Nedjelja, 22. rujna 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

AKO JE PENAVA ŠEŠELJ- TKO JE ONDA MILOŠEVIĆ?…

Cijeli tjedan gledam komentare naših „eminentnih“ novinara vezano za događaje gradskog vijeća u Vukovaru…

Gradonačelnik je jedini krivac za sve.

Drži grad u histeriji 90-tih,tjera mlade,mladim srbima brani ono na što imaju pravo,čak smo eto danas i čuli da koristi retoriku Vojislava Šešelja,osuđenog ratnog zločinca.

No po toj logici ako je Penava Šešelj koji je osuđen za huškanje koje je prouzročilo zločine u Vukovaru onda je i Penava „ratni zločinac“,zar ne?

Idemo sad malo vidjeti šta se tu uistinu dešava.

U društvu postoji ujednačen stav da je Vukovar bio izložen strašnoj velikosrpskoj agresiji.

Postoje i osuda za sve to što je preživio taj grad i njegovi stanovnici i branitelji,pogotovo nakon predaje.

Postoji i kakav takav suživot u tome gradu.

No postoje i ratni zločinci koji su ubijali i silovali, koji šeću gradom i smiju se svojim žrtvama.

Neki  od njih čak rade u državnim i gradskim strukturama.

Godine prolaze a po tom pitanju ništa se ne mijenja,traži se od nas da to zaboravimo.

Iskreno ne mogu a ne zapitati se da li bi Premijer Plenković zaboravio da mu je prvi susjed napravio zločin nad njegovom obitelji,da li bi i tada birokratski upućivao na brojke i lakonski odgovarao da eto postoje oni koji naprosto sav njegov „trud“ za smirivanjem situacije sabotiraju.

Prilično sam siguran da tu misli samo na gradonačelnika Penavu i ljude oko njega,volio bih da griješim.

Zar je suživot da se zaboravi sve,da se zločinci časte ?

Nitko nema ništa kontra ijednog pisma (mada ćirilice u Vukovaru nije bilo za vrijeme Jugoslavije), ali zar niie normalno i ljudski da se prvo vrate kosti ubijenih,da se ranjenim obiteljima da mjesto gdje mogu doći i isplakati se nad tim kostima?

Zgroženi smo silovanjem u Zadru i želimo kazniti te monstrume koji su to uradili,no zar i ovi koji su to radili po Vukovaru nisu isti takvi monstrumi,zar ih te žene ionako ranjene i ponižene moraju sretati po gradu i po šalterima kada trebaju podići neki dokument?

Kakvi smo mi to ljudi kada optužujemo jednog mladog gradonačelnika koji živi sa tim ljudima svaki dan i koji je odlučio sav taj strašan i ogroman teret uzeti na svoja leđa i pokušat bar ublažiti tu silnu nepravdu?

Sramim se što živim s ljudima koji njega uspređuju sa Šešeljem a da pritom ne mogu  ne zapitati se, ako je Penava Šešalj, tko je u toj igri Milošević,dok je Šešelj huškao,tko je vodio državu?

Neka vas sve blagoslovi dragi Bog!

Autor / Luka Krkoč

Najnovije

265. Evanđelje dana iz Međugorja: Pripremiti se za velike promjene koje dolaze!

https://www.youtube.com/watch?v=mUAvvNvl4OE&t=3957s

Tomislav Jonjić gostovao u emisiji Pleter i otkrio razloge svoje kandidature za predsjednika RH

Foto:Boris Šćitar   Odvjetnik, diplomat, publicist, povjesničar i političar Tomislav Jonjić i kandidat za predsjednika Republike Hrvatske gostovao je u emisiji Pleter u kojoj je na...

Washington i Kapitol: Masonska vizija države

Washington D.C., sjedište vlasti Sjedinjenih Američkih Država, odražava snažan utjecaj masonerije, tajnog društva kojem su pripadali mnogi osnivači SAD-a, uključujući prvog predsjednika, Georgea Washingtona....

Vukovarska braniteljica protiv Branka Borkovića Mladog Jastreba: Nije zaslužio počasni čin general-pukovnika. Pa znate li što je on učinio?

Foto:Facebook   Udruga zagrebačkih dragovoljca branitelja Vukovara poslala je oštro priopćenje u kojemu ističe da je protiv toga da se Branku Borkoviću -Mladom Jastrebu dodijeli počasni...

Afera za aferom: Nakon podrške rodnoj teoriji nadbiskup Uzinić  u propovijedi pozvao na odmak od evangelizacije, kršćanske tradicije i isticanja križa

Foto:Ana Križanec/Dijalog.hr   Piše: Alen Fućak, Dijalog.hr Nakon što je u emisiji Prvog programa Hrvatskog radija „Susret u dijalogu“ izjavio kako Rodnu teoriju treba izučavati na katoličkim...