Subota, 21. rujna 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

VUKOVAR: “PONOVNI PROGON MARIJANA ŽIVKOVIĆA”Trebaju još malo da me dokrajče… E moj narode, zašto su mi djeca poginula?

Na Općinskom sudu u Vukovaru u srijedu je počeo ponovljeni sudski postupak protiv vukovarskog branitelja Marijana Živkovića, kojega se tereti za razbijanje dvojezične ploče na zgradi Policijske postaje u Vukovaru početkom rujna 2013. godine…

Živkovića je sud u Vukovaru u prvostupanjskom postupku 2016 g- oslobodio, ali se na presudu žalilo Državno odvjetništvo.

Slučaj je prebačen na sud u Pulu, gdje je sutkinja odbacilaod psihijatrijski nalaz sudskog vještaka koji je korišten u prvostupanjskom postupku i slučaj vratila na ponovni postupak u Vukovar.

“Nemam riječi. Još samo da uzmu minobacač i raznesu me. Razočaran sam svime što se događa”, kratko je izjavio Marijan Živković nakon rasprave. Kazao je kako se ne osjeća krivim i branio se šutnjom.

Sutkinja Mira Rajš naložila je novo psihijatrijsko vještačenje Marijana Živkovića, o kojemu, kako je kazala, ovisi i daljnji tijek sudskog postupka.

Marijana Živkovića iz Vukovara, dragovoljca Domovinskoga rata i oca dvojice poginulih branitelja, Marka i Nikole, sada ponovo progoni hrvatsko pravosuđe.

Podsjetimo-07. STUDENOGA 2016.Presudom Općinskog suda u Vukovaru Marijan Živković oslobođen je optužbi za razbijanje dvojezične ploče za zgrade vukovarske Policijske postaje kao i ostala kaznena djela koja su mu se stavljala na teret. To je prva oslobađajuća presuda nekoj od osoba koje su optužene za razbijanje dvojezičnih ploča u gradu. – Pokazala se pravda i pravednost.

Mislim kako će se sve ovo s pločama i dalje ponavljati, rekao je Živković nakon presude poručujući Vladi RH da prije svega treba da se pozabavi s onima koji su sve to nametnuli Vukovarcima…rekao je Marijan Živković 2016 godine

Nisam se niti osjećao krivim, a ovakvu presudu sam očekivao odavno. Sve ovo je bilo jako mučno. Dolazilo mi da zaplačem. Mislim kako će se sve ovo s pločama i dalje ponavljati, rekao je Živković nakon presude poručujući Vladi RH da prije svega treba da se pozabavi s onima koji su sve to nametnuli Vukovarcima.

Tadašnji Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić istakao je kako je presuda Živkoviću prva oslobađajuća presuda za razbijanje dvojezičnih ploča do sada. – Sada čekamo da presuda postane pravomoćna poslije čega ćemo krenuti s žalbama na ranije presude kako bi srušili i te presude. Pravosuđe neka radi svoj posao pri čemu se treba držati odluke Ustavnog suda i tada nitko ne bi bio osuđen, rekao je Josić. Do sada je za skidanje dvojezičnih ploča u Vukovaru osuđeno 28 osoba. Svi oni su osuđeni na uvjetne kazne zatvora pri čemu moraju platiti i troškove razbijene državne imovine. Emil Mitrovski, odvjetnik Marijana Živkovića, rekao je kako je i očekivao oslobađajuću presudu te da je na kraju pobijedio zakon.- Marijan Živković oslobođen je za sva tri kaznena djela. Na Tužiteljstvu je da uloži žalbu ako se odluči na taj korak, rekao je Mitrovski.Nakon današnje rasprave (2016.godine) Marijan Živković samo je kratko rekao kako je on već kažnjen i osuđen jer 25 godina živi bez svoje djece i jednome od sinova nema gdje zapaliti svijeću

Nakon oslobađajuće presude za sva tri kaznena djela, Marijana Živkovića koji je u domovinskom ratu izgubio dvojicu sinova , izrekao je proročansku rečenicu.

– Trebaju još malo da me dokrajče. Hvala im za sve. E moj narode, zašto su mi djeca poginula? – rekao je Živković…Marijan je te 2016 godine predosjećao da će ga na suspektan način hrvatski sud ponovo pozvati na sud koji ga je oslobodio po sve tri točke optužnice.

Samo nekoliko komentara iz medija-podrške Marijanu Živkoviću

Deleted user:Marijane, ima još Hrvata koji cijene tvoju žrtvu. Na žalost, i ja se često upitam da li je vrijedilo riskirat život za ovo. Nije mi jasno otkud obraz političarima doći na mimohod u Vukovar, i pogledati ovom čovjeku u oči.

atilla sb 1986:tuzno ali istinito..e moj narode!

Avatar dovidovicdovidovic:Stanimirović u vlasti, a otac poginulih branitelja na sudu. Sramota za Hrvatsku, ali ne zauvijek. Stvari se mijenjaju. Podrška gospodinu Marijanu Živkoviću.

