Srijeda, 23. listopada 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Nasilnicima iz Kaštela određen jednomjesečni pritvor. Otac pretučenog mladića: Kad sam vidio snimku, skoro sam se onesvijestio

Osude brutalnog nasilja i premlaćivanja stižu sa svih strana. Nasilje u Kaštelima počelo je, priča otac žrtve, zbog dugova, a spominje se i marihuana.

UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Nasilnici se brutalno iživljavali nad mladićem s posebnim potrebama, jedan od njih je – boksač…

On je meni priznao da su oni navodno to njemu nudili prodavali, i tu je skakala cijena i ovo i ono zato je došlo do tih dvije tisuće kuna, onda je Lovre rekao – ‘ima ćaća skutera, ja ću doći do ćaće i pitat ću jel’ se on slaže, a za spasiti dijete, da sam ima dvije tisuće kuna – ja bih, da neka idu k vragu”, kazao je otac žrtve, Boško.

Snimka zgrozila Hrvatsku

Snimka nasilja obišla je i zgrozila Hrvatsku.

“Ja sam se zgrozio kad sam vidio snimku, prvi udar dobro, kad su mu dali dvije, tri triske, još nekako je bilo, ali skoro sam se onesvijestio kad su oni njega udarili šakom u glavu i nogom u glavu i u stomak prvi put. Pa i uspio se ustati nakon pola minute. A šta ću očekivati, živim u strahu što će biti dalje, a cijeli narod se digao, cijela Hrvatska se digla”, dodaje Boško.

Primijetio je promjenu na svom sinu.

“On je šutio. Ja sam vidio na njemu promjene. Bio je prestrašen i izbezumljen. On je još uznemiren, pravi se da nije, ali on je još van sebe”, priča mladićev otac.

Za Dnevnik HRT-a kazao je još kako su njegovom sinu napadači prijetili i prije napada.

“Tako da su oni njemu prijetili prije ovoga što se dogodilo, da će ga kidnapirati, zatvoriti u neku kuću, da će ga tući, mlatiti, da mu neće dati jesti dok ne vrati pare”, ispričao je otac.

Dva napadača su privedena, a ubrzo im je određen i jednomjesečni istražni zatvor.

“Mi smo danas dovršili krim istraživanje na dva muškarca koja su dovedena u Policijsku postaju Kaštela i uz kaznenu prijavu zbog iznude i neovlaštene prodaje i prometa drogama oni su predani pritvorskom nadzorniku”, potvrdila je Antonela Lolić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

Sudac istrage Županijskog suda u Splitu večeras je odredio jednomjesečni istražni zatvor za 19-godišnjaka i 17-godišnjaka, oba iz Kaštela, koji su tijekom dana privedeni zbog iznude i neovlaštenog prometa drogama.

Stariji mladić priznao je sve za što ga se tereti te mu je istražni zatvor određen zbog opasnosti od ponavljanja djela dok se mlađi nasilnik branio šutnjom pa je iza rešetaka na Bilicama završio i zbog opasnosti od ponavljanja djela, ali i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i ometati istragu. Obojica su plakali pred sucem, javlja Slobodna Dalmacija.

Svi šokirani viđenim nasiljem

Žrtva je imala teškoća i pohađala školu s prilagođenim programom, potvrdila je ravnateljica srednje škole Marija Kezele.

“Naravno da je šokiralo, to su događaji koji šokiraju. Može im se oprostiti kada naprave nešto loše, ali kad ga snimaju i plasiraju u javnost, to je žalosno”, smatra Kezele.

Osude nasilja stižu od stanovnika Kaštela pa sve do profesionalnih sportaša.

-( VIDEO) SILNO BIJESAN: NAŠ PROSLAVLJENI BORAC OGORČEN NAPADOM U KAŠTELIMA: ‘GLUPI DEBILI, BIT ĆE VAM LIPO KAD VAM JA DOĐEM!‘…

“Srce me zabolilo kad sam vidio kako se ponašaju djeca i što rade, da onako napadaju jednog momka. Četvorica udaraju, bacaju na pod, iživljavaju se na njim. Ono je odvratno i siguran sam da su svi htjeli reagirati, uzeti pravdu u svoje ruke, ali ne možemo nasilju odgovoriti nasiljem jer samo ćemo se vrtiti u krug i nikad nećemo stati na kraj”, rekao je Antonio Plaziblat, kick-boksač.

Prema policijskom izvješću žrtva ima 19 godina. Dok su osumnjičeni napadači maloljetnik i 19-godišnjak, prenosi Dnevnik.hr.

D.K.

Najnovije

Grlić Radman održao je govor koji se teško može opisati riječima: Predmet je ismijavanja na internetu

Ministar vanjskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman proteklog vikenda sudjelovao je na HDZ-ovom skupu u Šibeniku, a njegov govor vrlo brzo se proširio društvenim...

Jonjić: Hrvatski mediji u iseljeništvu imaju više sluha za mene od onih u domovini

Foto:Boris Šćitar   Kandidat za hrvatskog predsjednika Tomislav Jonjić napisao je na svom facebook profilu kako hrvatski mediji u iseljeništvu imaju više sluha za njega od...

Biblijska poruka 23. 10. 2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Kakav želim biti kad se Gospodin pojavi

Lk 12,39-48   Reče Isus svojim učenicima: »Ovo znajte: kad bi domaćin znao u koji čas kradljivac dolazi, ne bi dao prokopati kuće. I vi budite...

Branitelji protiv ploče vojniku JNA u Splitu: Neprihvatljive i povijesno netočne insinuacije

Branitelji se protive postavljanju spomen-ploče Sašku Gešovskom, piše Dalmatinski portal, a objasnili su zašto: Takva ploča bi unijela neprihvatljive i povijesno netočne insinuacije o...

Kako je podcast ‘Evanđelje dana iz Međugorja’ postao duhovna tema br. 1 u Hrvatskoj?

Piše: Alen Fućak, Dijalog.hr    Na katoličkoj sceni u Hrvatskoj nikad nije dosadno. Dok se afera s podrškom katoličkih profesora Rodnim studijima i izjavom nadbiskupa...