Četvrtak, 17. listopada 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Pao je Lisinski, pao je zagrebački Muzej Mimara, a sad pada i Sabor!VIDEO Vladajući iznajmljuju Sabor jer je to “europska praksa i tako rade Finska, Danska…”, no je li to baš tako?

OVO ŠTO RADE “VLADAJUĆI” JE SVJETSKI PRESEDAN: U srcu Zagreba je proslavljen Dan vojske Republike Srbije!…I zamislite samo, nitko od braniteljskih udruga nije prosvjedovao niti se oglasio protiv ove sramote i poraza svih koji su branili i ginuli za Hrvatsku!

U srcu Zagreba, nedaleko od središta grada, na Valentinovo, odnosno 14.veljače 2019 godine održana je svečana proslava srpskog Dana Državnosti i Dana vojske Republike Srbije!…

Ovo je u cijelom svijetu jedini zabilježen slučaj da se u glavnom gradu države koju je jedna tuđa-srpska osvajačka vojska poharala, dvadeset godina nakon tog rata, tu vojsku slavi i odaje joj se počast uz sudjelovanje predstavnika svih organa državne vlasti.Za usporedbu, samo si zamislite proslavu Dana neovisnosti Hrvatske i Dana oružanih snaga RH u Beogradu.Dakle, pao je zagrebački Muzej Mimara!

Nadalje,U Koncertnoj dvorani  Vatroslav Lisinski održala se skupština Srpskog narodnog vijeća na kojoj je bio prisutan i deklarirani četnik,predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.Vučić je u svom govoru posprdno spomenuo i Zakon o hrvatskim braniteljima i rekao kako nikad nije pitao Pupovca zašto nije dao glas protiv ovog zakona: ” “Što Milorade nisi glasao protiv, dođe mi 15 puta da ga pozovem i pitam. Nisam ga pozvao nijednom. On mora voditi računa ne samo kako će njegova obitelj ovdje preživjeti, nego i njegovi sunarodnjaci”.

Mi imamo vladu koja radi u interesu Republike Srbije, kojoj većinu u saboru drži predstavnik srpske manjine, koji naloge dobiva od deklariranog četnika iz Beograda. Logičan rezultat takve politike jest taj da su branitelji i građani koji žele organizirati referendum ”neiživljeni pederi i hulje” kojima je mjesto na ulici, a okupatorska vojska uvaženi gost u prestižnom muzeju i Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Sad pada i Hrvatski državni Sabor uz odobrenje vladajućih iz HDZ-e kojima je na čelu Andrej Plenković a Predsjednik Sabora Jandroković, uz napomenu da je i srpska stranka četnika Vučića također dijelom ove Europske pučke obitelji, o čemu se oglasio saborski zastupnik Hrvoje Zekanović, a svi ostali šute osim što je predsjednik HSS-e Beljak rekao da njemu u Sabor ne bi ušao talijan Tajani.

Zanimljivo je da Saborski Odbor za ratne veterane šuti, kao i sve redom udruge hrvatskih branitelja. No, Andrej Plenković i tako “može što hoće”, pa će tako Sabor po prvi puta PASTI nakon osamostaljenja RH.


Izborni kongres Europske pučke stranke održat će se u studenom u Zagrebu, a sjednica Predsjedništva i Skupštine u zgradi Sabora. Oporba negoduje, a predsjednik Sabora Gordan Jandroković kaže da je takva praksa i u Europi. No je li to baš tako kako tvrde vladajući?…VIDEO

U Zagrebu se od 19. do 21. studenog održava Izborni kongres Europske pučke stranke (EPP). Riječ je o najvećem političkom skupu europske političke obitelji, obitelji Hrvatske demokratske zajednice, kako su istaknuli u HDZ-u.

Lavinu reakcija izazvala je najava da će se sjednica predsjedništva i skupštine te stranke održati u zgradi Sabora. Zbog toga je čak i donesena odluka o mogućnosti rentanja prostorija u zgradi Hrvatskog sabora.

Oporba negoduje, a predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao je da je takva praksa i u Europi.

“I u Finskoj, Švedskoj i u nekim drugim državama isto su tako u nacionalnom parlamentu održani sastanci pojedinih zastupničkih skupina. Postoji europska praksa i odluka s Predsjedništva i ne vidim u tome ništa sporno”, rekao je Jandroković.

