Ponedjeljak, 7. listopada 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

VIDEO: ZAISKRILO U SABORU-GRMOJA JANDROKOVIĆU-DOSTA JE NAMA PLENKOVIĆEVE, KUŠČEVIĆEVE I ŠEKSOVE UDBAŠKE MATEMATIKE!

Na početku saborskog glasovanja u petak je došlo do verbalnog obračuna između Mostovog Nikole Grmoje koji je, nakon što mu nije odobrena stanka zbog navodnog uništavanja kontrolnih lista s nevažećim potpisima dviju građanskih inicijativa, poručio kako mu je “dosta Jandrokovićeve, Kuščevićeve i Šeksove udbaške matematike” i predsjednika sabora Gordana Jandrokovića koji mu je uzvratio da iznosi “uvrede i bljuvotine”…

“Još uvijek smo pod teškim i negativnim dojmom. Ministarstvo uprave je uništilo kontrolne liste i mi kao Sabor i prije nego smo donijeli zaključak ne možemo znati je li istina ovo što se tvrdi o nevažećim potpisima”, počeo je obrazlagati Grmoja.

Pritom se referirao na izjavu Mostovca Roberta Podolnjaka da je Ministarstvo uprave, odnosno povjerenstvo osnovano da provjeri prikupljene potpise za dvije referendumske inicijative, uništilo kontrolne liste sa svim nevažećim potpisima.

“Ako vi smatrate da su u jednoj demokratskoj državi uništene kontrolne liste ja ne znam što reći”, nastavio je Grmoja, a Jandroković ga je upitao na temelju čega iznosi takve tvrdnje.

“Potvrđeno je od ljudi iz Ministarstva uprave”, rekao je Grmoja na što mu je predsjednik Sabora odgovorio protupitanjem: “Postoje li ti potpisi u Saboru? Postoji li digitalni trag o tome? Grubo kršite Poslovnik”.

Stanku mu nije odobrio, jer kako je rekao, to nije tema, a o predloženom mu je sugerirao da govori u stanici za slobodni govor.

“Dosta je nama Kuščevićeve, Jandrokovićeve i Šeksove udbaške matematike. Uništili ste kontrolne liste”, odvratio je Grmoja, što je vidno uzrujalo Jandrokovića.

“Ovo su bile uvrede, klevete i sram Vas bilo! Da ćete Vi mene povezivati s Udbom?! Sram Vas bilo”, vikao je Jandroković na Grmoju.

Potom je smirenije kazao kako im ovo što se dogodilo ne ide na čast jer rejting i ugled Sabora pada, ali je Grmoja ustrajao i rekao da je istina da su oni udbaši.

Što je ovo-izbacite ovoga

Potom se u sabornici pojavio Miro Bulj na što je Jandroković glasno rekao; što je ovo, vidi ovoga sad, -dajte ovoga izbacite vani, rekao je Jandroković misleći na Bulja , kao da je neki predmet upao u sabor a ne saborski zastupnik.

“Nije vaše da komentirate, pozivam DORH da ispita navode kolega iz Mosta”, uključio se i Hrastov zastupnik Hrvoje Zekanović.

To je, međutim, ponovno uzrujalo Jandrokovića. “Moje je itekako da odgovaram na uvrede i bljuvotine koje se izgovaraju”, poručio mu je predsjednik Sabora.

Ako je bilo kakvih radnji u kojima postoji sumnja na kršenje zakona, naravno da će to DORH ispitati, no to se sve može reći na konferenciji za novinare ili u slobodnom govoru, a ne manipulirati javnošću. Ovdje su iznesene optužbe, klevete i uvrede i na to se moram očitovati, poručio je Jandroković. To je istina , viknuo je Grmoja.

D.K.

Najnovije

DP-ov ministar: Ante Tomić zaslužio kantu izmeta na glavu

Ministar demografije i useljeništva Ivan Šipić (Domovinski pokret) u današnjoj se objavi na Facebooku žestoko obrušio na medije, novinare i pogotovo kolumnista Jutarnjeg lista...

Biblijska poruka 6. 10. 2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Nasljedovanje Krista u braku

Mk 10,2-16   Pristupe farizeji k Isusu pa ga upitaše: »Je li mužu dopušteno otpustiti ženu?« On im odgovori: »Što vam zapovjedi Mojsije?« Oni rekoše: »Mojsije je...

 SIP: HSP-u BiH zbog ‘Za dom spremni’ rekordna kazna od 30.000 KM

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH u petak je izreklo najvišu predviđenu kaznu od 30.000 KM, i to HSP-u zbog govora mržnje – plakata s...

 Je li Hrvatima nužno „mučeništvo strpljivosti“?

Foto:Katolički tjednik   Do presedana da se o Stepinčevoj kanonizaciji razmišlja i nakon što je ispunjen glavni preduvjet – čudesno ozdravljenje, došlo je nakon što je...

Tomislav Jonjić: Samo ja mogu pobijediti Milanovića!

Foto:Boris Šćitar   Koga smatrate glavnim konkurentom na predstojećim predsjedničkim izborima? Moj glavni protivnik na predstojećim izborima je Zoran Milanović, čovjek koji svoju taštinu stavlja iznad...