Ponedjeljak, 23. rujna 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

(VIDEO) Ministar Medved i Đakić “uvjeravju branitelje” da ne poduzimaju nikakve poteze (“prosvjede”)zbog Pupovca i njegovih klevetničkih izjava protiv Hrvatske!?…

Nakon dva sata prekinut je sastanak članova HVIDR-e na kojem je, kako N1 televizija neslužbeno doznaje, predsjednik te braniteljske udruge, Josip Đakić, “lomio” branitelje da ne poduzimaju nikakve poteze zbog medijskih istupa Milorada Pupovca…

Sastanak je počeo u 21 sat u Makarskoj i, kako doznajemo od sudionika, na njemu je predsjednik Glavnog odbora, Josip Periša, ponudio ostavku na funkciju i napustio razgovore. Njegova ostavka nije prihvaćena, a na kraju sastanka zatražen je novi, hitan sastanak svih HVIDR-inih tijela no do njega bi moglo proteći nekoliko dana.

Na sastanku nije bio ministar branitelja, Tomo Medved. On je otišao taman uoči početka sastanka, ali je od 13 sati bio u Makarskoj, gdje je prvo razgovarao s predsjedništvom HVIDR-e, bio na otvorenju Sportskih igara i ostao sve do početka sastanka, do 21 sat, kad je njegovu ulogu u razgovoru s braniteljima i nagovaranju da ne poduzimaju poteze vezano uz Pupovca preuzeo Đakić.

Glavni odbor HVIDR-e, nakon istupa čelnika SDSS-a Milorada Pupovca u sarajevskom mediju, zatražio je raskid koalicije s predstavnicima srpske manjine u Saboru i reakciju DORH-a. Potom su osudili intervju u slovenskom Delu i ponovili svoje zahtjeve.

Ovog vikenda okupili su se na sportskim igrama ratnih invalida u Baškom Polju, gdje je ujedno bilo planirano da će razgovarati koje će poteze povući zbog riječi Milorada Pupovca. U četvrtak je zbog svega u Vladu bio pozvan predsjednik HVIDR-e Josip Đakić, a nakon službenog otvorenja u petak u Baškom Polju, s braniteljima je ostao i ministar Tomo Medved, donosi N1.

Neslužbeno se spominjala “blokada rada Sabora” kao mogući potez članova HVIDR-e.

Iza športskih igara branitelja, zakulisne igre HDZ-ovih političara Đakića, Medveda i ostalih…

(VIDEO) ĐAKIĆU, SNIMLJEN SI! MOŽE LI VEĆA SRAMOTA? Pred svima izdao braniteljicu, a da nije trepnuo okom!…

Međutim da sve ove ispolitizirane igrokaze Đakića, Medveda, Periše i još nekih koji sebe vole predstavljati prvim perjanicama “svih”hrvatskih branitelja, nije svojom izjavom razotkrio na sastanku Saborskog Odbora za ratne veterane sam Josip Đakić, na sve bi ove dobro poznate igre svima možda i nasjeli hrvatski branitelji.

Pogledajte video-ĐAKIĆ SNIMLJEN KAKO NE ODUSTAJE OD KOALICIJE SA SDSS-ovcima Milorada Pupovca!

Na sastanku Saborskog Odbora za ratne veterane bili su Tomo Medved, Josip Đakić, Ante Deur i mnogi drugi kad se vodila rasprava o nezaposlenoj hrvatskoj braniteljici dr.sc. Ljiljani Zmijanović…gdje je saborski zastupnik Miro Bulj postavio pitanje Đakiću kao predsjedniku Saborskog Odbora za ratne veterane i predsjedniku HVIDR-a, ostaju li oni kao HDZ i dalje u koaliciji sa Miloradom Pupovcem, na što je Đakić jasno odgovorio da je ZA koaliciju sa čovjekom koji je nedavno žestoko povrijedio Ustav RH i sve Hrvate i Hrvatice, a samim tim i sve hrvatske branitelje koji su stvorili današnju Hrvatsku oslobodivši je od srpskog, crnogorskog i jugofašističkog jna agresora.

