Nedjelja, 13. listopada 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

VIDEO Evo što je rekao Pupovčev kandidat za potpredsjednika Plenkovićeve vlade Boris Milošević o ćirilici i o ratnom pokliču ZDS…

Član Samostalne Demokratske Srpske Stranke (SDSS) Boris Milošević predložen je za potpredsjednika Vlade za društvena pitanja i ljudska prava. Srpska manjina tako bi opet trebala imati potpredsjednika i to u Vladi Andreja Plenkovića. Podsjetimo, SDSS je već imao potpredsjednika Vlade Slobodana Uzelca u vrijeme dvije HDZ-ove Vlade – one premijera Ive Sanadera i potom premijerke Jadranke Kosor…

“Milošević je već bio pomoćnik ministra uprave u dva mandata i predsjednik Kluba SDSS-a u proteklom mandatu i opredjeljenje je da je u ovoj fazi potrebno dati priliku čovjeku koji ima više političkog iskustva, veću političku težinu i izabrani mandat”, rekao je predsjednik te stranke Milorad Pupovac na konferenciji za novinare.
Miloševića će u Saboru zamijeniti Anja Šimpraga, dosadašnja zamjenica šibensko-kninskog župana iz redova srpske manjine i potpredsjednica SDSS-a.

U Vladi premijera Zorana Milanovića 2011-2016. i vladi HDZ-a i Mosta 2016. godine bio je pomoćnik ministra uprave kao voditelj Uprave za politički sustav, državnu upravu te lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu.

Bio je na listi SDP-a u IX. izbornoj jedinici 2015. godine čiji je nositelj bio Ranko Ostojić, no Milošević tad nije prošao.

Na dužnost saborskog zastupnika Boris Milošević stupa 2016. kada se pojavljuje na listi za XII. izbornu jedinicu – manjine, a u međuvremenu je postao i predsjednik Kluba zastupnika Samostalne demokratske srpske stranke.

U vrijeme kada je vladajuću većinu zajedno sa HDZ-om činio Most, Milošević se u Saboru nije registrirao niti jednom kao prisutan.

Bio je i potpredsjednik parlamentarnog odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu, član Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina te Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo.

Našao se i na listi SDSS-a na izborima za EU parlament, na kojima je stranka ostvarila tek 2,66% glasova.

Milošević umjesto Pupovca na čelu Srpskog narodnog vijeća
Prije točno godinu dana Milošević je postao predsjednik Srpskog narodnog vijeća, dok je Milorad Pupovac, koji je 22 godine bio na čelu te krovne organizacije Srba u Hrvatskoj, postao predsjednik Savjeta SNV-a,
Prema statutu, SNV se bavi zaštitom i promocijom ljudskih, građanskih i nacionalnih prava Srba, te pitanjima njihova identiteta, participacije i integracije u hrvatsko društvo. Vijeće je osnovano na temelju Erdutskog sporazuma i Pisma Vlade RH o dovršenju mirne reintegracije, koji Srbima jamče manjinsku samoupravu i pravo na organiziranje, te na temelju dugogodišnje tradicije srpske samouprave.
U 2017. SNV-u dodijeljeno je 3,2 milijuna kuna iz proračuna. U 2016. SNV-u dodijeljeno je čak 3.590.000,00 kuna. Više od 3 milijuna kuna godišnje koje Srpsko narodno vijeće dobiva iz državnog proračuna RH redovito biva utrošeno za provokativne i uvredljive aktivnosti Vijeća te poticanje netolerancije prema većinskom hrvatskom narodu.

 

Milošević: “Penava ruši mostove u Vukovaru”

Kritizirao je politiku aktualnog vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave:

“Na žalost, trećinu građana svog grada ili ignorira ili stigmatizira. Umjesto da gradi mostove on ih ruši. To nitko od njegovih prethodnika nije radio.”

U istom intervju ustvrdio je kako je hrvatski javni prostor zagađen porukama mržnje.

“Javni prostor nam je zagađen porukama mržnje i ne bi bilo dobro da žrtve takvih poruka, niti sama javnost, povećavaju prag svoje tolerancije na takve poruke.”

Jednako je ustvrdio i u intervju za portal Novosti u kojem je upozorio na navodnu porast nesnošljivosti.

“Posebno problematičnim smatram porast nesnošljivosti, pa i govora mržnje prema nacionalnim i svim ostalim manjinama, uz izostanak adekvatne reakcije relevantnih adresa vlasti koje bi morale prepoznati opasnost takvih pojava za cijelo društvo. Srpska je zajednica posebno osjetljiva u uvjetima političke nestabilnosti i pojačane nesnošljivosti. Takvo je stanje pogodno da stranke i političari bez plana i programa, oni koji samo lupaju populističko-nacionalističke parole, steknu jeftine poene i to preko manjinskih leđa.”

Za sve je okrivio “relativizaciju i normalizaciju ustašluka”.

Evo što je prije nekoliko dana rekao o ćirilici ovaj Pupovčev pulen i kandidat za potpredsjednika Plenkovićeve vlade Boris Milošević i o ratnom pokliču ZDS (Za dom spremni)

BORIS MILOŠEVIĆ – SVUGDJE DVOJEZIČNE PLOČE A I ZDS ĆE ISTO BITI NA STOLU

T.H.

Najnovije

Jonjić o ovlastima predsjednika Republike Hrvatske

Fito:Boris Šćitar   Kandidat za hrvatskog predsjednika Tomislav Jonjić  naveo je kako nikada pojedincu ne bi dao prevelike ovlasti jer može se jednom opet dogoditi za...

13. listopada 2000. Deklaracija o Domovinskom ratu – Što ona donosi?

Nakon smrti predsjednika Tuđmana (ali i već za njegova života) na poticaj hrvatske javnosti, branitelja i domoljuba donesena je Deklaracija o Domovinskom ratu.   Bio je...

Biblijska poruka 13. 10. 2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Izdržati Isusov pogled

Mk 10,17-30   Dok je Isus izlazio na put, dotrči netko, klekne preda nj pa ga upita: »Učitelju dobri, što mi je činiti da baštinim život vječni?«...

Sjećate li se (proročkih) riječi Viktora Orbana?!

Mađarskog su premijera na početku njegove „migrantske epopeje“ nazivali malim Donaldom. U međuvremenu učenik je (gotovo) nadmašio učitelja i već – svukud po Europi!...

Odana počast poginulim hrvatskim braniteljima na Osojniku i južnom bojištu

U organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice Splitsko-dalmatinske županije te Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata...