Zaključno sa 2019. godino, održano je pet krugova izbora

Sada mrežu SNV-a čini 144 vijeća i predstavnika, a ukupan broj vijećnika je 1744.

Na koje sve načine SDSS, Milorad Pupovac  i Boris Milošević zlorabe Ustavni Zakon o pravima nacionalnih manjina;

Prof. dr. Milorad Pupovac kao eksponent velikosrpske politike Beograda, koji je njemu glavni grad i Boris Milošević, predsjednik  Samostalne demokratske srpske stranke SDSS, zastupnik u Hrvatskom Saboru kao predstavnik srpske nacionalne manjine, hrvatski su  državljani!

Međutim djelovanje pripadnika srpske nacionalne manjine, Milorada Pupovca , a sada i Borisa Miloševića kao eksponenta velikosrpske politike u Hrvatskoj odvija se u nekoliko pravaca medijsko- propagandnog rata, kao nastavka oružanog rata koji su Srbi  i JNA u Hrvatskoj, izgubili.

Upravo Novosti igraju glavnu ulogu u tom  medijsko-propagandnom  ratu protiv Hrvatske, financiranom iz Proračuna Republike Hrvatske, a sve zamaskirano Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina.

Uredništvo Novosti nikada nije odgovarajuće sankcionirano,  što im stalno daje nova krila u širenju nesnošljivosti prema Hrvatskoj i svemu hrvatskome. Njihova zloupotreba državnog novca, nažalost, ne podliježe pravnoj kazni koja bi imala funkciju prevencije , da im se uskrati dotok novca,  pa ne bi više pod izlikom satire gazili  dostojanstvo hrvatskog čovjeka.