“Donijeli smo odluku o određenim tarifama, tako da će EPP platiti gotovo 10 tisuća eura za taj jedan dan u Hrvatskom saboru”, rekao je Jandroković.

U priopćenju HDZ-a koje je potpisao glasnogovornik Zoltan Kabok, stranka je odbacila navode o privatizaciji prostora. “Praksa Europske pučke stranke proteklih godina bila je sjednice predsjedništva i skupštine organizirati u dvoranama nacionalnih parlamenata.

Primjerice, Litve, Danske, Finske te Europskoga parlamenta u Bruxellesu, Strasbourgu i Luxembourgu“, navedeno je u priopćenju. No je li to baš tako?

Prostore u finskom i danskom parlamentu ne možete unajmiti

I finski i danski parlament odgovorili su na upit Dnevnika Nove TV kako oni svoje prostorije u zgradi Parlamenta ne iznajmljuju.

U odgovoru finskog parlamenta navodi se: “Plenarna dvorana finskog parlamenta samo je za parlamentarnu upotrebu; za plenarna zasjedanja i svake druge godine za Sabor mladih. Ne može se unajmiti ni za koju svrhu, stoga saborsku dvoranu nije mogla unajmiti ni Europska pučka stranka”, stoji u odgovoru Ureda za informiranje finskog parlamenta.

Dansku sabornicu također nije moguće unajmiti.

“Nije moguće unajmiti sabornicu. Imamo velike prostorije u kojima je moguće ugostiti konferencije ili održati parlamentarne aktivnosti, no ne mogu se platiti i unajmiti. Morate imati zastupnika iz parlamenta koji će biti domaćin vaše konferencije. Sabornica se koristi samo za zasjedanja parlamenta.

Europska pučka stranka nije obavljala nikakve aktivnosti u sabornici. Ne možemo isključiti mogućnost da je danski zastupnik održao privatne sastanke u svojim uredima ili u drugim prostorijama danskog parlamenta”, navodi se u odgovoru.

Podsjetimo, u Zagreb stižu njemačka kancelarka Angela Merkel, izabrana predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen te predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk, a na izbornom kongresu u Areni bit će više od 2000 delegata iz 40-ak zemalja.

Domaćini ove manifestacije bit će predsjednik HDZ-a i Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković te predsjednik EPP-a Joseph Daul. Kako je planirano, veliki skup imat će u Areni Zagreb, a dio aktivnosti u Hrvatskom saboru.

SDP-ov Peđa Grbin objavio je i cjenik rentanja-ali?

M.M.Viribus unitis

Najnovije

Dr. Markić i Bekavac pozvali građane na Hod za život u Rijeci: ‘Ne postoji dijete koje nekome nije važno’

Povodom Hoda za život, obitelj i Hrvatsku, koji će se u subotu 19. listopada 2024. održati u Rijeci, u srijedu 16. listopada u emisiji...

Memorijalni centar u Vukovaru dobio repliku vozila ” Žutih mravi”

Donacijom replike vozila koje su koristili vukovarske postrojbe “Žuti mravi” i “Pustinjski štakori”, Memorijalni centar u Vukovar dobio je vrijedan eksponat koji budi sjećanja...

Biblijska poruka 17. 10. 2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Zatvaranje ključu spoznaje i mudrosti

Lk 11,47-54   Reče Gospodin: »Jao vama! Podižete spomenike prorocima, a vaši ih oci ubiše. Zato ste svjedoci i sumišljenici djela svojih otaca: oni ih...

Medijska haranga „na desnici“ razara hrvatsku državu

Piše: glavni urednik Vlado Kolak   Potaknut pozivima branitelja i stradalnika Domovinskoga rata, koji iskazuju veliko nezadovoljstvo „medijskim besprizornim ratom“, koji je medijsko dno dna, do...

 Josip Merdžo za Kompas: U slučaju Kovačević dio bošnjačke politike zaigrao je na pogrešnu kartu – produkt bi mogla biti hrvatska federalna jedinica

„Veliko vijeće Europskog suda za ljudska prava imat će dovoljno argumenata da poništi presudu u slučaju 'Kovačević', tj. ne može opstati takva kakva je...