Četvrtak, 3. listopada 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Home AKTUALNO (ŠOKANTNO-FOTO-VIDEO)TKO JE TOTALNO UNIŠTIO I ZAPALIO SPOMENIK HRVATSKIM BRANITELJIMAU SISKU?

(ŠOKANTNO-FOTO-VIDEO)TKO JE TOTALNO UNIŠTIO I ZAPALIO SPOMENIK HRVATSKIM BRANITELJIMAU SISKU?

(ŠOKANTNO-FOTO-VIDEO)TKO JE TOTALNO UNIŠTIO I ZAPALIO SPOMENIK HRVATSKIM BRANITELJIMAU SISKU?

Kako neslužbeno doznajemo, policija traga za počiniteljima, no nejasno je, obzirom se slični incidenti na vječnom plamenu ponavljaju godinama, zbog čega se spomenik ne osigura kamerama…

Spomenik u Sisku, točnije njegov prateći vječni plamen, na meti je MRZITELJIMA godinama, a ovaj put su nepoznati počinitelji u noći sa subote na nedjelju na njega naslagali nekoliko komunalnih koševa za smeće koje su donijeli iz obližnjeg parka i zapalili ih. Koševi su izgorjeli, a vječni plamen se ugasio.

Slika i prilika Siska – grada hrvatskih pobjeda!
Spomenik poginulim braniteljima Domovinskog rata grada Siska u parku Dr. Franje Tuđmana, nakon noćašnjeg derneka…
Foto: Elvira Vidović-Facebook

Hoće li tzv veliki hrvatski mediji ovo primjetiti i svojim objavama vršiti pritisak da se počinitelji privedu pravdi, bez obzira koje su nacionalnosti. Bez obzira jesu li bili maloljetni, punoljetni, pijani, drogirani ili nešto treće.

Braniteljski portal kontaktirao je PU Sisačko moslavačku iz koje su nam rekli da je danas nešto teže doći do odgovornih u PU kao i glasnogovornice , jer je neradni dan, nedjelja je i biti će malo teže doći do njih, ali u svakom slučaju na ovom se radi, rekli su nam.

Očekujte poziv glasnogovornice, nadamo se da će vas kontakirati, rekli su, do zaključenja ovog teksta nitko se nije javio.

Bilo bi posve normalno da se za ovakav teški kriminal MRŽNJE prema hrvatskim braniteljima svi u PU dignu na noge i u tijeku dana se krivci privedu u postaju na daljnje radnje policije. No, nažalost, ovo nije kriška limuna koju je netko bacio i zamislite pala je na Pupovca , to je odjeknulo kao atomska bomba u scim medijima, kao i istrunuti križ u Varivodama koji je vremenom dotrajao i sam po sebi se slomio , a tzv hrvatski glavni mediji su galopom jurnuli i za kriškom linuna i u Varivode, ali kad su hrvatska svetinja i poginuli hrvatski branitelji u pitanju, na koje se vladajući od Andreja Plenkovića pa do predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i šefa MUP-a RH Božinovića, nema grmljavine. Nema javnih osuda. Nema oštrih reakcija. Nema uzbune policiji iako je nedjelja, da se ovo nedjelo odmah po kratkom postupku istraži i pronađu se krivci koji su iz MRŽNJE uništili vječni plamen poginulim hrvatskim braniteljima Grada Siska i toga kraja, a samo nekoliko metara dalje , preko puta nalazi se veliki spomenik poginulim braniteljima. Treba li čekati da se ovi kriminalci, ma tko god to bio, drznu nečinjenjem instiutucija razbiti ili zapaliti i druge spomenike u Sisku i na Baniji kojih je mnogo, gdje se nalaze i masovne grobnice likvidiranih Hrvata od strane srba u obrambenom Domovinskom ratu.

Kriminalci i palitelji ovog spomen obilježja MORAJU biti privedeni – bez obzira jesu li maloljetni, punoljetni, pijani, drogirani ili nešto treće.Za ovakav kriminal nad hrvatskom svetinjom u koju se sve političke strukture u RH vole zaklinjati, NEMA OPRAVDANJA!

Očekujte poziv glasnogovornice, nadamo se da će vas kontakirati, rekli su, do zaključenja ovog teksta nitko se nije javio.

D.K./M.M./Braniteljski portal