Pupovac kao koalicijski partner vladajućih, među kojima je i Đakićev i Medvedov HDZ izjavljuje; Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac je rekao kako Hrvatska postaje čimbenik nestabilnosti na prostoru bivše Jugoslavije jer se u njoj promovira nesnošljivost prema drugim narodima i pokušava rehabilitirati ustaštvo, u čemu, kako je ustvrdio- važnu ulogu imaju pojedini pripadnici Katoličke crkve, neke političke stranke i braniteljske udruge te da će današnja Hrvatska završiti kao ona iz NDH…

Sa ovakvim koalicijskim partnerom u Vladi Đakić, Medved kao hrvatski general i Ministar hrvatskih branitelja, Damir Krstičević kao hrvatski general i Ministar obrane RH se u “potpunosti slažu”, jer se nitko od njih nije drznuo zatražiti od ovog notornog političara koji namjerno proizvodi kaos u Hrvatskoj da odstupi, ili barem da prigovore svom omiljenom i “milom” šefu stranke HDZ-e Plenkoviću da razračuna s Pupovcem te istog po cijenu i novih izbora na “vjerodostojan” način izbaci iz koalicije i istog tuže za ovu tešku klevetu, uvredu hrvatskog naroda i povredu Ustava RH. Dalje bi se Pupovcem trebao pozabaviti DORH i ostale Hrvatske institucije, jer isti navodno ima toliko putra na glavi da ni sam ne zna koliko tužbi protiv njega ima-čak i od strane predstavnika hrvatskih pravoslavaca u RH. Što se tu više čeka?

Tko štiti notornog Pupovca?

No, obzirom da je isti taj šef HDZ-e do zadnjeg trenutka branio i svoga ministra Kuščevića za kojega se otkrilo da ima nekoliko afera koje navodno ne može opravdati, jednako tako isti taj Plenković svojom , već svima dobro poznatom retorikom naučenog i dobro istreniranog Briselskog vježbenika staje uz Pupovca i sve pokušava primiriti na način, “nije se ništa dogodilo”. Dogodilo se , i te kako se događalo i sad ovom stravičnom i punom mržnje izjavom Pupovca i kulminiralo do te mjere da je nedavno i Ivan Penava na jednom okruglom stolu izjavio da u Vukovaru ne samo da trebaju prosvjedi već “revolucija” na što su mu svi na tom sastanku pljeskali osim Tomislava Josića, koji već ovih dana kao “poltron” HDZ-a navodno pokušava loptu i tenzije prizemiti, pa tako navodno i nadalje, retorikom primirivanja, stvarajući prostor Pupovcu i raznim Pupovcima za daljnje rovarenje protiv Hrvatske, nesvjesno ili svjesno- pada pod utjecaj onih koji se ne žele odreći Pupovca, pa i po cijenu da ih sve ponizi kao hrvatske branitelje, generale i političare -odane svom “milom šefu” Plenkoviću koji odlučuje o svemu “sam”. I naravno, odmah prostor u udarnom terminu Tv Z1- emisije Bujica dobiva Tomislav Josić kojeg ćemo čuti već u ponedjeljak i vidjeti misli li on ovako kako je napisano ili drugačije od ostalih poslušnika HDZ-e…Živi bili pa vidjeli.

-VIDEO Pupovac usporedio današnju neovisnu, demokratsku i slobodnu Hrvatsku s NDH i predskazao joj istu sudbinu i kraj…

Podsjetimo; Glavni odbor HVIDRA-e pozvao je državne institucije da istraže djelovanje čelnika SDSS-a Milorada Pupovca, jer drži da kontinuirano krši zakone, Ustav i Deklaraciju o Domovinskom ratu,(koja nije zaštićena ni jednim zakonom Hrvatske!) nazvavši ga deklariranim mrziteljem Hrvatske.

Poručili su oni i kako SDSS nije poželjna stranka u Republici Hrvatskoj, te kako nisu relevantni predstavnik svih Srba u Hrvatskoj.

