Nedjelja, 22. rujna 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

FOTO Imamo imena stradalih vukovarskih hrvatskih branitelja i civila, ali ne i popis njihovih – zločinaca!

Imena stradalih vukovarskih hrvatskih branitelja i civila u Domovinskome ratu, njih 2717, zahvaljujući fratru Ivici Jagodiću, nakon toliko godina od početka velikosrpske agresije našla su se na jednom mjestu, uklesana u staklene ploče, u dvorištu Franjevačkog samostana  i župe sv.  Filipa i Jakova u ovome Gradu-junaka…

Čudno je da su relativno brojne hrvatske institucije, koje bi se trebale i morale baviti ovakvim stvarima, ostale su po strani, da taj popis nije služben.

Očito je da su se povjesničari i političari sve ovo vrijeme bavili brojkama, a ne i konkretnim imenima.

Nu, sad kad imamo popis stradalih, kojeg još treba nadopuniti, postavlja se pitanje: a gdje je popis njihovih zločinaca? Koliko je njih uhićeno i osuđeno, a koliko abolirano?

Nije dovoljno reći „u Vukovaru je pobijeno 2717 ljudi“, tim prije što svaki zločin ima svoga zločinca.

-(VIDEO) MASAKR U LOVASU – JEDAN OD NAJSUROVIJIH NEKAŽNJENIH SRPSKIHZLOČINA U DOMOVINSKOM RATU…

Sada bi se također trebalo pozabaviti i onima koji su morali, a nisu priveli zločince pravdi!

U popisu stradalih nalaze se i imena članova čitavih obitelji. Dosad nažalost ništa nismo čuli o njihovim imenima, a poglavito na koji su način okončali živote.

Notorni redatelj Frljić i njemu slični svako malo rade i kazališne predstave o ubojstvu i tragediji  obitelji Zec. Ovoga puta na raspolaganju su im i druga imena.

Hoće li ovaj „redateljski komedijant“ posegnuti i za njima, ili se on samo „specijalizirao“ za određene stradalnike, kao da drugi nikada nisu ni postojali?

Taj tužan popis trebalo je postaviti i u središtu Vukovara, kao opomena da nam se srbijansko i ino zlo više nikada ne će i ne smije dogoditi.

Na redu su policija, Uskok, DORH i ostale službe.

(FOTO) Objavljen popis svih žrtava Vukovara, Penava poručio: Žalosna je činjenica da sve ove godine, institucije naše države nisu bile u stanju sačiniti ovaj popis i odraditi svoj dio posla!

Naime, sad kad imamo popis, pretpostavlja se da ćemo vrlo brzo čuti i čitati kako je netko završio i u zatvoru, ili ćemo čekati da Dunav i sunce izblijede ova „zlatna“ slova, odnosno imena!?

Vjerujte, sve su „opcije“ u  igri!

Autor / Mladen Pavković

Najnovije

265. Evanđelje dana iz Međugorja: Pripremiti se za velike promjene koje dolaze!

https://www.youtube.com/watch?v=mUAvvNvl4OE&t=3957s

Tomislav Jonjić gostovao u emisiji Pleter i otkrio razloge svoje kandidature za predsjednika RH

Foto:Boris Šćitar   Odvjetnik, diplomat, publicist, povjesničar i političar Tomislav Jonjić i kandidat za predsjednika Republike Hrvatske gostovao je u emisiji Pleter u kojoj je na...

Washington i Kapitol: Masonska vizija države

Washington D.C., sjedište vlasti Sjedinjenih Američkih Država, odražava snažan utjecaj masonerije, tajnog društva kojem su pripadali mnogi osnivači SAD-a, uključujući prvog predsjednika, Georgea Washingtona....

Vukovarska braniteljica protiv Branka Borkovića Mladog Jastreba: Nije zaslužio počasni čin general-pukovnika. Pa znate li što je on učinio?

Foto:Facebook   Udruga zagrebačkih dragovoljca branitelja Vukovara poslala je oštro priopćenje u kojemu ističe da je protiv toga da se Branku Borkoviću -Mladom Jastrebu dodijeli počasni...

Afera za aferom: Nakon podrške rodnoj teoriji nadbiskup Uzinić  u propovijedi pozvao na odmak od evangelizacije, kršćanske tradicije i isticanja križa

Foto:Ana Križanec/Dijalog.hr   Piše: Alen Fućak, Dijalog.hr Nakon što je u emisiji Prvog programa Hrvatskog radija „Susret u dijalogu“ izjavio kako Rodnu teoriju treba izučavati na katoličkim...