Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

VIDEO Regata sv. Duje: Splitske legende drugu godinu zaredom bolje od kolega iz Oxforda i Cambrigdea

Drugu godinu zaredom splitski veslači pobijedili su kolege iz Oxforda i Cambridgea na Utrci legendi na splitskoj Rivi u sklopu Međunarodne veslačke regate „Sv. Duje“. Na 222 metra dugoj stazi od Gata svetog Nikole do Matejuške splitska je posada prva skupila dvije pobjede i to u prve dvije utrke, donosi slobodnadalmacija.hr.

Član pobjedničke posade Denis Boban, koji je duboko uključen i u organizaciju, priznao je da dugo nije ozbiljno veslao.

Iman godina, dobija san koji kil i nisan baš u dobroj spremi. Iako je staza kratka, prilično je zahtjevna – rekao nam je zadihano, premda je od završetka utrke do našeg razgovora prošlo desetak minuta.

Boban je naglasio koliku promociju ovaj događaj donosi gradu Splitu.
– Nema novaca koji mogu platiti ovu vrstu reklame. Samo se u Splitu Oxford i Cambridge nađu u sastavima kao na „Boat Raceu“, a Englezima je žao što sve ovo ne traje dulje.

Uz Bobana su pobjedu Splitu donijeli Siniša Skelin, Jure Mrduljaš, Mile Ražov, Silvio Šupić, Zvonimir Batinić, Ivo Bonacin, Mario Marić i kormilar Roko Perišić.

Posade Oxforda i Cambridgea tradicionalno su sačinjene od osvajača najsjajnijih odličja, no jedan takav James Cracknell nije bio dovoljan Cambridgeu da pobijedi na Utrci legendi. Dvostruki zlatni olimpijac i šesterostruki svjetski prvak baš je jučer napunio 47 godina.

– Slavio sam rođendan dokasno pa zato nisam bio pravi. Išao sam spavati u 5 ujutro, a neki moji kolege nisu uopće spavali, haha – otkrio je Cracknell koji se usprkos godinama i dalje sjajno drži. Kako fizički, tako i veslački jer je prije mjesec dana postao najstariji pobjednik „Boat Racea“ kada je Cambridge na Temzi svladao Oxford.

Mnogi građani i turisti koji su se zatekli na Rivi zastali su i bacili oko na utrku, uz podnevnu kavicu i šetnju s obitelji. Srećom je poslužilo i vrijeme pa je taman pred početak zasjalo sunce i rastjeralo kišne oblake koji su od jutra prijetili Splitu.

Drugu godinu zaredom splitski veslači pobijedili su kolege iz Oxforda i Cambridgea na Utrci legendi na splitskoj Rivi u sklopu Međunarodne veslačke regate „Sv. Duje“.

Okršaj legendi s Matejuške je promatrao i splitski gradonačelnik Opara koji ove godine nije veslao.

– Zato su naši i pobijedili – našalio se dobro raspoloženi poteštat i dodao:

– Činjenica što baš u Splitu posade Oxforda i Cambridgea već 15 godina imaju prvu priliku za revanš nakon „Boat Racea“ najveća je promidžba gradu. Split se i u veslanju odavno uvrstio na svjetsku kartu najvećih događaja, donosi slobodnadalmacija.hr.

Više o svemu-FOTO-OVDJE

D.J.

Najnovije

Jesu li mogući pravedni i pošteni izbori na Širokom Brijegu?

Nakon što je Koalicija za slobodne i poštene izbore ‘Pod lupom’ u petak, 27. rujna održala konferenciju za medije na kojoj je predstavila rezultate...

Organizacija CitizenGO pokrenula peticiju za smjenu pravobraniteljice Ljubičić

Organizacija CitizenGO pokrenula je peticiju za smjenu Višnje Ljubičić, pravobraniteljice za ravnopravnost spolova jer se u jednoj od svojih reakcija pozvala na dokument “Standardi...

Biblijska poruka 29. 9. 2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Duh puše gdje hoće i kako hoće

Mk 9,38-43.45.47-48   Ivan reče Isusu: »Učitelju, vidjesmo jednoga kako u tvoje ime izgoni zloduhe. Mi smo mu branili jer ne ide s nama.« A Isus...

Doktor traži krštenje na bolesničkoj postelji. Bolest nije kazna nego milost

Doktor traži krštenje na bolesničkoj postelji. Bolest nije kazna nego milost Gost emisije Agape koja se emitira na Radiopostaji MIR  Međugorje, a koju uređuje i...