Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Veliki broj razrješenja i imenovanja u Vrhbosanskoj nadbiskupiji

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u proteklom razdoblju potpisao je dekrete o razrješenjima i imenovanjima na nove službe svećenika, dijecezanskih i redovničkih, na području Vrhbosanske nadbiskupije, koje prenosi Nedjelja.ba.

Preč. dr. sc. Pero Pranjić stavljen je u svećeničku mirovinu zbog navršene kanonske dobi.

Vlč. David Lenin Trujillo Regalado imenovan je pomoćnikom i ispovjednikom u Nadbiskupijskom misijskom međunarodnom sjemeništu Redemptoris Mater u Vogošći i pastoralnim suradnikom u župi Bl. Majke Terezije u Vogošći.

Vlč. Josip Jelić razriješen je službe župnika u župi Presvetog Srca Isusova u Doboju te je stavljen na raspolaganje Ravnateljstvu dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu za voditelja HKZ-a u Rottweilu i Schwenningenu.

Vlč. Alberto Zornada razriješen je službe župnika župe Bl. Majke Terezije u Vogošći i službe prezbitera Missio ad Gentes za Sarajevo kao i službe privremenog upravitelja župe Srca Isusova u Čajdrašu te je stavljen na raspolaganje nadbiskupiji Trst na tri godine.

Vlč. Josip Šimunović razriješen je službe župnika župe Uznesenja BDM u Haljinićima i imenovan župnikom župe Srca Isusova u Čajdrašu.

Vlč. Ljubo Zelenika razriješen je službe odgojitelja u internatu KŠC Sv. Josip u Sarajevu i rektora crkve Kraljice Krunice na Banjskom Brijegu i imenovan župnikom župe Uznesenja BDM-a u Haljinićima.

Vlč. Mato Križanac razriješen je službe župnika župe Sv. Terezije od Djeteta Isusa u Bistrici kod Uskoplja i stavljen u svećeničku mirovinu.

Vlč. Viktor Šošić razriješen je službe župnika župe Sv. Ane u Podkraju i imenovan je župnikom župe Sv. Terezije od Djeteta Isusa u Bistrici kod Uskoplja.

Vlč. Mario Oršolić razriješen službe pastoralnog suradnika u župi Sv. Ante Padovanskog u Žepču te je imenovan župnikom župe Sv. Ane u Podkraju.

Vlč. Mirko Ikić razriješen službe župnika župe Sv. Ante Pustinjaka u Goricama i stavljen na oporavak u župu i svetište Uznesenja BDM-a u Komušini.

Vlč. mr. sc. Juro Babić razriješen je službe župnika župe Rođenja BDM-a u Brusnici i imenovan je župnikom župe Presvetog Srca Isusova u Doboju.

Vlč. Fabijan Štedul razriješen je službe župnog vikara u župi Sv. Ante Padovanskog u Žepču i imenovan je osobnim tajnikom i bilježnikom kardinala Vinka Puljića.

Vlč. Štefan Marković razriješen je službe osobnog tajnika i bilježnika kardinala Vinka Puljića i imenovan je župnim vikarom župe Sv. Ante Padovanskog u Žepču.

Vlč. Predrag Ivandić razriješen je službe prefekta u Nadbiskupskom sjemeništu Petar Barbarić u Travniku.

Vlč. Oliver Jerković razriješen je dekreta kojim je poslan na studij Ekumenske teologije i Istočnog bogoslovlja u Münsteru  te je pozvan na povratak u nadbiskupiju.

Vlč. Marin Marić razriješen je službe župnika u župi Sv. Josipa u Zenici i dopušten mu je odlazak u Dubrovačku biskupiju na godinu dana.

Vlč. Davor Topić imenovan je župnikom župe Sv. Josipa u Zenici.

Vlč. mr. sc. Dražen Kustura imenovan je predstojnikom Ureda za odnose s javnošću i glasnogovornikom Vrhbosanske nadbiskupije te suradnikom u Medijskom centru Vrhbosanske nadbiskupije i u Katoličkom tjedniku.

