Zaključno sa 2019. godino, održano je pet krugova izbora

Sada mrežu SNV-a čini 144 vijeća i predstavnika, a ukupan broj vijećnika je 1744.

Na koje sve načine SDSS i Milorad Pupovac zlorabe Ustavni Zakon o pravima nacionalnih manjina;

Prof. dr. Milorad Pupovac, predsjednik  Samostalne demokratske srpske stranke SDSS, zastupnik u Hrvatskom Saboru kao predstavnik srpske nacionalne manjine, hrvatski je državljanin!

Time što je državljanin Republike Hrvatske i zastupnik u Saboru, sve je rečeno! Zna se kako treba ponašati po Ustavu RH , jedan državljanin, saborski zastupnik i pripadnik nacionalne manjine čiji je udio u ukupnom broju stanovnika od 4 284 889, iznosi 186 633 ili 4,36% po zadnjem popisu stanovništva 2011. godine.

Međutim djelovanje pripadnika srpske nacionalne manjine, Milorada Pupovca kao eksponenta velikosrpske politike u Hrvatskoj odvija se u nekoliko pravaca medijsko- propagandnog rata, kao nastavka oružanog rata koji su Srbi  i JNA u Hrvatskoj, izgubili.

Upravo Novosti igraju glavnu ulogu u tom  medijsko-propagandnom  ratu protiv Hrvatske, financiranom iz Proračuna Republike Hrvatske, a sve zamaskirano Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina.

Uredništvo Novosti nikada nije odgovarajuće sankcionirano,  što im stalno daje nova krila u širenju nesnošljivosti prema Hrvatskoj i svemu hrvatskome. Njihova zloupotreba državnog novca, nažalost, ne podliježe pravnoj kazni koja bi imala funkciju prevencije , da im se uskrati dotok novca,  pa ne bi više pod izlikom satire gazili  dostojanstvo hrvatskog čovjeka.

Milorad Pupovac  i SNV-a od 1999.godine vrše neprestani mentalni  i psihološki teror  nad pripadnicima hrvatskog naroda i hrvatske države koje svojim poreznim izdvajanjima plaćaju hrvatski građani. Nije li to duboko nemoralno, politički nekorektno,  nedostojno zvanja novinara i javnog djelatnika i konačno sadistički i necivilizacijski nehumano? Je i puno gore od toga, to je potvrda jedne bezobzirne, zločinačke mržnje, koju iskazuju neprestano u svakom broju, a da za sve to što oni rade optužuju hrvatski narod, koji ih plaća! E pa doista nema opisa za takve ljude.

Citiram; “SNV se bavi zaštitom i promocijom ljudskih, građanskih i nacionalnih prava Srba, te pitanjima njihova identiteta, participacije i integracije u hrvatsko društvo.”

Čime se bavi njihov tjednik Novosti;

“Samostani srpski tjednik Novosti su novine općeinformativnog karaktera, koje prate i kritički pišu o svim relevantnim političkim, društvenim i kulturnim događajima u Hrvatskoj, regiji i svijetu. Novosti s povećanom pažnjom prate rad institucija srpske zajednice i događaje bitne za nju. Prioritetne teme su povratak izbjeglica, reintegracija srpske manjine, borba za manjinska prava te razvoj regija pogođenih ratom. Dio novina posvećen je procesu kulturne i privredne razmjene među postjugoslavenskim zemljama, kao i općenito pitanjima demokratizacije, razvoja civilnog društva i vladavine prava.”

Spadaju  li u pitanja “demokratizacije, razvoja civilnog društva i vladavine prava ” ili “reintegracija srpske manjine, borba za manjinska prava  i povratak izbjeglica” ovakvi napisi;

1.Nakon pada dva aviona Hrvatskog zrakoplovstva na naslovnici Novosti objavljen je izrugivački naslov” oba su pala” sa  prikazom hrvatskog vojnika kao krvožednog vampira tijekom Oluje.

Novosti-2010-listopad555 oluja

Tadašnji predsjednik Ivo Josipović izjavio je mu se naslovnica ne sviđa, da je neukusna te da je na izdavaču da razmisli treba li nastaviti takvu  uređivačku  politiku.

