Ponedjeljak, 7. listopada 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

NEVJEROJATNO Pacijenta u koprivničkoj hitnoj liječnik otpravio doma: Nemam vam što dati jer imate rak! U Zagrebu ga primili i otkrili mu infekciju…

Nevjerojatna priča dolazi iz koprivničke Opće bolnice. Šezdesetjednogodišnjem Draganu Pavlekoviću uskraćena je osnovna zdravstvena zaštita jer boluje od karcinom, piše podravski.hr.

Dragan Pavleković (61) iz križevačkog prigradskog naselja Apatovca doživio je, kako tvrdi, ponižavajuće iskustvo s liječnikom hitne pomoći u koprivničkoj Općoj bolnici.
Veli da mu je uskraćena temeljna zdravstvena zaštita zbog toga što boluje od – karcinoma.
Pavlekoviću je dijagnosticiran karcinom bubrega koji je metastazirao te se liječi u Kliničkom bolničkom centru Rebro u Zagrebu. Početkom veljače primijetio je da je njegov urin promijenio boju pa je posumnjao na krv.

– Svakim danom bilo mi je sve gore. Na dan kada sam otišao na hitnu pomoć urin mi je od krvarenja bio već tamnocrvene boje, što znači da sam obilno krvario – ispričao je.
Bojeći se za svoj život, 8. veljače kći ga je odvela u koprivničku hitnu pomoć. Tamo je, tvrdi, bio tri sata, ali najviše se šokirao kad je stigao liječnik.

– Liječnik mi je rekao da sam pun tumora i raka, koji su mi se proširili na pluća, mozak, jetru, kožu. Kazao je da mi on nema što dati – prepričava Pavleković.
Dodaje kako ga je šokiralo ono što je još čuo.

– Rekao mi je da se na hitnu vratim kad iskrvarim, a kad sam ga pitao kako ću znati da sam ‘pri kraju’, rekao mi da je to onda kad više neću moći nikamo – šokirao se Pavleković ovim riječima, a ističe i da mu je liječnik rekao neka pričeka na pregled na koji je naručen u ožujku.

– Uz ovako obilno krvarenje ja ne bih dočekao preglede na koje sam naručen zbog karcinoma. Da sam ga poslušao, bio bih gotov – uvjeren je naš sugovornik.
Došavši kući, Pavleković se nije mirio s riječima liječnika iz Koprivnice te je zamolio kćer da ga odveze na hitnu pomoć u Zagreb, baš u bolnicu u kojoj se liječi od karcinoma. Tamo se dogodila sasvim druga priča. Primljen na hitni odjel te su napravljeni pregledi, nakon čega su liječnici došli do zaključka da je uzrok krvarenja jaka infekcija prostate, a nakon propisane terapije na Rebru, krvarenje je prestalo.

– Već nakon dva antibiotika krvarenje se značajnu smanjilo, a kada sam ovih dana završio terapiju antibioticima, krvarenje je prestalo. Isto tako, liječnici u Zagrebu u čudu su me gledali kad sam im rekao da sam iz koprivničke bolnice poslan doma bez ikakve terapije – rekao je Pavleković.
Najviše ga boli što je mislio da ga je liječnik u Koprivnici otpisao zbog toga što vodi bitku s teškim karcinomom.

– Znači da mi je ipak bilo spasa. Liječnik nije imao pravo otpraviti me onakvim riječima, nakon kojih sam se osjećao u potpunosti bespomoćno – zaključio je Dragan Pavleković.
Za komentar cijele situacije zamolili smo ravnatelja koprivničke Opće bolnice Matu Devčića, ali u odgovoru koji smo primili nema puno govora o konkretnom slučaju. Navedeno je da ćemo potpuniji odgovor dobiti nakon što se utvrde činjenice.

– Kao što smo već i prije spominjali, Opća bolnica ima dobro definiran i razrađen sustav primanja pohvala i pritužaba svojih korisnika. Naši pacijenti pritužbe i pohvale na ponašanje zdravstvenog osoblja, liječenje i njegu kao i sve ostalo što se tiče njihovog boravka u našoj ustanovi mogu uputiti u elektroničkom obliku putem web stranice bolnice – odgovorio je dr. Mato Devčić, dodavši da se pohvale i pritužbe mogu uputiti i upravi bolnice te Jedinici za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete zdravstvene zaštite.
Ravnatelj je ustvrdio kako uprava bolnice odgovara samo na pohvale i pritužbe upućene ovakvim službenim putem. Bilo kakav drugi put, uključujući i onaj putem medija, za upravu je apsolutno neprihvatljiv.

– Gospodin Pavleković svoj upit može uputiti Općoj bolnici na načine kako je navedeno ranije – zaključio je dr. Mato Devčić, piše (md) podravski.hr

 

Najnovije

GENERAL ANTE ROSO: Već sedam godina borim se s rakom pluća. Bez Božje pomoći ne bi me bilo

Foto:Preslik VL   Ante Roso, prvi general Zbora Hrvatske vojske i svojedobni zapovjednik HVO u ekskluzivnom razgovoru za Večernji list govori o brojnim detaljima iz svoje...

Lokalni izbori u BiH: Kako su prošle najjače nacionalne stranke?

Prema prvim preliminarnim rezultatima lokalnih izbora u BiH najveće nacionalne političke stranke u toj zemlji uspjele su sačuvati kontrolu nad većinom općina i gradova...

Tomislav Jonjić o Milanovićevim manipulacijama prema hrvatskim braniteljima

Foto:Maxportal   Kandidat za hrvatskog predsjednika Tomislav Jonjić oglasio se na svom facebook profilu gdje govori o tome na koji način  Milanoviće manipulira  hrvatskim braniteljima. Tekst prenosimo...

Biblijska poruka 7. 10. 2024. (Gospa od Krunice) i tumačenje fra Tomislava Pervana: Krunica – sažetak Evanđelja

Lk 10, 25-37   Neki zakonoznanac usta i, da Isusa iskuša, upita: »Učitelju, što mi je činiti da život vječni baštinim?« A on mu reče: »U...

DP-ov ministar: Ante Tomić zaslužio kantu izmeta na glavu

Ministar demografije i useljeništva Ivan Šipić (Domovinski pokret) u današnjoj se objavi na Facebooku žestoko obrušio na medije, novinare i pogotovo kolumnista Jutarnjeg lista...