Pupovca HVIDR-a opisuje i kao potrčka srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića te ocjenjuje kako je iz njegovih izjava u intervjuu “potpuno razvidno da se radi o kontinuiranim ciljanim postupcima prizivanja duhova prošlosti i stigmatiziranja hrvatskih građana, uz poticanje na blaćenje vrijednosti Domovinskog rata i negiranje velikosrpske agresije, kojima se, bez ikakvih dosadašnjih zakonskih posljedica, krše hrvatski zakoni i Ustav, pod krinkom zaštite prava nacionalnih manjina”.

Pupovac dao pljusku svima koji misle da se ispričao

HVIDR-a nadalje drži da je takvo Pupovčevo djelovanje prava pljuska svima onima koji su shvatili da se on navodno ispričao za zadnje izjave kada je, između ostalog, usporedio suvremenu Republiku Hrvatsku i režim NDH, za koje ga je prozvalo gotovo cjelokupno hrvatsko društvo, i nikom ništa.

Sada je jasno, u svom obraćanju ocjenjuje HVIDR-a koja je uvijek podržavala šefove HDZ-e, da Pupovac uporno nameće nebulozne teme ustaštva u modernoj hrvatskoj državi i nastavlja s uvredama kada ističe da se u našem društvu ‘generira ideologija mržnje’. A ustvari, navodi HVIDR-a, tu ideologiju “on osobno stalno generira, jer se svojim provokacijama promovirao u lažnog zaštitnika srpske manjine i glavnog sijatelja mržnje prema hrvatskom narodu”, stoji u priopćenjima HVIDR-a- koje bi i žednog preko vode prevelo -kako je to sve uvjerljivo napisano, samo su hrvatski branitelji već odavno oguglali na ovakve srcedrapajuće napisotine nakon kojih na kraju sve ostane kako je i bilo. No ovih će se dana vidjeti misli li Đakić i njegov pomoćnik Periša koji se pojavi s vremena na vrijeme kad se nešto zakuha,ozbiljno ili su sve to isprazne priče koje služe u svrhu manipuliranja hrvatskih branitelja koji im i tako više ništa ne vjeruju,a posebice ne nakon izjave Đakića da bi raskidanje koalicije sa Pupovcem bilo političko samoubojstvo. Takvom izjavom čelnik HVIDR-e Đakić dao je svima do znanja da se ništa neće dogoditi- pa je naglo prebacio lopticu na svog pomoćnika Perišu koji sad pokušava uvjeriti branitelje da će se nešto dogoditi, što su već davno viđeni scenariji…Ali, ostavlja im se mogućnost da se drže onog što su nesuvislo obećali, pa bi im hrvatski branitelji kojima je pun kufer i njihovih životnih problema, možda nešto i povjerovali.

M.M.Viribus unitis

 

Najnovije

Biblijska poruka 23. 9. 2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Vi ste svjetlo svijeta

Lk 8,16-18     Reče Isus mnoštvu: »Nitko ne užiže svjetiljke da je pokrije posudom ili stavi pod postelju, nego je stavlja na svijećnjak da oni...

Tomislava Jonjića u utrci za Pantovčak podupire 230 poznatih osoba. Evo popisa

Kandidat za hrvatskog predsjednika, dr. Tomislav Jonjić, objavio je popis na kojem se nalazi 230 poznatih osoba koje su mu dale potporu u kandidaturi...

Mogu li plodovi Međugorja biti bez ukazanja, odnosno mogu li ukazanja biti bez plodova?

Nakon što je Vatikan objavio odluku “nihil obstat” (hrv. nema zapreke ili ništa ne priječi), kojom se Međugorju priznaju plodovi odnosno darovi kojima to...

IN MEMORIAM – Ante Paradžik: Pucanj u Paradžika bio je ujedno i pucanj u Hrvatsku

    Ante Paradžik, hrvatski domoljub, antikomunist, predsjednik Saveza studenata Hrvatske u vrijeme Hrvatskog proljeća 1971., politički zatvorenik u bivšoj Jugoslaviji, gdje je više puta zatvaran...