Petak, 18. listopada 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

MAĐARSKI premijer Viktor Orban za stvaranje protuimigrantskog saveza!

MAĐARSKI premijer Viktor Orban smatra da bi formiranje desnog savezništva Varšave i Rima, temeljeno na protuimigracijskoj politici, moglo donijeti dobre rezultate na predstojećim izborima za Europski parlament. Orban ne krije da mu je cilj promijeniti odnos političkih snaga u europskim institucijama i tako utjecati na politike EU-a.

Viktor Orban, jedan od oštrijih protivnika masovnih neregularnih imigracija u Europsku uniju, rekao je da bi želio vidjeti kako protumigrantske stranke osvajaju većinu na izborima za Europski parlament u svibnju.

Talijanski potpredsjednik vlade Matteo Salvini rekao je tijekom jučerašnjeg posjeta Varšavi da Italija i Poljska trebaju združiti snage i stvoriti euroskeptični savez u borbi za europske glasove.

“Poljsko-talijanski savez ili savez Varšave i Rima jedan je od najvećih događaja s kojim je ova godina mogla započeti”. Polažem velike nade u ovo”, rekao je Orban na konferenciji za medije opisujući Salvinija kao “heroja” koji zaustavlja migracije na obalama Italije.

Orban je rekao da je “sit” činjenice da svaki puta kada Europska pučka stranka kojoj pripada i njegova stranka Fidesz, traži saveznika, traži ga u lijevim strankama koje on naziva promigrantskim.

“Potreban je savez Rima i Varšave koji bi bio protiv migracija i koji je spreman raditi zajedno s protumigrantskim snagama u EPP-u”, rekao je Orban.

Međutim, Orban je obećao “odanost EPP-u” govoreći: “Sve dok smo tu, a nadam se da će to potrajati, ostat ćemo odani našoj obiteljskoj stranci.”

Dodao je i da nije moguć kompromis s Njemačkom oko migracija unatoč, kako kaže konstantnom pritisku Berlina na njegovu vladu da prihvati migrante.

“Njemačka politika ne poštuje mađarsku odluku da ne želi postati imigrantska zemlja”, rekao je Orban na konferenciji za medije. “Osjećam pogotovo od njemačkih medija da ponekad na vrlo grub način vrše pritisak na nas da slijedimo njihov put u prihvaćanju migranata, a to je ono što mi ne želimo.”

Orban ne skriva da je cilj Mađarske okupiti protumigrantsku većinu u Europskom parlamentu, zatim u Europskoj komisiji, a kasnije kada nacionalni izbori promijene političku kartu u Europi, u Europskom vijeću gdje nacionalni čelnici donose većinu važnih europskih odluka, pišu strane agencije.

T.H.

Najnovije

Dr. Markić i Bekavac pozvali građane na Hod za život u Rijeci: ‘Ne postoji dijete koje nekome nije važno’

Povodom Hoda za život, obitelj i Hrvatsku, koji će se u subotu 19. listopada 2024. održati u Rijeci, u srijedu 16. listopada u emisiji...

Memorijalni centar u Vukovaru dobio repliku vozila ” Žutih mravi”

Donacijom replike vozila koje su koristili vukovarske postrojbe “Žuti mravi” i “Pustinjski štakori”, Memorijalni centar u Vukovar dobio je vrijedan eksponat koji budi sjećanja...

Biblijska poruka 17. 10. 2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Zatvaranje ključu spoznaje i mudrosti

Lk 11,47-54   Reče Gospodin: »Jao vama! Podižete spomenike prorocima, a vaši ih oci ubiše. Zato ste svjedoci i sumišljenici djela svojih otaca: oni ih...

Medijska haranga „na desnici“ razara hrvatsku državu

Piše: glavni urednik Vlado Kolak   Potaknut pozivima branitelja i stradalnika Domovinskoga rata, koji iskazuju veliko nezadovoljstvo „medijskim besprizornim ratom“, koji je medijsko dno dna, do...

 Josip Merdžo za Kompas: U slučaju Kovačević dio bošnjačke politike zaigrao je na pogrešnu kartu – produkt bi mogla biti hrvatska federalna jedinica

„Veliko vijeće Europskog suda za ljudska prava imat će dovoljno argumenata da poništi presudu u slučaju 'Kovačević', tj. ne može opstati takva kakva je...