Prosvjedovale su i Braniteljske udruge, ali očito je Novostima sve dopušteno:

Hrvatski helsinški odbor izrazio je prosvjed zbog naslovnice  tjednika Novosti;

“Poštujući slobodu izražavanja, pravo grafičkog i slikovnog uređivanja novina pa i lista Novosti, HHO prosvjeduje jer se Novosti financiraju iz naših džepova, a samim time Vlada i Hrvatski sabor moraju biti svjesni implikacija takvih poruka. Važno je i to da je državno funkcioniranje tog lista posljedica koalicijskog sporazuma HDZ-a sa Samostalnom demokratskom srpskom strankom’

HHO zamjera i kako Novosti izdaje Srpsko narodno vijeće, krovna institucija Srba u Hrvatskoj, a na njenom je čelu potpredsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac. ‘Činjenica kako je on istovremeno predsjednik jedne nevladine udruge i potpredsjednik stranke predstavlja sukob interesa i nespojivo je s idejom civilnog društva’, stoji u prosvjednom pismu HHO-a.

I ne samo to Milorad Pupovac zastupnik je u Hrvatskom Saboru, što potvrđuje naprijed navedenu činjenicu da se preko Novosti vodi specjalni medijsko-propagandni rat protiv države Hrvatske

Novosti neprestano unose nemir i namjerno provociraju, i onda kada nakon takvih objava dobiju prijetnje, jer su povrijedili osjećaje hrvatskog  naroda, onda su “ugroženi” To je točno namjerno izazivanje i provociranje u vođenju  medijsko-propagandnog rata.

2.O  Hudoj jami, odnosno Barbarinom rovu gdje su pronađeni posmrtni ostaci živih zazidanih  i žicom vezanih 1 416 kostura, napisali su da su proustaške izmišljotine

novosti -izmišljotine

3.Katolička crkva je neprestano udarna tema Novosti, a u svojim su člancima više puta kršili zakone o slobodi vjeroispovijesti i slobodi  mišljenja koje su definirane Ustavom RH

Članak 38.

Jamči se sloboda mišljenja i izražavanja misli.

Sloboda izražavanja misli obuhvaća osobito slobodu tiska i drugih sredstava priopćavanja, slobodu govora i javnog nastupa i slobodno osnivanje svih ustanova javnog priopćavanja.

Zabranjuje se cenzura. Novinari imaju pravo na slobodu izvještavanja i pristupa informaciji.

Jamči se pravo na ispravak svakomu komu je javnom viješću povrijeđeno Ustavom i zakonom utvrđeno pravo.

Članak 39.

Zabranjeno je i kažnjivo svako pozivanje ili poticanje na rat ili uporabu nasilja, na nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju ili bilo koji oblik nesnošljivosti.

Članak 40.

Jamči se sloboda savjesti i vjeroispovijedi i slobodno javno očitovanje vjere ili drugog uvjerenja.

Katolički tjednik Glas Koncila prozvali su “Gnjusom Koncila” koji “promovira nacionalizam, etničku jednoobraznost i patrijarhalne odnose te potiče paranoju od neprijatelja Hrvatske!”

gnjus koncila

4.Novinarka Novosti Tamara Opačić svojim je člankom javno izvrijeđala i neutemeljeno napadala Katoličku Crkvu (time i sve njezine vjernike) i Alojzija Stepinca, koji se  gotovo redovito spominje  kao “ustaški vikar” u svim političkim rubrikama.

A nikada se ne osvrnu na Srpsku pravoslavnu crkvu koja je četničke koljače proglasila svecima. O tome ni slova.

  • Sveti Milorad Vukojčić, zvani Maca koljač tokom Drugog svetskog rata bio je predvodnik četničke crne trojke u Pljevljima, gde je njegova “sveta” ruka tokom trajanja nemačke uprave zaklala nekoliko desetina žena iz partizanskih porodica. Milorad Vukojičić (1917-1945), zvani pop Maca (deminutiv od “macola”) ili pop Koljač, je bio crnogorski sveštenik SPC, vođa četničke crne trojke u drugom svetskom ratu. Nakon rata je osuđen na smrt i pogubljen. Proglašen je za sveca Srpske pravoslavne crkve 2005. godine.
  • Fašist Joanikije Lipovac, mitropolit crnogorsko primorski (1940-45.) bio je aktivni suradnik njemačkog i talijanskog okupatora, odgovoran za stradanje tisuća ljudi, Srpska pravoslavna crkva ga kanonizirala 1999. godine.
  • Pop Slobodan Šiljak, poznati četnički koljač, pripadnik četničke trojke, klao i silovao, kanoniziran skupa sa svojim suborcem Miloradom Vukojičićem Macom u manastiru Žitomislić 2005. godine.