Ponedjeljak, 23. rujna 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

U HRVATSKOJ NIŠTA NOVA…

Rekli bi naši stari:

  – Uvati se sinko knjige i olovke, bolje je, nego motike.

E svitu moj, ko zna šta bi danas ti isti svit reka. Bilo bi strašno zanimljivo za čut. Ipak to su ljudi bez škole i olovke, ma in je svak još uvik na mistu, ki u apoteci. More bit da bi samo manili rukon.
Ili bi kazali:

– Uvati se sinko partije, lako ćeš za knjigu i olovku, ima tamo brzinski kurs za završit škole.

Jedino tribaš imat malo tvrđi obraz i proć vježbe govora prid ogledalom. Kad uvježbaš onoga tamo na ogledalu dobro izlagat, za obraz će se pobrinite bratija. Umalo i ukratko će te ispleskat, pa ako nije dovoljno i cipele će radit. Vrlo brzo ćeš dobit obraz tvrđi od ikakvog đona, škuriju u ruke da imaš čime gonit stado kad stane i neće dalje.
Nakon brzinskog tečaja spreman si bez olovke i bilježnice u nove bitke. Ma ostalo je još uvik mrvicu ponosa kojega ćeš nabaciti na lice da prikriješ svu dramu koju si mora proć da bi se dokopa odjela i kravate i maloga Mate sa limuzinom.

To je tip i prototip politički vođa i vodonoša, koji se umisliše da su narodu priko potrebni, za spas duše i tila. Naravno, triba im dat glas, jer brez toga ne mogu jadni ni sebi, a kamoli nami pomoć. Pitaju jedni, pitaju drugi i pritom možemo kazat:

  – U Hrvatskoj ništa nova!

Kako bi i bilo, kad se sve svodi na šalabahtere, koje imaju jedni i drugi. Samo prilikom zamine stolica minjaju se i šalabahteri. U njima su kratke i jasno napisane parole, di jedni viču:

  – Doli!

Drugi viču:

– Živio!

Naravno, da bi se forma i zakonska regulativa ispoštovala, mora biti i treća strana di srećemo razne dragovoljce i glumce statiste, a zatekne se tu i dobra svita koji kažu da su ozbiljni.

Sve to je potribito da imamo demokraciju, za koju se krvavo izborismo, jer da nema treći ne bi bilo višestranačje već dva pola koji se odbijaju, opet tu su jedan uz drugog čuvajući leđa, da ih treći ne iznenade.

Nakon svega, jel potribno zbog takvi dobrotvora uopće izać na izbore i dat im glas. Nema potrebe jer je njihov prag trpljenju boli, uvreda, frustracija, podmetanja, mržnje spram morskim neprijateljima dovoljno velik da i ako iziđe 27 glasača na izbore, izaće prid novinarsku svitu sa ushitom i kazivat kako su prisritni što ih je hrvatski narod izabra i što će od sad sve svoje podanike i poslušnike još bolje upregnuti da rade za dobrobit naroda, oni crni i bili bedaka.

Naravno sve to je lagano matematički dokazat. Nema ni dvije, ni jednu nepoznanicu, samo je potribno izračunat postotak biračkog tila koji ste dobili. Da ne bi umarali previše vijuge jednostavno je kazati.

Dobili ste po 15 posto cjelokupnog biračko tijela.

Što oće kazati da niste uspili ni sve svoje članove istirati iz kancelarija da glasaju za vas.

ŽALOSNO 101 POSTO ! 

Da, nama je žalosno i tužno, ne želimo promine- šalabahtere, ni uvride časnim ljudima. To ste samo dugogodišnjim vježbanjem prid ogledalom bez trzaja mišića na licu pobjedonosno izbacili ka poklon hrvatskom narodu.

P. S.   NARAVNO OVIH 50 POSTO “LJIGAVACA I LINČINA” ŠTO NISU IMALI KIŠOBRANE, VAS UOPĆE NE ZABRINJAVA, POŠTO MOŽETE I BEZ NJIH.

Najnovije

Oporba i formalno ostala bez jedne ruke. Sabor od jučer nema 151, nego 150 zastupnika

Foto:Wikipedija   Prvo glasovanje ovogodišnjeg jesenskog zasjedanja Sabora potvrdilo je da raskol u Domovinskom pokretu nije utjecao na stabilnost parlamentarne većine i samim tim Vlade Andreja...

Biblijska poruka 23. 9. 2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Vi ste svjetlo svijeta

Lk 8,16-18     Reče Isus mnoštvu: »Nitko ne užiže svjetiljke da je pokrije posudom ili stavi pod postelju, nego je stavlja na svijećnjak da oni...

Tomislava Jonjića u utrci za Pantovčak podupire 230 poznatih osoba. Evo popisa

Kandidat za hrvatskog predsjednika, dr. Tomislav Jonjić, objavio je popis na kojem se nalazi 230 poznatih osoba koje su mu dale potporu u kandidaturi...

Mogu li plodovi Međugorja biti bez ukazanja, odnosno mogu li ukazanja biti bez plodova?

Nakon što je Vatikan objavio odluku “nihil obstat” (hrv. nema zapreke ili ništa ne priječi), kojom se Međugorju priznaju plodovi odnosno darovi kojima to...