Vlč. Ivan Mandić razriješen je službe župnika u župi Presvetoga Srca Isusova u Bosanskom Šamcu i stavljen je na raspolaganje Riječkoj nadbiskupiji.

Vlč. Đuro Arlović imenovan je upraviteljem u župi Presvetoga Srca Isusova u Bosanskom Šamcu.

Vlč. Ivo Kopić imenovan je upraviteljem župe Sv. Ante Pustinjaka u Goricama.

Vlč. Stipica Lešić razriješen je službe župnog vikara u župi Presvetog Srca Isusova u Prozoru te mu je dopušten odlazak u biskupiju Kotido u Ugandi.

Vlč. Ivan Dragičević imenovan je upraviteljem župe Rođenja BDM-a u Brusnici.

Preč. dr. sc. Michele Capasso imenovan je župnikom župe Bl. Majke Terezije u Vogošći i prezbiterom Missio ad Gentes u Sarajevu.

Vlč. Josip Antukić, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi Presvetog Srca Isusova u Prozoru.

Vlč. Marin Babić, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi Uznesenja BDM-a na Stupu u Sarajevu.

Vlč. Vedran Ćosić, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi Sv. Ivana Krstitelja u Lug-Brankovićima.

Vlč. Sandro Jurešić, mladomisnik, imenovan je odgojiteljem u internatu KŠC-a Sv. Josip u Sarajevu i rektorom crkve Kraljice Krunice na Banjskom Brijegu.

Vlč. Jadranko Kurt, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi Sv. Obitelji na Kupresu i Sv. Ivana Krstitelja u Otinovcima.

Vlč. Marcel Tunjić, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi Uzašašća Gospodinova u Novom Travniku.

Vlč. Ante Ljulj, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi Bl. Majke Terezije u Vogošći.

Vlč. Josip Dedić, đakon, imenovan je prefektom i voditeljem riznice u Nadbiskupskom sjemeništu Petar Barbarić u Travniku.

Fra Stjepan Pavić, OFM, razriješen je službe župnog vikara u župi Bezgrešnog začeća BDM-a u Dubravama.

Fra Robert Slišković, OFM, imenovan je župnim vikarom u župi Uznesenja BDM-a u Kreševu.

Fra Ivan Jaković, OFM, razriješen je službe župnog vikara u župi Sv. Mihovila arkanđela u Ovčarevu.

Fra Nikola Neimarević, OFM, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi Sv. Ivana Krstitelja u Podmilačju.

Fra Stjepan Antolović, OFM, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi Sv. Ilije u Zenici.

Fra Stjepan Lukačević, OFM, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi Sv. Mihovila arkanđela u Ovčarevu.

O. Ante Topić, SI, imenovan je župnikom župe Sv. Ignacija Lojolskog na Grbavici u Sarajevu, donosi IKA.

L.K.

Najnovije

Jesu li mogući pravedni i pošteni izbori na Širokom Brijegu?

Nakon što je Koalicija za slobodne i poštene izbore ‘Pod lupom’ u petak, 27. rujna održala konferenciju za medije na kojoj je predstavila rezultate...

Organizacija CitizenGO pokrenula peticiju za smjenu pravobraniteljice Ljubičić

Organizacija CitizenGO pokrenula je peticiju za smjenu Višnje Ljubičić, pravobraniteljice za ravnopravnost spolova jer se u jednoj od svojih reakcija pozvala na dokument “Standardi...

Biblijska poruka 29. 9. 2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Duh puše gdje hoće i kako hoće

Mk 9,38-43.45.47-48   Ivan reče Isusu: »Učitelju, vidjesmo jednoga kako u tvoje ime izgoni zloduhe. Mi smo mu branili jer ne ide s nama.« A Isus...

Doktor traži krštenje na bolesničkoj postelji. Bolest nije kazna nego milost

Doktor traži krštenje na bolesničkoj postelji. Bolest nije kazna nego milost Gost emisije Agape koja se emitira na Radiopostaji MIR  Međugorje, a koju uređuje i...