, do...

 Josip Merdžo za Kompas: U slučaju Kovačević dio bošnjačke politike zaigrao je na pogrešnu kartu – produkt bi mogla biti hrvatska federalna jedinica

„Veliko vijeće Europskog suda za ljudska prava imat će dovoljno argumenata da poništi presudu u slučaju 'Kovačević', tj. ne može opstati takva kakva je...