Ponovni udar na Marijana Živkovića

Srpski zastupnik i član Apisove “Crne ruke” Puniša Račić je 1928. u beogradskoj skupštini pucao u hrvatske narodne zastupnike, ubio je trojicu, među ostalim hrvatskog zastupnika Stjepana Radića. Račić nije pucao samo u hrvatske zastupnike, pucajući u njih on je pucao u Hrvatsku…

Ako vas netko pita što je “ćirilica u Vukovaru”, prije svega se pozovite na članak 8 Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina i jasno naglasite kako je “ćirilica u Vukovaru” protuustavna i protuzakonita.

Ukoliko povijesno želite objasniti što je “ćirilica u Vukovaru” onda recite: “U Hrvatskoj nikada nije postojao problem ćirilice, sve do 1991., kada su došli na tenkovima i kada su na pročeljima vukovarskih kuća na ćirilici napisali “ovo je Srbija”.

Ako, pak, slikovito želite opisati što je “ćirilica u Vukovaru”, onda pokažite ovu sliku: mecima uništena ploča s natpisom “Ulica Stjepana Radića” i nova postavljena ploča s ćiriličnim natpisom “Ulica Puniše Račića”.

Sinovi Marijana Živkovića branili su Vukovar i obranili Hrvatsku od srpskih, crnogorskih i agresora JNA koji su ne čekićem, nego mecima uništavali naše ploče, ubijali djecu jer su bila hrvatska djeca, silovali žene jer nisu bile Srpkinje.

Danas nad tijelima Marijanovih sinova, hrvatskim dragovoljcima ubijenima od srpskih, crnogorskih i agresora JNA 1991., stoje nadgrobni spomenici.

Ali agresoru to nije dovoljno. Agresija se nastavlja kroz hrvatske vlasti. Kazneno ga progone jer je 2013. razbio protuustavno i protuzakonito postavljenu ćiriličnu ploču u Vukovaru. Najprije je oslobođen, pa je postupak ponovno vraćen na početak.

Nećete vjerovati, ne puštaju ga na miru. Opet su ga pozvali na ročište, opet kao okrivljenika, da se odazove na sud u rujnu 2019.

Prijatelju dragi koji ovo čitaš, reci mi. Imamo li političare, premijera, predsjednicu, kandidate, zastupnike i ministre, ili imamo moralne nakaze, ljušture i olupine?

Gdje su premijer, ministri, saborski zastupnici, predsjednica, kandidati, galamdžije, zvijezde, zvjezdice?

Marijane, uzmi križ i nosi ga. Ja sam uz tebe i ostat ću dovijeka, napisala je Karolina Vidović Krišto..

Karolina Vidović Krišto, Facebook, 26. srpnja 2019.

Nakon oslobađajuće presude Marijan Živković i ja sretni u zagrljaju,sad opet tužba za isto djelo iako je bio oslobođen .

07. STUDENOGA 2016.Presudom Općinskog suda u Vukovaru Marijan Živković oslobođen je optužbi za razbijanje dvojezične ploče za zgrade vukovarske Policijske postaje kao i ostala kaznena djela koja su mu se stavljala na teret.

Tada su svi Marijanovi prijetelji bili sretni na oslobađajuću presudu Marijanu Živkobiću zbog nepravde koja mu je urađena…

Ali danas, Vukovarci su ponovo ogorčeni, Marijan u rujnu ove godine treba ponovo na ročište za istu stvar zbog koje je oslobođen.

Marijan i Andrija-nakon oslobađajuće presude-sad opet “pravosudni” nasrtaji na Marijana za sudsku likvidaciju.
Ograda je postavljena i pripreme za postavljanje dvojezičnih ploča se polako pripremaju-Foto-A.K.

M.M.

Najnovije

265. Evanđelje dana iz Međugorja: Pripremiti se za velike promjene koje dolaze!

https://www.youtube.com/watch?v=mUAvvNvl4OE&t=3957s

Tomislav Jonjić gostovao u emisiji Pleter i otkrio razloge svoje kandidature za predsjednika RH

Foto:Boris Šćitar   Odvjetnik, diplomat, publicist, povjesničar i političar Tomislav Jonjić i kandidat za predsjednika Republike Hrvatske gostovao je u emisiji Pleter u kojoj je na...

Washington i Kapitol: Masonska vizija države

Washington D.C., sjedište vlasti Sjedinjenih Američkih Država, odražava snažan utjecaj masonerije, tajnog društva kojem su pripadali mnogi osnivači SAD-a, uključujući prvog predsjednika, Georgea Washingtona....

Vukovarska braniteljica protiv Branka Borkovića Mladog Jastreba: Nije zaslužio počasni čin general-pukovnika. Pa znate li što je on učinio?

Foto:Facebook   Udruga zagrebačkih dragovoljca branitelja Vukovara poslala je oštro priopćenje u kojemu ističe da je protiv toga da se Branku Borkoviću -Mladom Jastrebu dodijeli počasni...

Afera za aferom: Nakon podrške rodnoj teoriji nadbiskup Uzinić  u propovijedi pozvao na odmak od evangelizacije, kršćanske tradicije i isticanja križa

Foto:Ana Križanec/Dijalog.hr   Piše: Alen Fućak, Dijalog.hr Nakon što je u emisiji Prvog programa Hrvatskog radija „Susret u dijalogu“ izjavio kako Rodnu teoriju treba izučavati na katoličkim...