Petak, 18. listopada 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Home AKTUALNO (FOTO-VIDEO) Ubojstvo vukovarskog branitelja Darka Pajčića: Veća je kazna za prometni prekršaj nego za ubojstvo, ako si…Sabadoš!

(FOTO-VIDEO) Ubojstvo vukovarskog branitelja Darka Pajčića: Veća je kazna za prometni prekršaj nego za ubojstvo, ako si…Sabadoš!

(FOTO-VIDEO) Ubojstvo vukovarskog branitelja Darka Pajčića: Veća je kazna za prometni prekršaj nego za ubojstvo, ako si…Sabadoš!

Opa, što je sad ovo? Još prije nekoliko dana hrvatski branitelj iz Vukovara Tomislav Josić obavijestio je javnost da je policajac Saša Sabadoš proglašen krivim za smrt vukovarskog branitelja Darka Pajčića te da je osuđen na uvjetnu  kaznu zatvora od šest mjeseci, kao i većina od 30 do sada pravomoćno osuđenih branitelja za razbijanje dvojezičnih ploča u Vukovaru, kad je na vlasti bio SDP, odnosno Zoran Milanović…

‘Ubili’ su još jednog branitelja – Darka Pajičića

-OVIM VIDEOM OSTOJIĆ JE OPRAVDAVAO UBOJSTVO… 

Sve je to ponovljeno  i u tv-emisiji Bujica (30.9.2019.).

Međutim, u većini medija o tome ni riječi. Tišina, muk.

Kao da se ništa značajno nije dogodilo, jer presuda je (nakon šest godina!) nepravomoćna.

Dakle, ovaj bivši policajac ili milicajac dobio je gotovo nikakvu kaznu za smrt hrvatskog branitelja, malodobnog dragovoljca iz Vukovara.

Komentara, osobito političara, također nema. Pa, više dobivaju  kazne oni koji prebrzo voze ili su učinili neko drugo nedjelo, kao primjerice, obiteljsko nasilje, nego ovaj kojeg se nepravomoćno tereti da je – ubio.

Sabadoš je navodno Srbin. Da je to učinio Hrvat nad Srbinom jao si ga njemu. Odmah bi se oglasili dežurni medijski pijevci iz srpskog biltena  Novosti i drugih portala, kao i razni pusići, pupovci, stazići i slični, koji pomno prate i bilježe svaku parolu koja im ne odgovara. I razapeli bi toga tko je to učinio (do koljena sedmog), ali bi isto tako nabacali smrad, kako to samo oni znaju, na pravosudni sustav (pravosuđe RH).

Sjetimo se samo kako su nema tome dugo u Vukovaru uhitili dva srpska (četnička) ratna zločinca i kako su ih policajci mirno i dostojanstveno, bez lisica, vodili kao na zagrebački Rujanfest, gdje su nastupali srbijanski pjevači.

Sabadoš, kad je čuo presudu, vjerojatno negdje u Srbiji, gdje navodno danas živi, umire od smijeha.

Nama je bilo za plakati kad smo vidjeli što je zbog jedne obične ploče učinio jednom mladom čovjeku, kako ga je „po zapovijedi“ krvnički namlatio, a još više suza smo prolili kad smo čuli za ovu presudu.

Vjerujemo da  i obitelj pokojnog Pajčića šest mjeseci uvjetno doživljava kao još jedno njegovo ubojstvo.

Kakav je to sud, kakva je to pravda?

Ne, za to se nismo borili!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)